مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بحث فولاد و خام فروشی، گفت: بحث فولاد و مواد خام یک مفهوم همیشه مغفول مانده است.
رئیس انجمن سنگ آهن تشریح کرد: اگر سنگ آهن و کنسانترهای مازاد در کشور موجود باشد آن را صادر می کنیم، اما اگر سنگ آهن و کنسانترهای در داخل کشور موجود و کارخانه داخلی نیازمند آن باشد و ما این محصولات را به کارخانجات ندهیم و عمدا آنها را صادر کنیم، بدین معناست که ماده خام کارخانجات داخلی را صادر کردیم و این عمل کار درستی نیست و باید جلوی این کار گرفته شود.
رئیس انجمن سنگ آهن ادامه داد: با خام فروشی، ماده خام کارخانجات داخلی صادر می شود که این موضوع به هیچ عنوان به نفع جامعه نیست. برای جلوگیری از خام فروشی باید تمهیداتی راهبردی و تشویقی گذاشته شود، بدین معنا که نباید تولیدکنندگان معدنی را اجبار به تولید به شرط صادرات کنیم،
اکبریان گفت: زمانی به سنگ آهن یا کنسانترهای مازاد گفته می شود که در صورت اعطای رایگان آن به کارخانجات بازهم برای آن خریداری وجود نداشته باشد، در چنین شرایطی بهترین کار صادرات است. اسم این کار مازاد تولید بر مصرف است و به آن خام فروشی نمی گویند، این یک کالای بازرگانی است و مانند مابقی کالاها باید آن را صادر کرد.
بیشتر بخوانید: چگونه دلالان معادن کوچک کشور را غارت می کنند؟/ معدنکاران چشم انتظار تدابیر وزارتخانه!
او با اشاره به اینکه جامعه هم اکنون دچار کمبود ارز و درآمد شده است، گفت: معادن به وسایل زیادی از جمله تجهیزات، کارخانه، ماشینآلات و لوازم یدکی نیاز دارند تا بتوانند به حیاتشان ادامه دهند، حال این وسایل از کجا باید تأمین شود؟ اینکه یک عده از کارشناسان به طور کلی صادرات را متوقف میکنند یا به دنبال سیاستی هستند که کلا درهای صادراتی بسته شود قطعا حرکت غلطی است.
رئیس انجمن سنگ آهن تشریح کرد: هیچ کشوری درهای صادرات را نمی بندد چرا که کار درستی برای حوزه صنعت کشور نیست. انتظاری که در این شرایط از بخش معدن و صنعت داریم، این است که همکاری کاملا نزدیک و منسجمی با یکدیگر داشته باشند.
اکبریان افزود: هم اکنون تولید کنندگان و مصرف کنندگان مواد معدنی باید با همفکری یکدیگر و بدون دخالت دولت نیازشان را بر اساس تناژ و حیات، آنالیز، کیفیت سنگ، شرایط خرید و قیمت رفع کنند.
او گفت: بهترین کار در برابر کنسانتره و سنگ آهن بلااستفاده، صادرات است. به طور مثال در کشورمان سنگ آهن هماتیت و مگنت داریم که هیچ کارخانهای حاضر نیست آن را بخرد در این صورت باید بتوان این محصول را صادر کرد.
رئیس انجمن سنگ آهن بیان کرد: ما در هر شرایطی همان طور که توسعه کارخانجات داخلی را میخواهیم، خواستار توسعه معادن نیز هستیم. کارگر معدن، فولاد یا کارخانه ذوب آهن ایرانی هستند و هیچ کدام نسبت به آن یکی ارجعیت ندارد بلکه انتظاراتی از ما دارند، باید بتوانیم حق آنها را پرداخت کنیم و زمانی که سنگ اندازی داشته باشیم قطعا حق و حقوق آنها زیر سوال خواهد رفت.
انتهای پیام/