به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، رحمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند در بازدید از اولین دستگاه ضد تگرگ نصب شده در باغات مرند گفت: دستگاههای ضد تگرگ پیش بینی شده برای شهرستان، از محل اعتبارات جلوگیری از حوادث غیر مترقبه و اعتبارات دولتی، بهصورت تسهیلات بانکی و مشارکت بهره برداران خریداری و راه اندازی میشود.
اودر خصوص کارکرد اولین دستگاه ضد تگرگ نصب شده در اراضی روستای سیوان گفت: این سامانه به منظور جلوگیری از خسارت ناشی از حوادث غیر مترقبه به خصوص بارش تگرگ در منطقه سیوان نصب شده و میتواند محیطی به شعاع ۵۰۰ متر و حدود ۱۰۰هکتار از اراضی باغی و زراعی را تحت پوشش قرار دهد و خسارت ناشی از بارش تگرگ را کاهش و به صفر برساند.
مدیر جهاد کشاورزی مرند اعلام کرد: برای راه اندازی این سامانه حدود ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات دولتی و مشارکت خود باغدار هزینه شده است.
او افزود: این دستگاه با استفاده از گاز استیلن کار میکند و با ۱۲ کیلومتر برد، قادر است از طریق شلیک امواج صوتی به داخل تودههای ابر تگرگ زا، از بارش تگرگ جلوگیری و آن را تبدیل به باران نماید.
رحمانی اظهار کرد: این دستگاه قابلیت استفاده از طریق کنترل از راه دور را نیز داشته و حتی میتوان با استفاده از تلفن همراه، آن را فعال کرد.
مدیر جهاد کشاورزی مرند افزود: این سامانه ساختار بارش را در حین شکل گیری آنها به نحوی سودمند اصلاح کرده و هیچ نقشی در فرآیند تشکیل بارشها و قطع یا شروع مجدد آنها ندارد.
شهرستان مرند با توجه به شرایط اقلیمی و استعدادهای طبیعی و به لحاظ قرار گرفتن در دامنه رشته کوه میشاب مستعد کشاورزی بوده و دارای ۹۵ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی زراعی و باغی است که ۱۲ هزار و ۹۲۸ هکتار آن را اراضی باغی تشکیل میدهد.
انتهای پیام/ش