بر اساس نتایج تحقیقات محققان سوئدی، احتمال ابتلا به دیابت در افراد با مشاغل مختلف به دلیل سبک زندگی کاری، متفاوت است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان اظهار کردند: اولین گام در پیشگیری از ابتلا به دیابت فعالیت بدنی است.

احتمال ابتلا به دیابت در کدام مشاغل بیشتر است؟

دکتر صوفیا کارلسون، از موسسه پزشکی محیط زیست کارولینسکا در استکهلم اظهار کرد: هدف از این تحقیق تعیین جمعیت شاغل مبتلا به دیابت بر اساس شغل و محیط کاری بود.

بر اساس آمار موجود حدود ۷ درصد از بزرگسالان سوئدی و ۴.۲ درصد از جمعیت شاغل، به دیابت مبتلا هستند.

این گروه بیش از ۴/۵ میلیون شهروند سوئدی متولد بین سال‌های ۱۹۳۷ تا ۱۹۷۹ که بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۳ استخدام شده بودند، را مورد بررسی قرار داد.

نتایج این تحقیق نشان داد، میزان ابتلا به دیابت در مشاغل مختلف متفاوت است و در مردان بین ۲.۵ تا ۸.۸ درصد و در زنان از ۱.۲ درصد تا ۶.۴ درصد بود.

به عنوان مثال، میزان ابتلا به دیابت در رانندگان مرد ۸/۸ درصد و در کارگران تولیدی ۷.۸ درصد و در متخصصان علوم رایانه ۲.۵ درصد اعلام شده است. این میزان در زنانی که کارگر تولیدی بودند ۶.۴ درصد، کارگران آشپزخانه ۵.۵ درصد و کارگران خدماتی ۵.۱ درصد بود و کمترین میزان در بین مدیران متخصص با میزان ۱.۲ درصد اعلام شده است.

کارلسون گفت: رانندگان، کارگران تولیدی و نیرو‌های خدماتی بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به دیابت بودند و علت اصلی آن ساعت کاری و تغییر‌های نامنظم کاری، استرس و زمان خواب است.

دکتر رونالد تاملر، استاد پزشکی و متخصص غدد درون ریز، دیابت و بیماری‌های استخوانی در دانشکده پزشکی Icahn نیویورک گفت: تاثیر مشاغل خاص در ابتلا به دیابت موثر و باید عوامل مرتبط با آن را کاهش داد.

وی گفت: در یک تحقیق بالینی در ایالات متحده در اوایل دهه ۲۰۰۰ نشان داد که اصلاح شیوه زندگی، خطر ابتلا به دیابت نوع دو را به نصف کاهش می‌دهد.

در تحقیقات پیشین در ایالات متحده، مشخص شد، رانندگان و کارگران با شیفت متغییر بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.

نتایج این تحقیق در نشست سالانه انجمن اروپایی تحقیقات دیابت ارائه و در نشریه Diabetologia منتشر شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.