به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بنا بر آمارهای جهانی، حدود ۱۵ درصد از بانوان دردهای قاعدگی بسیار شدید را تحمل میکنند که میتواند سبب نیاز به استراحت اجباری آنها در خانه و دورماندن از محل کار و تحصیلشان شود.
در برخی از بانوان این میزان درد پس از ازدواج و فرزندآوری کاهش مییابد، اما در گروه دیگری از بانوان این درد تا دوران یائسگی ادامه پیدا میکند.
مصرف برخی مواد خوراکی با ایجاد دگرگونی در هورمونهای بدن میتواند سبب کاهش درد قاعدگی و حتی خونریزی شود. مقدار هورمون استروژن موجود در خون بانوان به طور مداوم درحال دگرگونی است.
یک رژیم خوراکی کم چرب دارای میزان فیبر بالا سبب کاهش میزان فراوان استروژن میشود. کارشناسان اعتقاد دارند یکی از دلایل ابتلای بانوان به سرطانهایی همچون سینه و رحم، بالا بودن بیش از اندازه هورمون استروژن است.
میزان کم استروژن سبب کاهش رشد تومور سرطانی در بدن بانوان میشود. استروژن موجود در بدن بانوان معمولاً از راه جریان خون وارد کبد و از آنجا از راه مجرای صفراوی وارد روده میشود. در روده در صورتی که فرد دارای رژیم خوراکی حاوی فیبر بالا باشد، فیبر موجود در روده این استروژن را جذب و آن را از بدن دفع میکند.
به گفته محققان مصرف مواد خوراکی بر پایه پروتئین حیوانی همچون مرغ، ماهی و یا لبنیات سبب دفع استروژن از بدن نمیشوند و تنها ابزار از بین بردن استروژن، مصرف فیبر است که در انواع میوه و سبزیجات وجود دارد.
کارشناسان به بانوان توصیه میکنند خوراکیهای سالم حاوی انواع میوه و سبزیجات، دانه غلات و حبوبات همراه خود به محل کار و تحصیل ببرند و در طول ماه مواد خوراکی مفید برای سلامت بدن مصرف کنند تا دچار تشدید درد و خونریزی در دوران قاعدگی نشوند.
از جمله دیگر خوراکیهای مفید برای سلامت بانوان و کاهش علامتهای قاعدگی میتوان مصرف برنج قهوهای به جای برنج سفید و نان غلات سبوسدار به جای نان سفید را نام برد.
منبع: pmc
انتهای پیام/