به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، حسین باشی زادگان بیان کرد: بررسی تغییرات منابع آب زیرزمینی دشتهای استان بوشهر در مرداد نشان دهنده افت متوسط ۱۰ سانتیمتری سطح ایستابی آبخوانهای این استان است در حالی که در مدت مشابه پارسال، میزان افت تراز سفرههای زیرزمینی تنها ۵ سانتیمتر بوده است.
او با اشاره به اینکه عمده دشتهای استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند، افزود: در پنج ماه اخیر میانگین افت سطح آبِ آبخوانهای استان بوشهر به ۲۰ سانتیمتر رسیده است به طوری که در بعضی دشتها نظیر جم، ریز، باغان، دشت پلنگ، لاور، دهرود-تنگ ارم، بوشکان، طلحه – فاریاب، خون و برازجان، افت سطح آب سفرههای زیرزمینی از دستکم ۳۰ سانتیمتر تا نزدیک به یک متر اتفاق افتاده است.
سرپرست شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر گفت: دشتهایی که دارای شرایط هجوم آب شور هستند مانند دشتهای کاکی-بردخون، چاهگاه و اهرم نیز در مقیاس کمتر، اما با شرایط بحرانیتر افت سطح آب را تجربه کردهاند به نحوی که در مرداد، همه دشتهای مهم استان به جز مناطق دیر-کنگان، افت سطح آب را تجربه کردهاند.
باشی زادگان افزود: در یک ماه گذشته دشت لاور از محدوده مطالعاتی چاهگاه در شهرستان دشتی با افت شدید به میزان ۱۲۵ سانتیمتر، بحرانیترین شرایط در میان دشتهای استان را تجربه کرده است.
او بیان کرد: شرایط بحرانی آبخوانهای ممنوعه استان بر کسی پوشیده نیست و حتی بارشهای بسیار خوب سال گذشته نیز مانع افت شدید آبخوانها نشده است.
سرپرست شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای حفاظت از منابع آب زیرزمینی، گفت: پایش تغییرات کمی و کیفی منابع آب از طریق شبکه سنجش، بهره برداری بهینه از منابع آبی، رعایت الگوی کشت، جلوگیری از اضافه برداشت ها، جلوگیری از توسعه مزارع و باغها، برخورد با متخلفان و بهره برداران غیر مجاز از عمده اولویت و برنامههایی است که این شرکت به صورت مستمر در دست اقدام و پیگیری دارد.
انتهای پیام/ک