مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: تمهیداتی اندیشیده ایم که با توجه به کاهش مصارف کشاورزی در بالادست طی ماه آینده، وضعیت آب غدیر بهبود یابد و حجم بیشتری از آب را در آبادان داشته باشیم.

 به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ، فرهاد ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان شامگاه گذشته  در حاشیه جلسه بررسی مشکلات آب و برق در حوزه شهرستان آبادان که در محل سرسرای اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد به خبرنگاران گفت: آب شرب یکی از مباحث بسیار مهم در شهر آبادان است که در حال حاضر با توجه به خروجی های سدهای ما وضعیت کیفی آب رودخانه های استان به لحاظ شوری خوب است و ای. سی آب رودخانه بهمنشیر در آبادان دو هزار و ۱۰۰ میکروموس یعنی حد قابل قبول است.

او با اشاره به اینکه حدود ۵۰ هزارمتر مکعب آب از غدیر به آبادان می رسد، افزود: تمهیداتی اندیشیده ایم که با توجه به کاهش مصارف کشاورزی در بالادست طی ماه آینده، وضعیت آب غدیر بهبود یابد و حجم بیشتری از آب را در آبادان داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: آب غدیر چند مرحله دارد و هنوز کامل نشده، یکی از مراحل طرح آبرسانی غدیر این است که از کانال ام. سی.۱ در دشت آزادگان (پای پل) آبگیری انجام می شود و در طرح بعدی قرار است که از بالادست یعنی نزدیک خروجی سد کرخه این برداشت انجام شود تا مصارف کشاورزی بر روی آن اثر نگذارد ضمن آنکه در بلند مدت هم هدف آن است که از سد دز با کیفیت بسیار بسیار خوب آبگیری صورت گیرد. در حال حاضر در مرحله نخست اجرای این طرح هستیم و پیش بینی می شود مرحله دوم حداکثر ظرف یک سال و نیم دیگر به انجام برسد و بتوانیم یک آب ایمن و پایدار را برای آبادان و خرمشهر و سایر شهرهایی که جزء مصرف کنندگان آب غدیر هستند را داشته باشیم.

ایزدجو ، درباره دلایل ایجاد ایستگاههای پمپاژ در رودخانه های خوزستان گفت: مدیریت  یکی از کارهای بسیار تاثیر گذار در مسائل و البته با صرف حداقل هزینه  است که بر همین اساس یکی از کارهایی را که در حال انجامش هستیم آنست که در مقاطع زیادی در کل رودخانه های استان در پائین دست بتوانیم حجم آب را به لحاظ کمی و کیفی اندازه گیری کنیم و به این ترتیب در هر مقطع از سال برداشت هر ناحیه مشخص شده و در صورت برداشت بیشتر، آن را کنترل می کنیم تا به برنامه برسد البته گاهی برداشت های غیر مجاز و خارج از رویه اتفاق می افتد و از آنجائیکه آبادان، خرمشهر و شادگان در پائین دست رودخانه های ما قرار دارند اگر کسی از برنامه موجود تخطی کند و برداشت بیشتری داشته باشد به طور حتم تاثیرش بر روی شهرستان آبادان به عنوان آخرین شهر در پائین دست گذاشته می شود .

او با اشاره به اینکه طرح غدیر در فازهای مختلف انجام شده است، گفت: از آنجائیکه محل برداشت آب طولانی تر بوده به صورت کوتاه مدت از کانالهای آبیاری در حال تامین آب مورد نیاز هستیم که در دراز مدت نقطه تامین آب تغییر می کند و به بالادست می رود، با توجه به اینکه نقاط برداشت ما در انتهای کاناهای آبیاری هست و مصارف کشاورزی (حقآبه) هم از محل این کانالها هست قدری آب به ایستگاههای پمپاژ ما به خصوص در قیصریه (ام.سی.۱) کمتر می رسد و این سبب شده تا قدری حجم آب کاهش پیدا کند .

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: در حال حاضر آب انتقالی تحت عنوان غدیر از کرخه تامین می شود و پیش بینی ما آن است که در صورت کاهش مشکلات مالی و گذر از جنگ اقتصادی، ظرف چهار تا پنج سال آینده برداشت آب در طرح غدیر از رودخانه دز که دارای بهترین کیفیت در استان خوزستان است، باشد.

ایزدجو درباره علت اینکه در حال حاضر برداشت آب برای طرح غدیر از قیصریه (ام.سی ۱ در دشت آزادگان) انجام نمی شود، ادامه داد: مصرف در روی این کانال زیاد است زیرا طراحی اصلی این کانال برای مصارف کشاورزی بوده که به صورت اضطراری از آن برای مصرف آب شرب برداشت می شود و این در حالی است که این آب جزو حقآبه های کشاورزان آن منطقه بوده که از آن برداشت می کنند.

او گفت:امسال به ویژه با توجه به اینکه کشت های پرمصرف (شالیکاری) در آن منطقه زیاد شده برداشت آب برای مصرف کشاورزی نیز بیشتر شده است.

به گفته وی  در حال حاضر در سطح استان خوزستان ۱۸۰ هزار هکتار شالیکاری داریم.

منبع:مهر

انتهای پیام/ د

نشست بررسی مشکلات آب و برق در حوزه آبادان

برچسب ها: آب شرب ، طرح غدیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.