رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که اختلاف بر سر مذاکره با طالبان باعث کنار گذاشتن جان بولتون از مقام مشاور امنیت ملی آمریکا شده است.

رویترز: اختلاف بر سر مذاکرات صلح افغانستان باعث برکناری بولتون شدبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که اختلاف بر سر مذاکره با طالبان باعث کنار گذاشتن جان بولتون از مقام مشاور امنیت ملی آمریکا شده است.

طبق این گزارش، ترامپ و بولتون در سیاست خارجی  بخصوص در مورد روسیه و کره شمالی با یکدیگر اختلاف نظر عمده داشتند.

با وجود این اختلاف‌نظرها، این دو ۱۷ ماه به آرامی باهم کار کردند و بولتون تلاش می‌کرد در پشت صحنه دیدگاه‌های محافظه‌کارانه خود را به کرسی بنشاند. وی در برخی از مشاجرات داخلی برنده و در برخی دیگر بازنده بود و همچنین اصرار داشت که وی تصمیم گیر نهایی نیست.

دو منبع در این رابطه به رویترز گفتند که آنچه مایه ناراحتی ترامپ شد این بود که جان بولتون این اعلام کرد که مایک پنس معاون ترامپ مخالف حضور طالبان در کمپ دیوید است.

به گفته این منابع، این استنباط وجود داشته است که جان بولتون تلاش کرده با مایک پنس متحد شده و به ترامپ این پیام را برساند که حتی معاون‌اش با او مخالف است و این مساله باعث آزردگی ترامپ شده است.

ترامپ دیدار با اعضای طالبان در کمپ دیوید را به دلیل کشته شدن یک سرباز آمریکایی در حمله انتحاری طالبان لغو کرده و گفت: مذاکرات با طالبان تمام شده است.

رویترز اضافه کرد: بولتون اعتقاد داشت که ایالات متحده آمریکا می‌تواند 5 هزار از ۱۴۰۰۰ سرباز خود را از افغانستان خارج کند و بدون توافقنامه‌ای با طالبان حضور موثر نیروهای ضد تروریستی خود را در افغانستان حفظ کند.

برخی منابع گفته اند که در ماه‌های اخیر شاهد تغییراتی در جان بولتون بوده اند. آن‌ها گفته اند که او بیشتر ساکت، کمتر اهل مشاجره و اغلباَ خارج از شهر و در سفر به خارج بوده است.

در حالی که مشاوران ارشد رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا غالباَ با رئیس جمهور در هواپیمای «ایرفورس ون» سفر می‌کنند، بولتون بیشتر با هواپیمای خود به کشورهایی که شامل برنامه سفر ترامپ نبوده، سفر می‌کرده است.

یک منبع به رویترز گفت: «این کمی عجیب و غریب بود.»

بولتون در مصاحبه‌های خود به تکرار گفته است که دیدگاه‌هایش در مسایل اصلی سیاست خارجی هیچ تغییری نکرده است. او به عنوان مشاور امنیت ملی در خارج ساختن ایالات متحده امریکا از چندین پیمان جهانی نقش داشت و باور داشت که این پیمان‌ها در نهایت به ضرر این کشور است.

او از طرفداران شدید تحریم ایران و کنار زدن نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا بود. علاوه بر این، او به مقام‌های روسیه گفته بود که مسکو نباید در انتخابات ایالات متحده دخالت کند، در حالی که ترامپ در را برای تعامل با پوتین باز گذاشته بود.

یک منبع نزدیک به بولتون به رویترز گفت: «او به اصول خود پابند ماند.»

منبع: فارس

اننتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.