آغاز سال نو تحصیلی بهانه‌ای شد تا بار دیگر دفتر هزار برگ پاییز را ورق بزنیم و فصل جدیدی از علم و دانش را در آن بنویسیم.

باز هم صدای مدرسه می آید/ برچیده شدن مدارس کانکسی در کانون‌های زلزله آبان ۹۶به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، نیمه شهریور که می‌گذرد، با خنک شدن هوا نرم نرمک بوی پاییز عطر کوچه‌ها و خیابان‌ها را پر می‌کند.

مادران و پدرانی که در جنب و جوش استقبال از سال تحصیلی جدید هستند و بوی خوش ماه مهر، یادآور خاطرات دل‌چسب و شیرین است برای بزرگتر‌هایی که روزگاری در آن جا سپری کردند و کودکانی که به زودی با خانه دومشان آشنا می‌شوند.

پاییز با همه رنگارنگی اش بوی مهر می دهد ، به هر طرف که نگاه می کنی گروهی از کودکانی که را می بینی که با لباس های یک رنگ و با قدم های کوچکشان به سمت خانه علم و دانش گام بر می دارند .
 
باز هم دفتر نمره ها باز می شود و خاطرات خوش روزهای درس و مدرسه را زنده می کنند.
 
میز‌های چوبی، تخته سیاه و گچ های رنگارنگ هنوز هم عجیب به خاطرمان مانده ، با ریز علی خواجوی درس فداکاری گرفتیم و با کوکب خانم نیز درس مهربانی ، بماند تصمیم کبری چه بود که معلم همیشه آن را گوشزد می کرد.

حسنک کجایی را به خاطر می آورید چقدر با جمله جمله های این داستان رویا بافتیم و خودمان را جای او تصور می کردیم، با خانواده آقای هاشمی دور تا دور سرزمین پهناورمان را گشتیم و با هر برگ کتاب خاطره ساختیم .
 
زنگ املا که همیشه استرس  زیادی داشت ، چقدر مشق می نوشتیم تا از معلم کارت صد آفرین بگیریم و پشت ویترین کتابخانه جمع می کردیم و آخر هر ماه تعداشان را می شمردیم.

سال هاست وقتی پشت سرمان را نگاه می‌کنیم ، جز ردپایی از خاطرات خوش بچگی نمی یابیم و در ذهنمان جز همهمه زنگ تفریح، طنین صدایی نیست. 
 
هزاران کودک و نوجوان همه ساله آغاز فصل پاییز که با شروع سال تحصیلی گره خورده را جشن می گیرند، تا با گام‌های مصمم و استوار آغازگر بهار اندیشه و دانایی باشند و قلم به دست گیرند و آینده سازان کشورشان باشند.
 
آماده سازی مدارس نیز از همان اقداماتی است که از ماه ها پیش برنامه ریزی می شود تا محیط مناسب برای روحیه کودکان و نوجوانان فراهم شود تا با امکانات جدید و مطلوب راه علم و تحصیل را ادامه دهند.
 
مدیر کل نوسازی مدارس استان کرمانشاه  در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه  ؛ با اشاره به تجهیز مدارس استان کرمانشاه به سیستم گرمایشی پکیج گفت: مدارس روستا‌هایی که گازرسانی شدند و یا در حال عملیات گازرسانی هستند به سیستم گرمایشی پکیج مجهز خواهند شد و سیستم های بخاری نفتی حذف می شوند.
 
مرزبان نظری بیان کرد: ۵۶۵ کلاس درس داریم که با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی آن آغاز شده  و پیشرفت خوبی در این زمینه دارد و تا قبل از فصل سرما به بهره‌برداری می رسد.
 
او گفت: حدود ۱۵۰۰ کلاس درس باقی می‌ماند که تجهیز گرمایشی آن در دستور کار قرار دارد و در یک برنامه دو ساله این کلاس‌ها نیز به پکیج مجهز می‌شوند و تا پایان سال ۹۹ پرونده‌ها نیز بسته خواهد شد.

او به تعمیرات اساسی ۹۷۰ مدرسه با ۱۷ میلیارد تومان اعتبار اشاره کرد و گفت: ۲ هزار و ۳۷۷ مدرسه با حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ کلاس درس با حذف بخاری‌های نفتی به سیستم گرمایشی حرارت مرکزی وصل شده که اعتبار هزینه شده آن حدود ۴۰ میلیارد تومان بوده است.

مدارس کانکسی در کانون‌های زلزله آبان ۹۶ نداریم

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه  نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، درباره وجود مدارس کانکسی در مناطق زلزله زده گفت: تمامی ۷۸ مدرسه تخریبی در زلزله آبان ۹۶ ساخته شدند و در سرپل ذهاب ، دالاهو، ثلاث باباجانی، گیلانغرب، قصرشیرین و گهواره هیچ مورد مدرسه کانکسی در اثر زلزله نخواهیم داشت.

او گفت: با توجه به ظرفیت خیرین ، علاوه بر ساخت ۷۸ مدرسه حدود ۲۰۰ مدرسه دیگر نیز تفاهم نامه آن منعقد شده است و نزدیک به ۱۹۰ مدرسه کار احداث آن شروع شده است.

