تلاش‌های سعودی در متهم سازی ایران و ایجاد اجماع جهانی علیه ایران در حالی است که حتی متحد این کشور یعنی ایالات متحده حاضر نبود که در حمایت از آن خود را وارد درگیری نظامی با ایران بکند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   ایران در یادداشتی رسمی به سفارت سوئیس که حفاظت منافع آمریکا در ایران را بر عهده دارد، صریحاً هشدار داد که هر اقدامی علیه ایران به بهانه حادثه آرامکو، با واکنش نامحدود تهران روبه رو خواهد شد. در این یادداشت که به طور رسمی به سفیر سوئیس ارسال شده، تاکید شده است: «این حمله کار ایران نبوده و ادعا‌های مایک پمپئو و دونالد ترامپ، وزیر امور خارجه و رئیس‌جمهوری آمریکا تکذیب و محکوم شده است.» همچنین ایران در این نامه تاکید کرده است: «اگر اقدامی علیه ایران صورت بگیرد، آن اقدام بلافاصله با پاسخ ایران روبه رو خواهد شد و دامنه آن محدود به منشأ تهدید نخواهد بود.»

داغ ترین جزئیات از جلسه دوشنبه شب کاخ سفید / ترامپ چگونه دوباره مجبور به عقب نشینی شد؟


بیشتربخوانید: آقای ترامپ؛ وقت آن رسیده است که سوره فیل را بخوانی!


جزئیات جدید از جلسه دوشنبه شب کاخ سفید

به گزارش خراسان، همزمان پس از آن که برخی منابع خبری از مخالفت فرماندهان نظامی آمریکا با افزایش تنش علیه ایران در جلسه محرمانه دوشنبه شب کاخ سفید خبردادند، شبکه ان بی سی نیوز جزئیات بیشتری اعلام کرد: «در جلسه روز دوشنبه فرماندهان ارتش آمریکا با ترامپ، گزینه‌های متنوع اقدام علیه ایران مطرح شده، اما رئیس جمهور این کشور با طرح درگیری دوباره آمریکا در یک جنگ خارجی دیگر مخالفت کرده و خواستار مطرح شدن گزینه‌های جدید شده است.» بنا بر این گزارش اقدام تلافی جویانه آمریکا علیه ایران از جمله حمله سایبری یا حمله فیزیکی به تاسیسات نفتی ایران یا بلوکه کردن دارایی‌های تهران از جمله گزینه‌های ترامپ برای واکنش به ایران است. در عین حال بنا بر این گزارش او خواستار گزینه‌های بیشتری برای واکنش به ایران شده است. به دنبال انتشار این خبر، تارنمای پولیتیکو نیز در گزارشی نوشت: ترامپ از درگیری نظامی با ایران عقب نشینی کرده است. پولیتیکو به نقل از منابع خود نوشته است: «ترامپ به دلیل پیروی از وعده‌های انتخاباتی خود درباره عدم ورود به جنگ جدید خارجی هیچ تمایلی برای ورود جنگ نظامی با ایران ندارد.»

عقب نشینی صریح ترامپ

همچنین مجله «فارین‌پالیسی» گزارش داده با آن که ترامپ چند روز پیش در توئیتر اعلام کرد که ارتش آمریکا «آماده آتش» برای پاسخ به حملات انجام‌شده علیه آرامکو است، اکنون دولت او عقب‌نشسته تا به ارزیابی گزینه‌هایش بپردازد. ترامپ در موضع گیری قبلی خود اعلام کرده بود باید منتظر ماند و دید که آیا عربستان ایران را مقصر می‌داند یا خیر.

این در حالیست که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب در اظهاراتی گفت: پاسخ به حملات علیه عربستان سعودی در حال حاضر ضروری نیست.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب در اظهاراتی گفت: پاسخ به حملات علیه عربستان سعودی در حال حاضر ضروری نیست.

به گزارش الجزیره، ترامپ گفت: خیلی آسان است انجام یک تماس تلفنی برای پاسخ دادن به حملات علیه عربستان سعودی، اما امروز یا فردا یا در هفته‌های آینده ضروری نیست.

به نوشته ایرنا وی افزود: خواهیم دید که در خاورمیانه چه اتفاقی خواهد افتاد ممکن است بسیاری از چیز‌های سختی روی دهد یا شایدم سخت نباشد.

