به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک پزشک گفت: بارداری در سن کم باعث میشود که این مادران دچار سقطهای خود به خودی بیشتری نسبت به بقیه مادران شوند، پرفشاری خون و زایمان پیش از موعد از دیگر عوارض بارداری در سن پایین است.
دکتر مجید محمدیان در خصوص بارداری در سنین زیر ۱۸ سال، عنوان کرد: بحث بارداری در نوجوانان مسئلهای است که در طب زنان نگاه ویژهای به آن شده است، اگر خانمی در سن پایین باردار شود، خطراتی مادر و جنین را تهدید میکند.
وی افزود: برخی میگویند بسیاری از افراد را دیدهایم که در سن ۱۴ یا ۱۵ سالگی باردار شدهاند و هیچ مشکلی هم برای آنها به وجود نیامده است، اما به این نکته هم باید توجه کرد که تعدادی از بانوانی نیز بودهاند که در سنین پایین باردار شدهاند و مادر و فرزند فوت کردهاند، این مسئله مرگ مادر و فرزند بسیار کم گفته و بیان میشود و بسیاری از مردم از این مسئله آگاهی ندارند، پس اگر دختری زیر ۱۸ سالگی ازدواج میکند برای باردار شدن صبر کند تا سنش به بالای ۱۸ سال برسد، فرصت برای باروری این افراد زیاد است.
این کارشناس ادامه داد: بارداری در سن کم باعث میشود که این مادران دچار سقطهای خود به خودی بیشتری نسبت به بقیه مادران شوند، پرفشاری خون، افزایش خطر مسمومیتهای حاملگی و در پی آن خطر مرگ برای مادرو زایمان پیش از موعد از دیگر عوارض بارداری در سن پایین است.
وی ادامه داد: اگر جنین زودتر از موعد، یعنی قبل از ۳۷ هفته، از رحم خارج شود، ریههایش رشد کافی نداشته و آمادگی لازم را ندارد و باید نوزاد را داخل دستگاه بگذارند، مدت زیادی طول میکشد تا نوزاد از خطرات فاصله بگیرد، انواع عفونتها این نوزاد را تهدید میکند و رشد این کودکان با مشکل مواجه میشود.
وی اظهارکرد: یکی از مشکلات مهمی که برای این کودکان به وجود میآید، کمبود وزن نسبت به همسالان است، این نوزادان در بدو تولد زیر هزارو۵۰۰ گرم هستند و این مسئله باعث به وجود آمدن مشکلات فراوان در آینده برای این افراد میشود.
محمدیان گفت: در برخی موارد که افرادی زیر ۱۸ سال باردار میشوند، وضعیت اقتصادی نامناسب خانواده باعث میشود که به تغذیه مادر باردار کمتر توجه شود و باعث ایجاد خطر میشود، همچنین مصرف سیگار، فقر آهن و کلسیم در بارداری اول برای مادران زیر ۱۸ سال و ضعیفالجثه عامل کاهش وزنگیری جنین و زایمان پیش از موعد هستند.
منبع : ایسنا
انتهای پیام/