به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی فارس در آیین گشایش این نمایشگاه بیان کرد: با همکاری دولت، بخش خصوصی و تلاشهای شرکت مجری فروغ افکار موفق به برپایی سیزدهمین نمایشگاه پس از گذشت دو سال توقف شدیم.
سید محمود موسوی دلیل برگزاری آیین افتتاحیه این نمایشگاه در دانشکده نفت، گاز و پتروشمیی دانشگاه شیراز را پاسداشت حوزه نفت در محیطی علمی عنوان کرد.
او ادامه داد: علیرغم حاکمیت تحریمها و محدودیتهای صادرات و مواد اولیه، اما برگزار کنندگان نمایشگاه به سمت فرآوری و تولید بهینه پیش خواهند رفت.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی فارس با بیان اینکه همزمان با این نمایشگاه، نمایشگاه تجهیزات بیمارستانی و بهداشتی نیز در حال برپایی است، گفت: این دو نمایشگاه به مدت چهار روز و از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ بعدازظهر برای بازدیدکنندگان فعال است.
موسوی بیان کرد: ۷۰ درصد از مشارکت کنندگان این رویداد از استان فارس و مابقی از سایر استانهای کشور با ۱۱۴ شرکت هستند.
او همچنین عنوان کرد که ۱۳ هیئت خارجی برای حضور و بازدید از نمایشگاه دعوت شدهاند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی فارس یادآور شد: در حاشیه این نمایشگاه ۱۰ کارگاه آموزشی برگزار میشود.
مشاور سابق نفت و گاز استانداری فارس نیز در ادامه این مراسم به وضعیت بینالمللی نفت و گاز و رفتار بازیگران این صنعت، اشاره و بیان کرد: این حوزه به دلیل حاکمیت فرهنگهای متفاوت همواره با چالشهایی روبهرو بوده است.
امین عربی ادامه داد: تحریمهای نفتی ایران از زمان ملی شدن صنعت نفت تاکنون در حال انجام است، اما تفاوت این است که در گذشته زمینه انجام امر تحریم برایشان فراهم نبود.
او با بیان اینکه امروز با تربیت نیروهای متخصص این نوع سیاست (تحریم نفتی) کارایی خود را از دست داده است، گفت: اگرچه ارز و دلار ابزاری در اختیار آمریکاست تا دست در جیب ملتها کند، اما هر کشوری که با ایران برای نجات از زورگوییها همراهی کند، به نفع جهان خواهد بود.
مشاور سابق نفت و گاز استانداری فارس عنوان کرد: اگر زمان در پیروزی انقلاب، رهبران انقلاب وعده میدادند که میخواهیم به شهرها و روستاها نفت و گاز دهیم، باور نکردنی بود، اما امروز این صنعت در اختیار مردم و به دست خود آنها سپرده شده است.
امینی تصریح کرد: خردمندی در مواجه با این موضوع را با تربیت نیروهای متخصص نشان دادهایم.
او در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیتهای فارس در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی هم اشاره و بیان کرد: فارس دارای اولین پتروشیمی کشور است و لذا انتظار زایشهای بیشتری در صنعت پتروشیمی از این استان وجود دارد.
مشاور سابق نفت و گاز استانداری فارس همچنین با بیان اینکه دو نوع نگاه در پتروشیمیهای در حال احداث وجود دارد، افزود: یکی نگاه اقتصادی سرمایه گذاران این صنعت و دیگری خواستههای اجتماعی شهرستانهاست.
امینی ادامه داد: نگاه استاندار فارس نیز بر این است که پروژهها منافع اقتصادی و اجتماعی را با هم تامین کنند.
او همچنین با یادآوری این موضوع که شرکتهای قدرتمند فرآوری نفت و گاز زیادی در فارس وجود دارد که در اقتصاد استان نقش اساسی دارند، افزود: همچنین کنسرسیومهای قوی داریم که توانمندیهای بالایی دارند.
مشاور سابق نفت و گاز استانداری فارس با بیان اینکه سیاست درستی در وزارت نفت مبنی بر برداشت از مخازن مشترک بین کشورها در حال اجراست، گفت: این در حالی است که مخازنی در فارس وجود دارد که ناگزیز دست نخورده باقی ماندهاند.
انتهای پیام/م