ایمان‌زاده گفت: سهل‌انگاری در درمان سرماخوردگی می‌تواند عواقب ناگواری را برای فرد در پی داشته باشد.

شایع‌ترین بیماری‌ها در بین دانش آموزان/ لزوم پیگیری‌های به‌موقع برای درمان سرماخوردگیبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،در نشست خبری پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان و سومین کنگره پرستاری اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان که صبح امروز در بیمارستان کودکان مفید برگزار شد، فرید ایمان‌زاده دبیر علمی کنگره، درباره وضعیت مکمل‌های موجود در بازار اظهار کرد: متاسفانه اکنون بسیاری از مکمل‌های موجود در بازار استاندار‌های لازم را ندارند، پزشکان باید ویتانین‌ها و مکمل‌های استاندارد را برای بیماران تجویز کنند.
 
او بیان کرد: همه افراد نیاز به مصرف مکمل‌ها ندارند، اما برخی اشخاص با توجه به وضعیت بدنی خود باید مکمل‌هارا مصرف کنند؛ وزارت بهداشت به همه مکمل‌هایی که حداقل‌های لازم را دارند اجازه ورود به داخل کشور را داده است.
 
ایمان زاده افزود: امروزه در ایران از هر ۱۰ کودک، پاهای ۸ کودک کج است که این موضوع به علت کمبود ویتامین دی بوده است و کودکان زیر ۲ سال به قطره آهن نیاز دارند. همچنین برخی کودکان هم به مکمل‌هایی مانند روی، زینک هم نیاز پیدا می‌کنند؛ همانطور که برخی کودکان به مصرف مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها نیاز دارند در تعدادی موارد هم مکمل‌ها بیش از حد نیاز بدن مصرف می‌شود. در تهران و مناطق شمال شهر  بسیاری از کودکان از چاقی رنج میبرند، این درحالی است که در شهرستان‌ها هنوز کودکانی هستند که به سوء تغذیه مبتلا هستند.

 شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی کودکان

دبیر علمی کنگره تاکید کرد: اسهال، یبوست، درد شکم و استفراغ بیماری‌های شایع کودکان هستند، اما بین این بیماری‌ها نمی‌توانیم بگوییم که کدام عارضه شایع‌تر است؛ این بیماری‌ها بر حسب سن و فصل بروز عللی مختلف دارند به طور مثال اسهال در نوزاد ممکن است بر اثر ابتلا به عفونت باشد، اما در کودک این عارضه ممکن است بر اثر مسمومیت گوارشی رخ داده باشد.
 
او درباره بیماری‌های شایع در فصول مدرسه در بین دانش آموزان گفت: بیماری‌های ویروسی در فصول مدرسه در بین دانش آموزان بسیار شایع هستند که از جمله آن می‌توان به سرما خوردگی و آنفولانزا اشاره کرد.
 
رئیس بیمارستان مفید افزود: این بیماری‌ها از فردی به فرد دیگر به راحتی انتقال پیدا می‌کنند بنابراین کودکانی که به سرما خوردگی دچار می‌شوند باید در منزل استراحت کنند، مایعات کافی دریافت کنند تا دوره بیماری آن‌ها سپری شود.

ایمان‌زاده گفت: سهل‌انگاری در درمان سرماخوردگی می‌تواند عواقب ناگواری همچون تورم قلب و مرگ را در پی داشته باشد. سرما خوردگی با آنفولانزا متفاوت است. سرماخوردگی قسمت‌های فوقانی دستگاه گوارش را درگیر می‌کند ولی آنفولانزا همه بدن را در بر می‌گیرد و می‌تواند موجب مرگ افراد شود. 

دبیر علمی کنگره درباره نکاتی که برای تزریق واکسن آنفولانزا باید به آن‌ها توجه کنیم، اظهار کرد: این واکسن در محیط تخم‌مرغ تهیه می‌شود بنابراین افرادی که نسبت به تخم‌مرغ آلرژی یا حساسیت دارند باید در تزریق این واکسن احتیاط کنند و این واکسن را در محیط بیمارستان تزریق کنند تا در صورت بروز واکنش‌های آلرژی پزشکان بتوانند سریع اقدامات لازم را برای بیمار انجام دهند. واکسن آنفولانزا ویروس زنده است، این واکسن می‌تواند در برخی افراد به طور مثال اشخاصی که دارو‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند موجب بیماری شود البته این بدان معنا نیست که ما برای افراد در معرض خطر واکسن آنفولانزا را تزریق نکنیم.

او درباره نحوه پوشش بیمه‌ها یادآوری کرد: بیمه‌ها اکنون تا سن ۱۴ سال افراد را کودک به حساب می‌آورند، اما بهتر است که تا سن ۱۸ سال افراد بتوانند به متخصص کودکان مراجعه کنند وبیمه‌ها نیز این موضوع را قبول داشته باشند.
 
انتهای پیام/

بیماری خطرناکی که می‌تواند مرگ افراد را به دنبال داشته باشد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار