به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، خودکشی یکی از عوامل مرگ و میر در جهان است و سالانه حدود 850 هزار نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست میدهند؛ سالانه به ازای هر 100 هزار نفر در جهان حدود 12 نفر خودکشی میکنند؛ با این حال نرخ خودکشی در کشورهای جهان متفاوت است؛ برای مثال در برخی از کشورهای صنعتی و پیشرفته مانند کرهجنوبی ، آمریکا و روسیه خودکشی جزء ده عامل اصلی مرگ و میر شناخته میشود.
اختلالات روانی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، اختلالات شخصیت، اعتیاد به الکل و مواد مخدر از مهمترین عوامل خودکشی در جهان هستند؛ عوامل اقتصادی، فشارهای اجتماعی، مسائل کاری و مشکلات خانوادگی از دیگر عوامل خودکشی به حساب میآیند.
خودکشی در زنان دو برابر مردان رخ میدهد. با این حال نرخ خودکشیهای منجر به مرگ در مردان سه تا چهار برابر بیشتر از زنان است.
پایگاه خبری "world population" در آماری، میزان مرگ و میر به علت خودکشی در سال 2019 را نسبت به کشورهای جهان بیان میکند؛ در آمار نشان میدهد که کشورهای دارای بالاترین میزان خودکشی در جهان، بسیار متنوع هستند؛ برای مثال در سال 2019، لیتوانی از اروپای شرقی با 31.9 خودکشی در هر 100هزار نفر، روسیه از اروپای شرقی با 31، گویان از آمریکای جنوبی با 29.2 و کره جنوبی از آسیا با 26.9 خودکشی در 100 هزار نفر رتبههای اول جدول را به خود اختصاص دادهاند.
شاید قابل توجه باشد که بسیاری از کشورهای بحران زده در جهان، نرخ خودکشی پایینتری نسبت به کشورهای پیشرفته و صنعتی دارند؛ افغانستان دارای نرخ 4.7 و سوریه فقط 1.9خودکشی در 100 هزار نفر است؛ با این حال کشورهایی مانند ژاپن با نرخ 18.5 در رتبهی 14، فرانسه با نرخ 17.7 در رتبهی 17 و سوئیس با نرخ 17.2 در رتبهی 18 از لحاظ میزان خودکشی قرار دارند.
همچنین در این لیست شاهد کمترین آمار خودکشی هم هستیم که می توان به کشورها و شهرهای باهاما، جامائیکا، گرانادا، باربیدوس و باربودا اشاره کرد که هیچ آمار خودکشی از این کشورها گزارش نشده است.
کشور ایران در این آمار وضعیت بسیار مناسبی نسبت به دیگر کشورهای بزرگ دنیا دارد؛ بر اساس آمار "world population" ، ایران با نرخ 4.1 خودکشی از هر 100 هزار نفر، در رتبهی 142 در جهان قرار دارد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/