به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشگاه سیدنی استرالیا برای اولین بار آشکار کردند شیرین کنندههای مصنوعی میتوانند موجب تحریک اشتها شوند.
میلیاردها نفر در سراسر جهان شیرین کنندههای مصنوعی مصرف میکنند و آن را راهکاری برای درمان چاقی میدانند.
محققان در این مطالعه موفق به شناسایی سیستم جدیدی در مغز شدند که شیرینی و انرژی موجود در مواد خوراکی را احساس کرده و در هم میآمیزد.
«گرگ نیلی»، سرپرست تیم تقحیق، در این باره میگوید: «ما مشاهده کردیم بعد از قرارگیری مداوم حیوانات در برابر رژیم غذایی حاوی شیرین کننده مصنوعی ساکرالوز، آنها شروع به پرخوری کردند.»
وی در ادامه افزدود: «ما از طریق بررسی سیستماتیک این تاثیر دریافتیم درون مرکز پاداش مغز، حس شیرینی با میزان انرژی تلفیق میشود. زمانیکه شیرینی در مقابل انرژی برای یک مدت معین خارج از تعادل باشد، مغز مجددا تنظیم شده و میزان کالری مصرفی اش را افزایش میدهد.»
در این مطالعه، مگسهای میوه برای مدت طولانی (بیش از ۵ روز) در معرض رژیم غذایی مملو از شیرین کننده مصنوعی قرار داده شدند. آنها مشاهده کردند در مقایسه با زمانیکه آنها مواد خوراکی با شیرینی طبیعی دریافت میکردند ۳۰ درصد کالری بیشتری مصرف میکردند.
این مطالعه نشان میدهد یک شبکه عصبی پیچیده در واکنش به مواد خوراکی حاوی شیرین کنندههای مصنوعی این پیام را به حیوان ارسال میکند که به قدرکافی انرژی مصرف نکرده است.
محققان همچنین دریافتند شیرین کنندههای مصنوعی موجب تحریک بیش فعالی، بیخوابی و کاهش کیفیت خواب میشوند.
منبع: مهر
انتهای پیام/