به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، علیاصغر عباسی معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شناسایی و جذب تعاونیها برای ارائه خدمات بیشتر، افزایش سطح همکاری با تعاونیها، شناسایی دقیق نیاز تعاونیها، بررسی راههای گسترش همکاریهای متقابل و فعال سازی و تقویت بنیه مالی و اعتباری تعاونیها از جمله اهداف این طرح است.
او اضافه کرد: به منظور اجرای هرچه بهتر طرح، نرمافزاری اختصاصی طراحی شده است که برای پیگیری آنلاین مراحل پیشرفت طرح درسطح کشور و شعب تابعه استفاده میگردد و نتایج آن درتدوین سیاستها و برنامههای آتی قابل بهرهبرداری است.
معاون تعاون اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان یادآورشد: اجرای این طرح علاوه بر تقویت تعاونیهای فعال موجب بازگشت تعاونیهای راکد به چرخه اقتصادی نیز میشود که در این راستا این اداره کل در حال شناسایی تعاونیهای راکد استان است.
او تقویت تعاونیها در شرایط کنونی اقتصادی را گامی مهم برای کاهش مشکلات اقتصادی اعلام کرد و افزود: طرح چشمه تعاون نگاهی مثبت در این زمینه است که در صورت اجرایی شدن اهداف این طرح میتوان به پررنگ شدن نقش تعاونیها در اقتصاد کشور کمک کند.
عباسی با بیان اینکه تعداد اعضای این تعاونیهای ۲۰۵ هزار نفر است، یادآور شد: ۴۱ درصد اعضای تعاونیهای استان را بانوان تشکیل میدهند.
او با اشاره به ممنوعیت عضویت افراد حقوقی دولتی در شرکتهای تعاونی تاکید کرد: طبق ماده ۸ قانون تعاون، اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی غیردولتی، میتوانند در شرکت تعاونی عضو شوند و اشخاص حقوقی دولتی به عضویت شرکت تعاونی پذیرفته نمیشوند.
معاون مدیریت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونیها به نسبت سرمایه، نوع فعالیت، فرصت شغلی و رعایت اصل عدم تمرکز و سهم متغیر بوده، ولی تعداد اعضا به موجب ماده ۶ قانون بخش تعاون، نباید کمتر از هفت نفر باشد و این تعداد باید در زمان فعالیت شرکت تعاونی نیز حفظ شود.
او اظهار داشت: بر اساس قانون، به استثنای یک مورد، سقفی برای حداکثر تعداد عضو برای شرکتهای تعاونی تعیین نشده و فقط شرکتهای تعاونی مسکن که احداث واحدهای مسکونی اعضا را بر عهده دارند، در تعداد اعضا نباید از حداکثر ۵۰۰ نفر عضو تجاوز کنند.
هم اکنون یک هزار و ۸۳۹ تعاونی در کردستان فعال است که در این تعاونیها ۱۶ هزار و ۲۴۸ نفر مشغول بکار هستند.
انتهای پیام/ز