به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان ، عباس کشاورز معاون تولیدات گیاهی و زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تحقیقات در حوزه دیم کشور ، ضروری است، گفت: کشت دیم از نظر اقتصادی نقش مهمی در بخش کشاورزی کشور دارد.
او با بیان اینکه ۶ میلیون سطح زیر کشت دیم در کشور وجود دارد، افزود: بارندگیهای نامظم و کمتر از میانگین بلندمدت بر درآمد کشاورزان دیم تاثیر گذار است.
معاون تولیدات گیاهی و زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان برداشت محصول در زمینهای دیم بسیار کمتر از مزارع آبی است افزود: توجه به مسائل اجتماعی، اقتصادی مردم و فرسایش زمین دیم یک چالش بزرگ در کشور است.
کشاورز با بیان اینکه ۴۵ درصد زمینهای دیم کشور در معرض خطر فرسایش هستند، گفت: دیم کاران ایران آسیب پذیرترین تولید کنندگان کشور محسوب میشوند.
معاون تولیدات گیاهی و زراعت وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد : کشاورزان زمان زیادی زمین شخم شده و آسیب پذیر را بدون کاشت محصول رها میکنند که خود مهمترین عامل در فرسایش خاک است.
او وضعیت تولید در بخش دیم کشور را مشکل دانست و گفت: رویکرد تولید دیم کشور باید تغییر کند .
کشاورز با بیان اینکه نسخه تحقیقاتی دیم کشور آماده است، گفت: پایداری، افزایش درآمد کشاورزان و افزایش تولید محصولات دیم در دستور کار قرار خواهد گرفت.
معاون تولیدات گیاهی و زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در این برنامه راهبردی در شرایط متعارف محصول دیم باید پایدار باشد، افزود: در کشور ۷۰ درصد مزارع دیم گندم و جو بقیه حبوبات و آیش است.
کشاورز از اجرای طرح کشت دیم با تکیه بر تحقیقات دانشگاهی طی ۴ سال گذشته در برخی نقاط کشور خبر داد و گفت: برای سود آوری باید تنوع در تولید محصول وجود داشته باشد و ابتدا با کشت رقم بذر جدید و بعد با کشت دانههای روغنی تنوع محصول را محقق کنیم.
او خواستار حفظ مواد آلی در خاک و کاهش شخم زدن اراضی دیم شد و افزود: اگر مواد آلی و ذرات مفید خاک را تقو یت کنیم میزان تولید ما در اراضی دیم افزایش می یابد.
انتهای پیام/ا
۷۰ درصد مزارع دیم کشور زیر کشت گندم و جو است