به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به نقل از پایگاه اطلاعرسانی و فرهنگی دفتر نماینده، ولی فقیه در استان اصفهان، آیتالله سید یوسف طباطبایینژادامام جمعه اصفهان در دیدار رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان و نمایندگان گروههای جهادی استان اصفهان اظهار داشت: خوشحال هستم که حرکتی که در ابتدای انقلاب اسلامی با فرمان امام راحل در قالب جهاد سازندگی آغاز شد، امروز بهشکل بسیار خوب رونق گرفته است.
او افزود: گروههای جهادی روحیه تلاش، کوشش و عمل جهادی را همراه با فعالیتهای مختلف عمرانی، بهداشتی، آموزشی و ... به مردم مناطق محروم منتقل کنند چرا که بنده معتقد نیستم گروههای جهادی تا ۵ سال در یک منطقه فعالیت داشته باشند بلکه باید پس از ۲ سال روحیه جهادی و راه و فن سازندگی را به مردم آنجا منتقل کنند و به رسیدگی بهمناطق دیگر بپردازند.
نماینده، ولی فقیه در استان اصفهان ادامه داد: کاری بالاتر از خدمت به خلق خدا نیست و اقدامات جهادی شما کار بسیار ارزشمندی است، اما کارها باید با همکاری اهالی باشد یعنی قسمتی از کارها به خود اهالی واگذار شود، در حقیقت برنامه شما باید کمک باشد نه اینکه اصل کار توسط این گروهها انجام شود.
او عنوان کرد: البته اگر در یک منطقه محروم هیچ نیروی جوانی وجود ندارد باید همه کارها را به دست بگیرید و مشکلات آن منطقه را برطرف کنید، اگر فردی خانهای ندارد و یا خانهاش آسیب دیده است کاملاً این مشکل را برای او برطرف کنید، البته موضوع مطالبهگری از کمیته امداد و بهزیستی نیز پیگیری شود.
طباطبایینژاد با بیان اینکه باید روحیه جهادگری را احیا کرد و آن را در میان مردم رونق داد، تصریح کرد: خدا را شکر که هزاران نفر از جوانان با روحیه جهادی در استان اصفهان وجود دارد و این روحیه روز به روز در میان جوانان گسترش مییابد.
او با اشاره به لزوم مدیریت گروههای جهادی گفت: گروههای جهادی بر اساس یک مدیریت واحد باید راهنمایی و چینش شوند تا از این ظرفیت بزرگ بتوان به خوبی بهره برد و مشکلات مناطق محروم با سرعت بیشتری برطرف شود؛ کارهای جهادی نیازمند شورای سیاستگذاری و نیازسنجی است.
امام جمعه اصفهان بیان کرد: بر اساس دستورات اسلامی بهتر است ابتدا به مناطق محروم منطقه خود یعنی شهر و استان اصفهان رسیدگی شود هر چند خدمت کردن به مردم محروم سایر استانها نیز لازم و ضروری است، همچنین برخی از قوانین وجود دارد که مسئولان دولتی با وجود این قوانین نمیتوانند همکاری صددرصدی با گروههای جهادی داشته باشند.
او با اشاره به ریزشها و رویشهای انقلاب اسلامی ابراز کرد: کشور ما در بسیاری از مسائل، پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت و جهش داشته است و روحیه جهادی یکی از همین پیشرفتها است بنابراین لازم است تا این روحیه تقویت و گسترش یابد.
رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان در ابتدای این دیدار با ارائه گزارشی از اقدامات سازمان بسیج سازندگی و گروههای جهادی این استان اظهار داشت: پس از انحلال جهاد سازندگی در دهه هفتاد، فعالیتهای خودجوش مردمی آغاز و بسیج سازندگی با رسالت محرومیتزدایی در سال ۱۳۷۹ تشکیل شد.
سرهنگ احسانالله رضاپور افزود: رهبر انقلاب اسلامی از اردوهای هجرت و جهادی ابراز رضایت داشتند و فعالیتهای جهادی را مظهر مجسم آیات قرآن کریم دانستند، ایشان پس از دیدار با گروههای جهادی در بیانیه ۹ گانه خود بر تحقق عدالت تأکید کردند.
او گفت: استان اصفهان دارای ۴۱۴ گروه جهادی از تمام اقشار بسیج است که از این تعداد ۲۷۲ گروه برادران و ۱۴۲ گروه خواهران در ۴۰۰ نقطه متمرکز فعالیت دارند.
رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان ادامه داد: قبلاً گروههای جهادی بهصورت پراکنده در روستاهای محروم و حاشیه شهر فعالیت داشتند که از ۲ سال پیش تاکنون و با ابلاغ سند تحول گروههای جهادی، این گروهها از ۳ تا ۵ سال در یک نقطه به فعالیتهای بهداشتی، عمرانی، اقتصادی و کشاورزی میپردازند.
او خاطرنشان کرد: گروههای جهادی استان اصفهان پس از فعالیت در هر منطقه، یک گروه جهادی مستقر از اهالی منطقه را تشکیل میدهند و خود به عنوان گروه معین فعالیتها را ادامه میدهند.
رضاپور گفت: گروههای جهادی استان اصفهان افزون بر فعالیت در مناطق محروم و کم برخوردار استان اصفهان، در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، کهکیلویه و بویر احمد، ایلام و چهارمحال و بختیاری در عرصههای عمرانی، کشاورزی، فرهنگی، اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی اسلامی و ... فعالیت دارند.
او با اشاره به تحسین مقامات استانی و کشوری از اقدامات گروههای جهادی در بحرانهای مختلف بیان کرد: فعالیت در ۳ روستای بزرگ در زلزله کرمانشاه، ارسال ۱۷۵ کامیون و تریلر کمکهای مردمی، ارسال نزدیک به ۷۰۰ کانکس، فعالیت در ۵ قسمت از روستاهای سیلزده استان گلستان، اعزام ۲۵۰۰ نفر به مناطق سیل زده، فعالیت گروه جهادی سیدالشهدا با ساخت ۵۰ خانه محروم در جنوب کرمان، درمان بیماران این منطقه به همراه اسکان و غذا در اصفهان، انجام معاینه پزشکی و دندانپزشکی برای ۲ هزار نفر در حاشیه شهر اصفهان توسط گروههای جهادی دانشجویی از جمله اقدامات گروههای جهادی استان اصفهان به شمار میرود.
رئیس بسیج سازندگی استان تصریح کرد: ساخت ۳۷۵ واحد مسکونی در پلدختر به سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان واگذار شده است، همچنین بر اساس اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نزدیک به ۷۹۵۰ واحد مسکونی در استان اصفهان به واسطه جاری شدن سیل، آسییب دیدهاند که ساخت و مرمّت ۳۷۵ واحد در استان اصفهان به این سازمان واگذار شده است.
او گفت: سالیانه به صورت میانگین ۷ تا ۸ هزار نفر در قالب اردوهای ۷ تا ۱۰ روزه اعزام گروه جهادی داریم و در قالب اردوهای هجرت، دانش آموزان در مدارس خودشان فعالیت عمرانی دارند.
رضاپور عنوان کرد: استان اصفهان ۸ شهید جهادگر دارد که ۳ شهید مدافع حرم، ۳ شهید مدافع امنیت، یک شهید مدافع انقلاب و یک شهید در حین اردوهای جهادی آسمانی شده است.
انتهای پیام/م