به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان عنوان میکنند خواب کوتاه مدت مزمن با افزایش ریسک لختگی عروق خونی، بیماری قلبی و افزایش مرگ و میر همراه است.
پزشکان تاکید دارند بیماران باید قبل از ابتلاء به بیماری، عادات زندگی شأن را تغییر دهند. در افراد بزرگسالی که به طور منظم کمتر از ۷ ساعت در شب میخوابند، میزان microRNAs کمتر بود. microRNAs مولکولهای هستند که بر تجلی ژن یا عدم تجلی آن، تأثیر میگذارند.
این مولکولها نقش مهمی در تنظیم سلامت عروق داشته و میزان آنها به عنوان نشانه خاص سلامت قلب و عروق، التهاب و بیماری تشخیص داده میشوند.
به عبارت دیگر، میزان کمتر این مولکولها با بیماری قلبی مرتبط است، از اینرو میتواند به عنوان نشانهای برای تعیین میزان آسیب پذیری در برابر بیماری به کار گرفته شود.
محققان در این مطالعه، افراد میانسال بی تحرک را که فاقد بیماری قلبی بودند مورد آزمایش قرار دادند، سپس از آنها خواستند تا پرسشنامهای در رابطه با میانگین میزان خواب شبانه شأن پر کنند. میزان کمی از خون این افراد بعد از خواب شبانه و صبح به صورت ناشتا گرفته شد.
«جامی هایجمز»، یکی از اعضای تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ارتباط بین خواب ناکافی و بیماری قلبی عروقی تا حدودی ممکن است ناشی از تغییر در میزان microRNA باشد.»
وی در ادامه میافزاید: «این یافتهها نشان میدهد نوسان در میزان microRNA میتواند علامت هشداردهندهای در مورد مرحله و پیشرفت بیماری باشد.»
منبع: مهر
انتهای پیام/