حجت الاسلام احمد محمدی گفت: بانوان سعی کنند چادر رنگی نپوشند و حتما از چادر مشکلی استفاده کنند و اینکه زنان تنها و بدون محارم در سطح شهر سفر نکنند و همچنین زنان از قلیان گشیدن ممانعت کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام احمد محمدی، مسئول کمیته فرهنگی ستاد اربعین حسینی، درباره مسائل فرهنگی که مردم باید در سفر پیاده روی اربعین و حضور در عراق رعایت کنند؟ گفت: چیزی که بسیار بر آن تاکید داریم رعایت سنت و فرهنگ مردم عراق است و اینکه سفرشان را تا حد ممکن کوتاه کنند.

مسائل فرهنگی که مردم باید در حضور در عراق رعایت کنند

بانوان سعی کنند چادر رنگی نپوشند

وی در ادامه گفت: بانوان سعی کنند چادر رنگی نپوشند و حتما از چادر مشکلی استفاده کنند و اینکه زنان تنها و بدون محارم در سطح شهر سفر نکنند و همچنین زنان از قلیان کشیدن ممانعت کنند.

وی در ادامه ناکید کرد: این سفر رایگان نیست و افراد جیره خشک به همراه داشته باشند و مقداری پول و ارز نیز همرا داشته باشند و بر این تصور نباشند که همه چیز رایگان است.

وی به یکی دیگر از مسائل فرهنگی که در پیاده‌روی اربعین بروز می‌کند اشاره کرد و گفت: مسئله‌ای که در ایران زیاد مطرح می‌شود این است که زائران عراقی به موکب‌های ایرانی نمی‌آیند؛ دلیل آن این است که مردم عراق خود را میزبان می‌دانند و ما را میهمان و به همین دلیل به موکب‌های ایرانی نمی‌آیند اگر ما می‌خواهیم همه زائران از جمله عراقی‌ها به موکب‌های ایرانی بیایند باید به سمت برپایی موکب‌های مشترک برویم؛ مردم عراق معتقد هستند نباید صاحب‌خانه برود و پیش میهمان بخوابد.

مسئول کمیته فرهنگی آموزشی ستاد مرکزی اربعین ادامه داد: برخی از ایرانی‌ها با بافت قومی و مذهبی عراق آشنا نیستند و به همین دلیل مطالبی را مطرح می‌کنند که اهانت به عقاید دیگران است در حالی که در عراق اهل سنت در کنار شیعیان در پذیرایی اربعین حضور دارند به همین دلیل باید در گفتار و رفتارمان دقت کنیم. نوع رفتاری که خانم‌ها در عراق دارند هم گاهی مشکلاتی ایجاد می‌کند. بانوان عراقی به دلیل اینکه همسرانشان عموماً در موکب‌ها مشغول کار هستند به تنهایی به پیاده‌روی می‌روند، اما سفر خود را مدیریت کرده و فقط در چادر‌های مخصوص بانوان اقامت می‌کنند. عراقی‌ها نمی‌پسندند که خانم‌ها در جا‌هایی اسکان داشته باشند که در معرض رفت و آمد است و یا در خیابان اطراق کنند که در این زمینه هم باید به فرهنگ حاکم بر عراق احترام گذاشت.

ماندن زیاد در خانه‌های مردم عراق یک آسیب است

وی توقف زیاد در عراق و ماندن در خانه‌های مردم عراق را یکی دیگر از آسیب‌های فرهنگی اربعین عنوان کرد و گفت: پسندیده نیست که وقتی عراقی‌ها خانه‌های خود را در اختیار زائران قرار می‌دهند، توقف زیادی در خانه‌های آن‌ها داشته باشیم بلکه باید به فکر سایر زائران هم باشیم. زائران در شهر کربلا مثل خانه‌های مردم سعی کنند فقط یک روز سکونت کنند.

وی افزود: استفاده از یک لیوان برای چند نفر از دیگر مسائلی است که برای مردم عراق چندان مهم نیست، اما ایرانی‌ها آن را نمی‌پسندند.

منبع:میزان
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.