شاداب صالح پور متخصص غدد در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره عرق کردن کف دست و پا اظهار کرد: این نوع عارضه در تمام سنین دیده میشود ولی در نوجوانان به دلیل استرس زیادی که دارند بیشتر اتفاق میافتد.
اوبا اشاره به اینکه استرس به دلایل مختلفی برای نوجوانان ایجاد میشود، ادامه داد:عرق کردن کف دست از کودکی شروع شده و در دوران بلوغ شدت میگیرد و در جوانی با استرسهای این دوران به اوج خود میرسد.
صالحپور درباره علل این نوع عارضه بیان کرد:مهمترین و اصلیترین علل این عارضه مشکلات هورمونی و غددی است البته ارث و ژنتیک هم در این عارضه دخالت دارد و همیشه نارسایی تیروئیدی، علت آن نیست اما میتواند به دلیل پرکاری تیروئید هم باشد.
متخصص غدد درباره نشانهها و علائم عرق کردن گفت: بارزترین نشانه و علائم این نوع عارضه عرق کردن شدید کف دست است که حتی به صورت قطرات آب ظاهر میشود، ممکن است علائم ابتدایی در دوران نوزادی ظاهر شود و ثانویه آن در جوانی و حتی پیری اتفاق خواهد افتاد همچنین علائمی مانند بزرگی غدد لنفاوی و کاهش وزن هم در این عارضه محتمل است.
بیشتر بخوانید: نشانههایی پنهان در انگشتان که شخصیتتان را لو میدهد+ تست روانشناسی
او در ادامه متذکر شد: علائمی که در دوران نوزادی دیده میشود ممکن است به دلیل انتقال کروموزومهای ارثی ایجاد شده باشد، نوع ثانویه هم که در سنین بالاتر بروز میکند، میتواند به دلیل ترشحات غده هیپوفیز و تیروئید باشد، البته ممکن است با وجود این نشانهها فرد حتی به بیماریهایی نظیر دیابت، تومور و نقرس مبتلا شود.
صالح پور درباره درمان عارضه عرق کردن دست و پا بیان کرد: در ابتدا اگر تعرق دست و پاها بارها تکرار شود فرد باید فورا به پزشک مراجعه کند تا تشخیص درست داده شود و درمان صورت بگیرد، البته معمولا درمان قطعی وجود ندارد و فرد باید زمینه استرس را شناسایی وشدت آن را کم کند، در این شرایط گاهی به طور خود به خودی این عارضه از بین میرود البته در صورت بهبود نیافتن این عارضه پزشک دست به جراحی میزند اما این مورد کم پیش میآید.
انتهای پیام/