یزدانپناه  با اشاره به خریداری تجهیزات برای مدارس نوسازی شده گفت: تجهیزات لازم تهیه‌ شده و هر مدرسه‎ای که کار بازسازی آن به اتمام رسیده باشد، تجهیزات آن نصب خواهد شد.
 
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در این مراسم تعداد دانش‌آموزانی که امسال در استان به مدرسه می‌روند را ۳۵۰ هزار نفر اعلام کرد که ۳۲ هزار نفر از این تعداد کلاس اولی هستند.
 
او افزود: ۲۲ هزار دانش آموز پیش دبستانی نیز امسال ورود به مدارس را آغاز می‌کنند که گذراندن این دوره کمک بسزایی به بهبود آموزش این کودکان دارد.

حضور بی نظیر خیرین سراسر کشور در بازسازی مدارس زلزله زده 

افتخاری رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان کرمانشاه  نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، با اشاره به حضور بی نظیر خیرین سراسر کشور برای بازسازی مدارس در مناطق زلزله زده گفت: نه تنها خیرین استان کرمانشاه بلکه خیرین سراسر ایران استقبال بسیار خوبی از این کار خداپسندانه داشتند و سنگ تمام گذاشتند و از حضور پرشور آنان در استان قدردانی می‌کنیم.

او با بیان اینکه کار ساخت مدارس تخریب شده در مناطق زلزله زده به اتمام رسیده گفت: اکنون در حال ساخت دویست و هشتمین مدرسه خیر ساز در استان کرمانشاه هستیم .
 
 رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان کرمانشاه ادامه داد : خیرین در زلزله برای نوسازی مدارس ۱۱۰ میلیارد تومان کمک کردند که رقم چشمگیری محسوب می‌شود و سه برابر اعتبارات دولتی است که به بازسازی  اختصاص‌ دادند.

افتخاری گفت:  این امر پسندیده در میان مردم سخاوتمند ایران وجود دارد  و هر روز شاهد حضور خیرینی برای احداث مدارس در استان هستیم.
 
او بیان کرد : مدارسی که در استان کرمانشاه ساخته می شوند دارای بالاترین درصد مقاومت در برابر زلزله هستند و هزینه های بسیار بالایی  پرداخت می شود تا مدارسی با رعایت استاندارها و مقاومت زیاد برای دانش آموزان ساخته شود.

به گفته رییس مجمع خیرین مدرسه ساز استان کرمانشاه حدود ۳۰۰ نفر از خیرین در استان کرمانشاه فعالیت می‌کنند و ۲۰ نفر در نقاط استان کرمانشاه به غیر از مناطق زلزله زده و ۵۰ نفر نیز در مناطق زلزله زده اکنون در حال ساخت مدرسه هستند.

افتخاری بیان کرد: بیشترین مدارس ساخته شده از سوی خیرین در شهرستان جوانرود ساخته شده و دو بانوی خیر صحنه ای در حال ساخت سومین مدرسه در شهرستان صحنه هستند.

بانوان بیشترین خیرین مدرسه ساز هستند

او افزود: بیشترین خیرین مدرسه ساز بانوان هستند که اغلب این افراد نیز جزء معلمان بازنشسته هستند که ثمره کار و کوشش سالیان عمرشان را برای احداث مدرسه وقف می کنند.
 
افتخاری ادامه داد: خیرین علاوه بر ساخت و ساز مدارس از دانش آموزان نیازمند نیز حمایت می‌کنند و پوشاک دانش آموزان ، لوازم التحریر و اقلام مورد نیازشان را نیز تهیه می‌کنند .
 
او افزود : در عید قربان نیز شاهد بودیم که این خیرین ۱۷ میلیون تومان به دانش آموزان نیازمند کمک کردند و در حادثه سیل اخیر نیز ۲۰ میلیون تومان به خانوار‌های محروم اهداء کردند.

افتخاری بیان داشت: خیرین می توانند درسه حوزه کمک های خود  را  ارائه  کنند  در  بحث تعمیرات مدارس  ، خرید تجهیزات و هوشمندسازی مدارس است که  با کمبود اعتبار مواجه هستیم .

او بیان کرد: خیلی از مدارس از تجهیزات رایانه بر خوردار نیستند و با توجه به عصر حاضر که عصر ارتباطات است این نیاز احساس می شود که دانش آموزان باید با این تکنولوژی آشنا شوند و حتی اگر یک کلاس هوشمند سازی شود می تواند موثر باشد.

هر دیواری که با نیت خیر دانایی و آگاهی با نام نیک مدرسه بنا می‌شود تا سالیان سال پا برجاست و اجر هر گامی که دانش آموزان در این راه برای تحصیل علم و دانش بر دارند تا سال‌ها در زندگی این خیرین جاری می‌شود، مدرسه‌ای که هیچ گاه از بین نخواهد رفت و نسل‌ها می‌توانند از این کار خیر بهره‌مند شوند.

همت بلند خیرین تا مدت‌ها در تاریخ باقی خواهد ماند، اقدام ارزشمندی که چراغ راه کودکان و نوجوانان زلزله زده شد، اما در این میان، مهر بیش از همیشه به مهر ورزی نیاز دارد تا با کمک مسئولان چراغ دانش افروزی را روشن نگه داریم که نکند کودکی در سرزمینمان از این نعمت محروم بماند.

گزارش از زهره زندیه

انتهای پیام/ز

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.