به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،سکینه جعفری کارشناس واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بسیاری از اشخاص بر این باور هستند که استفاده از ظروف غذای یکبار مصرف بسیار خوب و آسان بوده و ارزش غذایی را هم حفظ میکند، اظهار کرد: اکنون استفاده از این ظروف درسفرههای غذایی و نذری دادن در اولویت است.
او با بیان اینکه اشخاص باید بدانند که استفاده از ظروف غذای یکبار مصرف قوانین و مقررات خاصی را دارد، گفت: در استفاده از پلاستیکها به عنوان ظروف غذا باید بسیار محتاط بود و هر نوع پلاستِیکی مجوز بسته بندی مواد غذایی را ندارد و برای هر نوع غذایی باید از ظرف مخصوصی استفاده کرد.
کارشناس واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: با توجه به احتمال تولید و تهیه تعدادی از ظروف غذای یکبار مصرف در کارگاههای غیر مجاز و از مواد بازیافتی وجود دارد، بایستی مردم از خرید ظروف غذای یکبار مصرف بسیار ارزان خودداری کنند و حتما به برچسب این ظروف توجه کنند که در کارگاههای مجاز تولید شده باشند.
او با اشاره به اینکه مصرف غذا و نوشیدنیهای داغ در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی شفاف میتواند سرطان زا باشد، اظهار کرد: با توجه به اینکه مواد شیمیایی ظروف یکبار مصرف در اثر حرارت تجزیه و ملکولها وارد غذا میشوند بهتر است که افراد از ریختن غذاهای داغ و اسیدی در ظروف شفاف یکبار مصرف خودداری کنند به دلیل اینکه استفاده دراز مدت از این ظروف باعث اختلالات گوارشی شده و سرطان زا است.
جعفری تصریح کرد: ظروف یک بار مصرف بیرنگ و شفاف فقط برای غذا و نوشیدنیهای سرد مناسب است.
کارشناس واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ظروف یک بار مصرف جنس فوم برای مواد غذایی گرم با دمای پایینتر از ۷۰ درجه مناسب است؛ بنابراین بهتر است که برای غذاهای گرم از ظروف فومی استفاده شود.
او یادآور شد: البته این ظروف هم دمای ۷۰ تا ۸۰ درجه را تحمل میکند و دمای بیشتر از این درجه تجزیه میشود و ضروری است که از نگهداری بیشتر از چهار ساعت غذا در داخل ظروف فومی خودداری شود به دلیل اینکه اثرات سمی این مواد وارد مواد غذایی شده و بر سلامت انسانها تاثیر میگذارد.
جعفری درباره استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی تهیه شده از مواد نشاستهای اظهار کرد: به تازگی برای استفاده از ظروف یکبار مصرف ظروف نشانستهای را پیشنهاد میدهند که مواد این ظروف بازگشت به طبیعت را دارند.
او ادامه داد: این ظروف نیز به دلیل قابلیت حل شدن نشاسته در آب باعث تغییر رنگ و طعم آب به ویژه آب یا مواد آبکی که دمای بالایی دارند میشود، بنابراین برای نگهداری غذاهای آبکی و گرم مناسب نیستند.
کارشناس واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ریختن غذاهای داغ در ظروف نشاستهای و دمای بسیار بالا باعث حل شدن نشاستهها در غذا میشود؛ علاوه بر این ظروف منشاء نشاستهای دارند و نگهداری ظروف نشاستهای در یک فضای دور از نور و رطوبت نگهداری موجب کپک زدن این نوع ظروف میشود.
او خاطرنشان کرد: با توجه به مضرات ناشی از استفاده از ظروف یکبار مصرف که در اثر تماس با مواد داغ برای سلامتی اشخاص مضر هستند میطلبد در استفاده از ظروف غذا، پخت و نگهداری غذاها دقت بیشتری شود و رعایت همه این نکات در سلامتی انسانها بسیار موثر خواهد بود.
انتهای پیام/م