به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،علی تیزرو رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی مانه و سملقان گفت: برای رفع مشکلات و تنش آبی در این شهرستان نیاز به ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار است که تا بتوان تنش آبی روستاهای این شهرستان را به صفر رساند.
تیزرو افزود: پارسال تنش آبی در ۴۶ روستای شهرستان وجود داشت که این میزان با توجه به بارندگیهای خوب امسال خیلی کم شده است.
رئیس اداره آب و فاضلاب مانه و سملقان گفت: همچنین در سال ۹۳، آبرسانی به روستاهای این شهرستان با ۲۴ تانکر انجام میشد که هم اکنون تنها با ۴ تانکر آبرسانی میشود.
او شاخص بهره مندی روستاییان این شهرستان از آب آشامیدنی در سال ۹۷ را ۷۰ درصد دانست و گفت: این رقم امسال به ۷۹ ممیز یک درصد رسیده است که حدود ۲ درصد از میانگین استان بیشتر است.
تیزرو اظهار داشت: پروژه آبرسانی مجتمع کهنه جلگه که ۱۰ روستا را شامل میشود هم اکنون از محل سد چندیر شهرستان راز و جرگلان با ۱۰۶ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است که ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
او آبرسانی به روستاهای پوستین دوز و کوه قلعه با تخصیص ۱۲ میلیار ریال و تکمیل ساخت مجتمع آبرسانی اینچه سفلی با پوشش ۱۰ روستا را از دیگر پروژههای این اداره در سال جاری دانست و گفت: برای تکمیل این مجتمع نیاز به ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.
او همچنین گفت: اجرای مجتمع آبرسانی شیرین دره که ۳۳ روستای شرق مانه این شهرستان را پوشش میدهد ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.
تیزرو در ادامه از فرسودگی ۴۰ درصدی شبکههای آبرسانی روستاهای این شهرستان خبر داد و گفت: هم اکنون این میزان در حال افزایش است.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی مانه و سملقان گفت: این اداره چهار میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال از مردم بابت آب بها طلب دارد که پرداخت نشدن آن موجب کندی روند خدمات رسانی به روستاها میشود.
۱۱۰ روستای مانه وسملقان با جمعیت ۶۴ هزار و ۸۶۷ نفر در قالب ۱۷ هزار و ۷۴۷ خانوار زیر پوشش اداره آب و فاضلاب روستایی است.
برای آبرسانی به روستاهای شهرستان مانه و سملقان ۷۰۰ کیلومتر شبکه کار شده است. منابع آبی روستایی این شهرستان برای آشامیدن دارای ۱۴ هزار و ۹۱۰ متر مکعب مخزن و ۴۳ حلقه چاه، ۴۴ چشمه و ۸۹ منابع آبی دیگر است.
آب و فاضلاب روستایی شهرستان مانه و سملقان ۱۷ هزار و ۳۵۰ مشترک دارد.
انتهای پیام/د