اگرچه اینترنت رایگان به صورت وای‌فای امروزه در مکان‌های عمومی بسیاری یافت می‌شود و مورد استفاده بسیاری از کاربران هم قرار می‌گیرد، اما با توجه به ضریب امنیت بسیار پایین و ریسک‌های متعددی که این وای‌فای‌ها دارند، باید در در استفاده از آن‌ها احتیاط کرد.

وای‌فای نذری خطرناک است؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه استفاده از اینترنت وای‌فای و بی‌سیم را می‌توان در هر جایی پیدا کرد. بعضی از رستوران‌ها، هتل‌ها، کافی‌شاپ‌ها و فرودگاه‌ها مجهز به این فناوری هستند و به مشتریان خود اینترنت رایگان ارائه می‌دهند. اما خطر بزرگ وای‌فای‌های عمومی این است که اطلاعاتی که فرد رد و بدل می‌کند، برای تمام کسانی که از آن استفاده می‌کنند قابل مشاهده است.

اما چیزی که در این میان وجود دارد و تقریباً همه کاربران از آن بی‌اطلاع هستند، ضریب امنیت بسیار پایین و ریسک‌های متعددی است که وای فای رایگان در اماکن عمومی برای آن‌ها به وجود می‌آورد که ممکن است هرگز از تبعات منفی آن در آینده باخبر نشوند و تنها از حساب‌های کاربری آن‌ها برای اهداف و انگیزه‌های شوم و غیراخلاقی هکر‌ها و مجرمان سایبری سوءاستفاده شود.

اتصال به اینترنت وایرلس یا وای‌فای رایگان با اینکه فواید زیادی از جمله اینکه اتصال به اینترنت در هر لحظه و مکان در آن نامحدود است دارد، اما، چون سیستمی عمومی و همگانی است و تمامی کاربران از یک نام کاربری و رمز عبور استفاده می‌کنند، ناخودآگاه کاربران را به سمت ناامنی در آن مکان پیش می‌برد و افزایش کلاهبرداری‌های مختلف نظیر حملات سایبری، بدافزاری، باج افزاری و فیشینگ را برای آن‌ها در پی خواهد داشت.

به همین سبب کارشناسان امنیتی همواره به کاربران توصیه می‌کنند در صورتی که می‌خواهند در همه جا دسترسی به اینترنت داشته باشند و از خدمات آن بهره ببرند، بهترین راهکار آن است که از اپراتور مخابراتی مربوطه سیم‌کارت خود، بسته‌های اینترنتی با حجم و زمان مورد نیاز خود را تهیه و خریداری کرده و بدین ترتیب علاوه بر عدم نیاز به اتصال به وای‌فای اماکن عمومی با ضریب امنیتی پایین، در هر مکانی که خواستند، به اینترنت متصل شده و به انجام کار‌های مورد نظر خود بپردازند.

وای‌فای نذری هم خطرناک است؟

اخیرا محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در اینستاگرام خود، به ارائه‌ی اینترنت نذری اشاره کرده و نوشت: نذر‌های محرم به نت هم رسید. خیلی خوب است که همه تلاش می‌کنند از آنچه دارند برای امام حسین علیه‌السلام نذر کنند، اما کاش بشود با یک سازماندهی مردمی، محرومین را از این نذر‌ها بهره‌مند کرد.

وای‌فای نذری خطرناک است؟

از طرفی جهرمی در پاسخ به نظر یکی از کاربران که نوشته «وای‌فای‌های رایگان ممکن است ترافیک و فایل‌های کسایی که وصل شدند را شنود کنند و اطلاعاتشان در خطر باشد»، این احتمال را تایید کرده و گفته است که این امکان وجود دارد؛

وای‌فای نذری خطرناک است؟

بنابراین کارشناسان توصیه می‌کنند تا جایی که می‌شود سعی کنید از شبکه‌هایی که دارای کلمه عبور اختصاصی هستند، استفاده کنید و همچنین سعی کنید نام شبکه‌ای که از آن استفاده می‌کنید را بشناسید. بهتر است قبل از اتصال به اینترنت از یک مسئول در مکانی که هستید در مورد ویژگی‌های وای‌فای مورد نظر سوال کنید. از طرفی هنگامی که به شبکه‌های عمومی وای‌فای متصل هستید، به حساب‌های بانکی، ایمیل، شبکه‌های اجتماعی وارد نشوید و اطلاعات حساس و مهم‌تان را از طریق وای‌فای عمومی ارسال نکنید.

همچنین نام‌های کاربری و رمز عبور و پسورد دوم خود را بلافاصله بعد از اتمام کار تغییر دهید. تمام پسورد‌های خود را مشابه پسورد‌های قبلی انتخاب نکنید. زیرا این کار به نوعی گذاشتن لقمه در دهان افراد سودجوست. اگر هم گاهی پسورد خود را عوض کنید، امنیت بیشتری دارد. اگر از اینترنت استفاده نمی‌کنید حتما وای‌فای خود را غیرفعال کنید تا سایرین نتوانند سوء‌استفاده کنند.

 

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.