رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان سازمانی پیشرو در امر اقتصاد دانش بنیان در کشور تا کنون اقدام به ایجاد سه پارک علم و فناوری در این استان کرده است

 جعفر قیصری در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان   با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان سازمانی پیشرو در امر اقتصاد دانش بنیان در کشور تا کنون اقدام به ایجاد سه پارک علم و فناوری در این استان کرده است، گفت: ۲ پارک علم و فناوری شیخ بهایی و ابوریحان در کلانشهر اصفهان و پارک علم و فناوری غیاث الدین کاشانی در کاشان ایجاد شده است.
 
او ادامه داد: تاکنون بیشتر پارک‌های علم و فناوری در کشورمان توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه‌ها تاسیس شده است. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مجوز تاسیس و راه اندازی ۱۰ پارک علم و فناوری را دارد.ایجاد پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و خلاقیت و شکوفایی در شهرستان‌های مختلف با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آن‌ها می‌تواند زمینه حمایت‌های مالی و معنوی از گسترش شرکت‌های دانش بنیان و واحد‌های فناور را فراهم کند.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: پارک علم و فناوری، سازمانی است که بوسیله متخصصان حرفه‌ای اداره می‌شود و هدف آن افزایش ثروت جامعه از طریق توسعه کسب و کار‌های دانش محور، تشویق و ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در میان شرکت‌هایی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت می‌کنند.

قیصری به راه اندازی حدود ۱۰ مرکز رشد در شهرستان‌های مختلف استان اصفهان با همکاری صنایع و دانشگاه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: برخی این مراکز شامل رشد مقدماتی، جامع فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری فولاد، تخصصی هنر، تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان و واحد‌های فناوری نجف آباد و شهرضاست.

او افزود: مرکز رشد (INCUBATOR)، یکی از ابزار‌های رشد اقتصادی است که بمنظور حمایت از کارآفرینان تحصیلکرده تأسیس می‌شود و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پا گرفتن شرکت‌های جدید دانش بنیان را فراهم می‌کند. نخستین مرکز رشد کشور سال ۱۳۷۹ در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه اندازی شد.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به راه اندازی هشت مرکز خلاقیت و شکوفایی در شهرستان‌های آران و بیدگل، شاهین شهر، اردستان، فلاورجان، اصفهان، لنجان و گلپایگان، اضافه کرد: این مراکز هسته‌های فناور متشکل از دانشجویان و اعضای هیات علمی را پذیرش می‌کنند تا آماده راه یابی به مراکز رشد یا موفق به تاسیس شرکت‌های دانش بنیان شوند.

قیصری با تاکید بر اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، الگوی سایر استان‌ها در ایجاد پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد است، تاکید کرد: تیم ارزیابی مستقر در این شهرک، بیشترین تجربه را در کشور در زمینه بررسی، تقویت و رشد شرکت‌ها و واحد‌های فناور دارد.

او بیان کرد: : صندوق پژوهش و فناوری اصفهان در گذشته منابع مالی محدودی داشت، اما سال ۹۷ سرمایه و خط اعتباری آن با اعتبارات صندوق شکوفایی و نوآوری و مشارکت دولت و بخش خصوصی افزایش یافت.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: میزان منابع تخصیص یافته به صندوق پژوهش و فناوری استان در سال جاری ۴۰۰ میلیارد ریال است و شرکت‌های دانش بنیان و واحد‌های فناور برای ورود به فعالیت‌های اقتصادی مانند مناقصه‌ها و تامین مواد اولیه می‌توانند از این اعتبارات در قالب تسهیلات با نرخ سود چهار تا ۱۱ درصد استفاده کنند.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور، فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان آغاز کرد.

اکنون بیش از ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور با اشتغال هفت هزار دانش‌آموخته دانشگاهی در این شهرک مستقر هستند که ۱۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان کشور را شامل می‌شود.

گردش مالی آن‌ها در سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد ریال و مجموع فروش دستاورد‌ها و محصولات فناورانه آن‌ها بیش از ۶ هزار و یکصد میلیارد ریال بود.

ارزش محصولات، فناوری‌ها و خدمات صادر شده یک سال گذشته این شرکت‌ها به ۱۸ کشور ۴.۷ میلیون دلار و حجم قرارداد‌های پژوهشی و فناوری واحد‌های فناور مستقر در شهرک با صنایع و سازمان‌های مختلف نیز بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بود.
 
انتهای پیام/ی
 
 

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور

برچسب ها: فناوری ، دانش بنیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.