سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مصرف قارچ‌های خودرو و قارچ‌های جمع آوری شده از طبیعت که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، هشدار داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فردین مهرابیان ؛ با تاکید بر لزوم استفاده از قارچ‌های دارای مجوز از مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز‌های سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان اظهار داشت: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین به توصیه‌های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نشود.

وی با بیان این که مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست، افزود: برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی شامل تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

مهرابیان با تاکید بر این که قارچ‌ها نباید به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف شود، اضافه کرد: برخی از سموم موجود در قارچ‌ها مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیستند.

وی ادامه داد: در صورت بروز علایم و نشانه‌های گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ بایستی هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت‌ها منتقل کرد.
سرپرست معاونت بهداشتی خاطرنشان کرد: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته از قارچ ها، سمی به مراتب بیشتر دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.

وی تصریح کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد و هر گونه تاخیر در این امر موجب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود.

مهرابیان خاطرنشان کرد: با مشاهده علایم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هر گونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود، در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

قارچ‌ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، اما همه آن‌ها خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناکند، خوردن چند لقمه از این قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و بعضا موجب مرگ شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: قارچ سمی ، قارچ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.