به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تنها ۲ روز به بازگشایی مدارس باقی مانده و والدین در تکاپوی خرید لوازم التحریر و کوله پشتی در بازار هستند؛ در این بین برخی فروشندگان این لوازم را ۲ برابر قیمت و یا بیشتر در بازار به فروش میرسانند.
بررسی های میدانی، و اذعان برخی فروشندگان، حاکی از برپایی غرفههای فروش کوله پشتی های میلیونی در بازار بود اما رئیس اتحادیه سراجان تهران، نظر دیگری دارد و معتقد است که این کیف ها یا کوله پشای ها در بازار رایج نیست و تنها تعداد معدودی همراه مسافر، وارد کشور شده است.
یکی از فروشندگان کوله پشتی در شمال تهران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی میگوید: قیمت انواع کوله پشتی در بازار بسیار متفاوت است به طوری که در هر منطقه قیمتها به میلیون هم میرسد، اما بسیار کم و محدود است.
یکی دیگر از فروشندگان در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت ۲ میلیون تومانی در بازار کوله پشتی به چشم میخورد یا خیر؟ افزود: شخصا این قیمت را در بازار مشاهده نکردم، اما در بعضی مناطق به چشم میخورد، البته این قیمت میلیونی در برخی مناطق خاص و گویا در منطقه منوچهری که بازار بورس کیف است ، رویت می شود.
به گفته وی، قیمت کوله پشتی از ۱۲۰ هزار تومان شروع و تا ۵۰۰ هزار تومان در بازار ادامه دارد.
وی گفت: اگر بخواهیم وضع بازار را نسبت به سال گذشته بگویم میتوان گفت که قیمتها در بازار افزایش ۱۰۰ درصدی داشته به طوری که امسال، خرید نسبت به سال گذشته کمتر شده است، البته، چون والدین مجبورند که این لوازم را برای فرزندان خود خریداری کنند به هر قیمتی که شده این وسایل را خریداری میکنند.
حال به سراغ رئیس اتحادیه سراجان تهران، رفتیم تا آخرین وضعیت عرضه کوله پشتی های نجومی و اختلاف قیمت نسبت به سال گذشته را بررسی کنیم.
محسن خردمند رئیس اتحادیه سراجان تهران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به خبری مبنی بر قیمت ۲ میلیونی کوله پشتی در بازار اظهار کرد: با توجه به وجود محدود کوله پشتی ها با قیمت میلیونی در بازار تصور می شود که ممکن است مسافر این نوع کیف را به کشور وارد و در بازار به فروش میرساند.
وی در پاسخ به این پرسش که با تحریم های آمریکا، امکان واردات این نوع کیف ها چگونه میسر خواهد شد؟ اظهار کرد: ما به هیچ عنوان این کیف ها را وارد بازار نمی کنیم، اگر این کیف ها هم در بازار باشد؛ احتمالا مسافر آن را وارد کرده است.
البته با این شرایط، این مقام مسئول، صحبتی در مورد صدق یا کذب بودن این موضوع، نداشت و فقط تاکید بر آن داشت که مسافر این نوع کیف ها را وارد کرده است.
رئیس اتحادیه سراجان تهران در پاسخ به این پرسش که آیا نیروهای بازرسی نظارتی بر این بازارها خواهند داشت یا خیر؟ افزود: به طور قطع، نیروهای بازرسی ما با توجه به نزدیک شدن به ایام بازگشایی مدارس و رویت قیمت های میلیونی، نظارت خود را بر بازارها بیشتر خواهد کرد.
خردمند با اشاره به اینکه بیشتر کوله پشتیها موجود در بازار منوچهری تولیدات داخلی است، افزود: قیمت کیف از ۵۰ هزار تومان شروع و تا ۳۰۰ هزار تومان ادامه دارد، این در حالی است که قیمت تولیدات خارجی بیشتر به جنس آن بستگی دارد چرا که ممکن است امکاناتی همچون(جای گوشی همراه، هندزفری) داشته باشد.
به گفته خردمند، هم اکنون ۷۰ درصد تولیدات ما داخلی است.
انتهای پیام/