ترامپ ببر کاغذی است

روزنامه جوان نیز طی گزارشی نوشت: با قطعیت نسبی تصمیم ترامپ برای اجتناب از اقدام نظامی علیه ایران، فشار‌ها بر او و دولتش که دولت اوباما را به خاطر واکنش ضعیف مورد انتقاد قرار می‌داد در حال تشدید شدن است. سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی روز سه شنبه بعد از گزارش معاون رئیس‌جمهور امریکا به کنگره با فرض قطعی بودن نقش ایران در حمله به آرامکو در توئیتر نوشته است: «این یک عمل جنگی است و هدف باید احیای حس بازدارندگی علیه تعرض ایران باشد که آشکارا از میان رفته است.» او می‌گوید: «معلوم است که ایران واکنش ملایم ترامپ به ساقط شدن پهپاد امریکایی را نشانه ضعف تعبیر کرده است.»

گراهام پیش‌بینی کرده است «مشکلات با ایران در طول زمان فقط بدتر خواهد شد.» البته ترامپ در واکنشی در توئیتر خطاب به گراهام نوشت: «نه لیندسی، این نشانه قدرت بود که بعضی‌ها درکش نمی‌کنند!» گراهام تنها کسی نیست که ترامپ را به ضعف متهم می‌کند؛ مارک دوبوویتز، مدیر اندیشکده دفاع از دموکراسی‌ها نیز در توئیتر نوشت: «ایران به اقدامات تنش‌زای خود به راحتی ادامه می‌دهد، چراکه آن‌ها فهمیده‌اند ترامپ فقط یک ببر توئیتری است. آیا آن‌ها درست فکر می‌کنند؟» فارین پالیسی در تحلیل دلیل واکنش ضعیف ترامپ نوشته است: «بعید است یک سال پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، برای گرفتن انتقام عربستان سعودی تن به جنگی بدهد که حداقل برای بیشتر رأی‌دهندگان اتفاقی جذاب نیست!» عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی‌الیوم هم نوشته است: «می‌توانیم بگوییم دولت ترامپ که از واکنش به اقدام ایرانی‌ها در سرنگون کردن پهپاد امریکایی -که گل سرسبد اسلحه جاسوسی امریکاست- از ترس انتقام ایران خودداری کرد، به نظر نمی‌رسد که هیچ حمله انتقام‌جویانه‌ای در دفاع از عربستان و صنعت نفت آن انجام دهد. ترامپ مانند حکومت‌های عربی منافق با عربستان اظهار همبستگی کرده است، اما باز هم هیچ چیز بعید نیست.» او می‌نویسد: «ترامپ که با خروج از توافق هسته‌ای تنش‌زایی را آغاز و تحریم‌های سختی ضد ایران اعمال کرد مسئول است و ایران که باعث سرنگونی دولت وقت جیمی کارتر شد، ترامپ را هم در انتخابات آینده سرنگون خواهد کرد.»

آیا عربستان به تنهایی وارد جنگ با ایران خواهد شد؟

خبرگزاری مهر نیز طی گزارشی نوشت: مهمترین موضوع در خصوص حملات صورت گرفته که جامعه جهانی منتظر شنیدن آن بود منشأ حملات بود که سخنگوی وزارت دفاع عربستان نه سندی برای آن داشت و نه استنتاج دست داشتن ایران را معنادار می‌کرد.

تلاش‌های سعودی در متهم سازی ایران و ایجاد اجماع جهانی علیه ایران در حالی است که حتی متحد این کشور یعنی ایالات متحده- که عربستان زیر چتر حمایتی - امنیتی آن شاهد چنین حملاتی بوده، حاضر نبود که در حمایت از متحد خود، خود را وارد درگیری نظامی با ایران بکند.

این در حالیست که عربستان به تنهایی توان ورود به جنگ با ایران را ندارد. تبعات سنگین نظامی و اقتصادی که از رهگذر جنگ احتمالی متوجه این کشور خواهد شد را شاید به معنای پایان آل سعود نیز بتوان ارزیابی کرد.

بر همین اساس عربستان در تلاش بود تا هزینه‌های نظامی و سیاسی حمله احتمالی به ایران را متوجه آمریکا کند. اما ترامپ نیز در شرایطی نیست که بخواهد ماجراجویی به نفع عربستان داشته باشد. شرایط انتخاباتی آمریکا به گونه‌ای است که هر گونه تحرک نظامی علیه ایران باعث باخت حتمی او در انتخابات خواهد شد. از سوی دیگر ترامپ می‌داند ایران جنگ را محدود و گذرا نخواهد دید.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.