به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گروهی از دانشمندان یک منظومه خورشیدی در فاصله ۳۰ سال نوری از زمین را رصد کرده اند. ویژگی های این منظومه تمام دانش انسان درباره سیارات را به چالش کشیده است.
در این منظومه یک سیاره بسیار بزرگ و شبیه مشتری دور یک ستاره قرمز کوتوله مدار می زند. این در حالی است که به طور کلی ستاره ها بسیار بزرگتر از سیاراتی هستند که دور آنها مدار می زنند. اما در نمونه رصد شده اندازه ستاره و سیاره ای که دور آن مدار می زند تفاوت چندانی ندارد.
ستاره مذکور GJ۳۵۱۲ نام دارد و اندازه آن حدود ۱۲ درصد خورشید است. حال آنکه حجم سیاره ای که دور آن مدار می زند، حدود نصف مشتری است.
خوان کارلو مورالس مولف ارشد این پژوهش از انستیتو مطالعات فضایی کاتالونیا در اسپانیا می گوید. این کشف شگفت انگیز است. طبق مدل های تئوری، ستارههای با حجم کم میزبان سیاراتی کوچک مانند زمین یا نپتون هستند. اما در این نمونه ما متوجه شدیم که یک سیاره بزرگ گازی مشابه مشتری دور یک ستاره بسیار کوچکتر مدار می زند.
سیاره این منظومه نیز مانند مشتری از گاز تشکیل شده و با کمک تلسکوپی در رصدخانه کالار آلتو واقع در اسپانیا رصد شده است.مدار این سیاره دور ستاره سرخ کوتوله بیضی شکل است و ۲۰۴ روز طول می کشد.
ستاره های سرخ کوتوله کوچک هستند و دمای اندکی دارند. ستاره GJ۳۵۱۲ نه تنها از خورشید کوچکتر است بلکه اندازه آن با یک سیاره بزرگ قابل مقایسه است. در واقع اندازه این ستاره کوتوله ۳۵ بار بزرگتر از مشتری است.
منبع: مهر
انتهای پیام/