استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اشاره به اینکه یکی از شایعترین بیماری قسمت قدامى چشم، اختلالات اشک و خشکی چشم است، ادامه داد: امروزه اختلالات اشک و خشکی چشم، همه جوامع، قشرها و سنین را درگیر ساخته و شیوع آن رو به افزایش است.
این متخصص قرنیه با اشاره به تلاشهایی که برای پیشگیری و کنترل این عارضه چشمی در جهان صورت گرفته است، اظهار داشت: امروزه تحقیقات و اقدامات زیادى در سطح جهانى براى پیشگیرى و درمان این عارضه در حال انجام است.
او افزود: عوامل متعددى نظیر بیمارىهاى عمومى و چشمى، اعمال چشمى، بیمارىهاى اتوایمیون و بافت کلاژن، بیمارىهاى ژنتیکى و مادرزادی و عوامل ناشناخته در بروز این بیمارى نقش دارند، ولى افزایش شیوع آن در سالهای اخیر، مرتبط با سبک زندگى کنونى است. از عوامل مهم دیگر افزایش خشکى چشم، کارکردن زیاد با کامپیوتر و استفاده مفرط از تلفن همراه مى باشد؛ لذا اگرچه در گذشته، خشکى چشم مختص سنین بالا بود، اما متاسفانه امروزه این معضل به قشر جوان هم سرایت کرده است.
او اضافه کرد: البته چاره اندیشی این نیست که افراد از کامپیوتر و موبایل استفاده نکنند بلکه باید استفاده از این وسایل حدالامکان محدود شود و فردی که از این وسایل استفاده میکند باید به چشمانش استراحت دهد.
او همچنین نقش تغذیه در پیشگیری از بروز خشکی چشم را بسیار موثر دانست و ادامه داد: آنتی اکسیدانها و رژیمهای غذایی که امگا ۳ دارند در پیشگیری از خشکی چشم بسیار موثر هستند.
قریشی به مهمترین علائم خشکی چشم اشاره کرد و افزود: سوزش و احساس جسم خارجى در چشم، خستگى چشمها و خواب آلودگی، به عنوان مهمترین علائم این عارضه شناخته میشوند. زمانی که فرد دچار خشکی چشم میشود اشک به خوبى سطح چشم را پوشش نمىدهد واین مسئل منجر به علائم ذکر شده و نیز اختلالات بینائى مى شود.
این متخصص قرنیه تاکید کرد: اگر چه خشکی چشم ممکن است درمان قطعی نداشته باشد، اما در اکثر موارد مىتوان بیمارى را با درمانهاى موجود کنترل کرد.
او تاکید کرد: افرادی که از کامپیوتر استفاده میکنند سعی کنند مانیتور دستگاه آنها یک مقدار پایینتر از سطح چشم باشد تا چشم خود به خود یک مقدار بسته بماند و اگر در محیطی کار میکنند که هوای آن خشک است، حتى الامکان از وسایلی که باعث مرطوب شدن محیط میشود استفاده کنند و در معرض محیط آلوده و باد قرار نگیرند.
انتهای پیام/