حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر در گفت گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درباره درمان مشکلات روده ای با طب سنتی اظهار کرد: بیماری کرون یکی از بیماری های التهابی روده است. سلیاک و کولیت هم از جمله بیماریهایی هستند که از طریق مشکلات عصبی ایجاد می شوند. در بیماری سلیاک که در روده کوچک رخ می دهد، جذب مواد سختتر صورت می گیرد و این امر در نهایت موجب بروز مشکلات روده ای خواهد شد.
بیشتر بخوانید:درمان مشکلات قلبی با طب سنتی
عظمایی در ادامه گفت: تمام بیماریهای روده علائم مشترکی دارند، اما برای تشخیص نوع بیماری باید علائم بسیار واضح و قابل تشخیص باشد. افراد به دلایل مختلفی دچار خونریزی یا اسهال خونی می شوند. تغییر در خواب شبانه، کاهش وزن و از این قبیل مشکلات میتوانند موجب این عارضه شوند.
زنان باردار در دوره حاملگی اگر دچار اضطراب و استرس شوند حتما به مشکلات روده ای شدیدی مبتلا می شوند و بخش فوقانی و تحتانی دستگاه گوارش در آنها درگیر خواهد شد. برای درمان یبوست و اسهال میتوان از موادی همچون گلابی استفاده کرد، که این میوه برای نفخ هم موثر خواهد بود. تهوع و استفراغ و سوزش سر دل از علائم بیماری روده تحریک پذیر است.
بیشتر بخوانید: عارضه فصل سرد که دشمن پوست است
وی بیان کرد: بیماری کرون در مجاورت دیواره روده بزرگ بروز میکند و موجب درد شکمی می شود. در این بیماری سیستم ایمنی بدن آسیب دیده و فرد احساس درد مداوم خواهد کرد. علائم دیگری که می توان برای آن اشاره کرد خونریزی مقعد، کم خونی، درد مفاصل، خستگی و مشکلات پوستی است.
عظمایی افزود: بیماران مبتلا به سلیاک با خوردن غلات حاوی گلوتن مثل گندم و جو دو سر دچار مشکل می شوند. این نوع بیماری به سیستم ایمنی سلولهای کناری روده هم حمله کرده و موجب از بین رفتن پرزهای روده میشوند، به همین دلیل روده نمیتواند به خوبی عمل کند و مواد غذایی را به خوبی جذب نمی کند.
وی گفت: بهترین روش ها برای درمان این نوع عارضه تغییر دادن سبک زندگی، تغذیه سالم، روشهای مناسب روانی است. علائم این نوع بیماری خستگی، کم خونی، کاهش وزن، درد استخوانی و بروز مشکلاتی در رشد و رفتار کودکان است. بنابراین به طور کلی در بیماریهای روده میتوان نتیجه گرفت عوامل بروز این بیماری شبیه به هم هستند و میتوانند بر جسم و روان فرد اثر بگذارند.
عظمایی تاکید کرد: نداشتن تغذیه و سبک درست زندگی در به وجود آمدن این عارضه دخیل هستند. بنابراین بهتر است غذا را آرام آرام و در تکههای کوچک مصرف کنید. از تند غذا خوردن و استفاده آب در میان غذا اجتناب کنید، زیرا موجب هضم ناقص چربی خواهد شد که مشکلاتی برای کبد و روده به وجود خواهد آمد. بیماران میتوانند از عرق زنیان یا شوید استفاده کنند. یکی از بهترین راهها این است به موقع این نوع عارضه را تشخیص دهند و درمان کنند.
انتهای پیام/