رئیس دانشگاه رازی گفت: هرچقدر که ما بتوانیم در عرصه پژوهش بیشتر به رعایت استاندارد‌های لازم توجه کنیم، طبیعتاً در ثبت و ضبط این اطلاعات در مجامع بین‌المللی توفیقات بیشتری را کسب خواهیم کرد.

کار پژوهش و  پایان‌نامه‌ها نیازمند اخذ یک کد اخلاق استبه گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،رئیس دانشگاه رازی گفت: اخیراً شاهد تاکیدات و مصوبات بسیاری در بحث «اخلاق در پژوهش» از ناحیه وزارت علوم هستیم و به تبع این رویه در وزارت بهداشت نیز وجود دارد.

او با اشاره به جنبه‌های گسترده اخلاق در پژوهش، گامی رو به جلو در راستای رعایت استاندارد‌های لازم پژوهشی دانست و گفت: تلاش دانشگاه رازی در کنار دانشگاه علوم پزشکی بر این بوده که شان پژوهش در دانشگاه‌های استان به طور شایسته‌ای رعایت شود و در مجموع امروز عرصه‌های پژوهشی این دو دانشگاه در قیاس با عرصه‌های فعالیت دیگر در استان، مایه افتخار است.

 اعلمی‌آل‌آقا با اشاره به شرایط مطلوب دانشگاه رازی در شاخص‌های پژوهشی، تاکید کرد: هرچقدر که ما بتوانیم در عرصه پژوهش بیشتر به رعایت استاندارد‌های لازم توجه کنیم، طبیعتاً در ثبت و ضبط این اطلاعات در مجامع بین‌المللی توفیقات بیشتری را کسب خواهیم کرد.

او با اشاره به رویکرد‌های جدید دانشگاه‌ها در عرصه پژوهش و پیوند تنگاتنگ آن با کار، تلاش و تقاضامحوری گفت: ما مکلّف هستیم که تحقیقات خود را با آخرین استاندارد‌های پژوهشی انجام دهیم.

 

رئیس دانشگاه ابراز امیدواری کرد: با تلاش و رعایت هرچه بیشتر استاندارد‌های پژوهشی، بیش از پیش آینده روشن و با اقتدار بیشتری را برای پژوهش‌های اثرگذار در سطح جامعه داشته باشیم.

یاسر شهبازی مدیر امور پژوهشی دانشگاه رازی  اظهار داشت: در سال‌های اخیر با توجه به افزایش تعداد پایان‌نامه‌ها، کار پژوهش به ویژه انتشار نتایج حاصل از پژوهش‌هایی که در آن‌ها از آزمودنی‌های انسانی استفاده می‌شود، نیازمند اخذ یک کُد اخلاق است و به تبع باید بر پایان‌نامه‌ها و پروپوزال‌هایی که به دست ما می‌رسد نظارت صورت بگیرد.

او افزود: با توجه به افزایش روزافزون تعداد پژوهش‌های مذکور، این نیاز احساس شد که کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست‌پزشکی در دانشگاه رازی راه‌اندازی شود و این کمیته هم‌اکنون به عنوان یکی از کمیته‌های ملی اخلاق در پژوهش، در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ثبت رسیده و از این پس، پروپوزال‌های مربوط به دانشگاه رازی و سایر پروپوزال‌های درخواستی از دیگر دانشگاه‌ها، در این کمیته قابل پذیرش و بررسی است.

 شهبازی بیان کرد: کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست‌پزشکی تجربه جدیدی است، اما ما تجارب مشابهی در بحث کمیته «اخلاق کار با حیوانات» داریم که این کمیته در سال ۱۳۹۴ در دانشگاه رازی تشکیل شده است.

 فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز اظهار داشت: دانشگاه رازی جزو معدود دانشگاه‌های کشور است که کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست‌پزشکی را تشکیل داده است، در این کمیته پروپوزال‌ها از ابعاد مختلف از جمله ساختار علمی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

انتهای  پیام/ز

 

کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست‌پزشکی تجربه جدیدی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.