به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
میوه با پوست یا بدون پوست؟
افراد بهتر است روزانه مصرف میوه خود را بالا ببرند، زیرا میوهها و سبزیجات از سالمترین مواد غذایی محسوب میشوند. اما یکی از دغدغههایی که اکثر افراد با آن درگیر هستند این است که نمیدانند قبل از خوردن میوه و سبزیجات باید پوست آنها را بگیرند یا آنها را با پوست مصرف کنند. کشاورزان معمولا برای جلوگیری از آفت زدگی محصولات خود از سموم شیمیایی استفاده میکنند. به همین دلیل برای پیشگیری از بسیاری از بیماریها لازم است پوست میوهها و سبزیجات قبل از مصرف جدا شود، اما از طرفی ممکن است با پوست گرفتن مواد مغذی آن هم از دست برود. پوست میوه و سبزیجات سرشار از مواد مغذی است، اما مقدار مواد مغذی موجود در پوست آنها متفاوت است. میوه و سبزیجاتی که پوست آنها جدا نشده نسبت به آنهایی که بدون پوست هستند دارای ویتامین، مواد معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید بیشتری هستند.
پوست صیفی جات هم حاوی فیبر و آنتی اکسیدانهای قابل توجهی است؛ بنابراین مصرف میوه و پوست صیفی جات با پوست با توجه به ارزش تغذیهای بالای که دارند برای سلامتی بدن افراد بهتر هستند. پوست میوه و صیفی جات باعث سیری طولانی مدت خواهند شد. مطالعات نشان داده فیبر با ایجاد کشیدگی در معده سرعت خالی شدن آن را کاهش داده یا بر سرعت ترشح هورمونهای سیری اثر میگذارند که هر دو عامل باعث سیری طولانی مدت در فرد خواهند شد.
میوههایی که نمیتوان با پوست خورد، شامل آووکادو، مرکبات،گریپ فروت، لیمو، لیمو شیرازی، پرتقال، موز، لیچی یا سرخالو، آناناس، پاپایا، سیر، کدو زمستانی سفت، طالبی، پیاز هستند. برخی میوهها مانند سیب، زردآلو، مارچوبه، انواع توت ها، هویج، مرکبات پخته یا رنده شده، گیلاس، خیار، بادمجان، انگور، کیوی، قارچ، زردک وحشی، هلو، گلابی، نخود فرنگی، فلفل، آلو، سیب زمینی، کدوپخته با پوست قابل خوردن هستند.
بیشتر بخوانید: درمان بیخوابی با طب سنتی
خواص گریپ فروت
گریت فروت از خانواده مرکبات است، که با پیوند پرتقال و دارابی به دست میآید. گریت فروت مانند لیمو ترش سرشاز از ویتامین C است. در فصل پاییز و زمستان میتوان از خواص دارویی گریپ فروت بسیار بهره برد، زیرا میتواند مانع بروز سرماخوردگی و بیماریهای آلرژی زا شود. گریپ فروت دارای مواد مغذی مختلفی از جمله پتاسیم و لیکوپن، کلسیم، قند و فسفر است.
این نوع میوه دارای فیبر زیاد و کالری کم بوده و حاوی بیوفلاونویدها و سایر مواد شیمیایی است که از بیماریهای جدی مانند سرطان، بیماریهای قلبی و تومور پیشگیری خواهد کرد. گریپ فروت میتواند متابولیسم بدن را افزایش دهد و سطوح انسولین را کاهش داده و از بدن انسان در برابر خستگی، تب، مالاریا، دیابت، یبوست، سوء هاضمه، مشکلات ادراری و اسیدیته بیش از حد محافظت کند.
گریپ فروت به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی برای زخمهای خارجی عمل میکند و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد. بهترین زمان خوردن گریپ فروت صبح است، چون کم کالری بوده و در طول روز گرسنگی و تشنگی را رفع میکند. گریپ فروت به عنوان یک چربی سوز و مهار کننده اشتهای بسیار قوی شناخته شده است.
سوختگی زبان
بسیاری از افراد با خوردن غذا یا نوشیدنیهای خیلی داغ مانند چای، قهوه و دمنوش ممکن است دچار سوختگی زبان شوند. اگر سوختن زبان شدید باشد، میتواند باعث تغییر در حس چشایی شده و درد، قرمزی، تورم و حتی عفونت را ایجاد کند. توجه داشته باشید که سوختگی زبان را نباید با بیماری BMS یا سندروم دهان سوخته یا سوزان که در آن فرد احساس میکند که دهانش آتش گرفته، اشتباه گرفت.
هنگام سوختگی زبان افراد سعی کنند با دهان نفس بکشند. اولین کاری که پس از سوختن زبان میتوانند انجام دهند این است که محتویات دهان را خارج کرده، زبان را بیرون بیاورند و از طریق دهان نفس بکشند تا به خنکتر شدن زبان کمک کنند. آب سرد بنوشند.
زمانی که سوختگی زبان درمان نشده توصیه میشود که از مواد غذایی سرد و خنک مانند میوه ها، ماست و بستنی استفاده کنید تا زبان شما تاول نزند و درد آن کاهش یابد. زبان را با آب نمک بشویید. جوش شیرین و دمنوش بابونه به عنوان دهانشویه استفاده کنید. گفته میشود که دمنوش بابونه دارای خواص ضد التهابی است و درد و التهاب ناشی از سوختگی زبان را بهبود میبخشد.
بیشتربخوانید : تَرَکهای پوستی درمان دارد؟ / راهکارهایی برای رفع چاقی ران
مصرف چربیهای ترانس مضرات زیادی برای سلامتی بدن خواهد داشت. چربیهای ترانس نوعی چربی اشباع نشده هستند که به دو فرم طبیعی و مصنوعی یافت میشوند. چربیهای ترانس طبیعی یا حیوانی در داخل گوشت و لبنیات حیوانات نشخوار کننده مانند گاو، گوسفند و بز وجود دارند که هنگام هضم علف توسط باکتریها در معده این حیوانات به صورت طبیعی تولید میشوند و معمولا ۲ تا ۶ درصد چربی موجود در لبنیات و ۳ تا ۹ درصد چربی موجود در گوشت گاو و گوسفند را تشکیل میدهند.
با این وجود افرادی که در مصرف گوشت و لبنیات این حیوانات زیاده روی نمیکنند لازم نیست نگران این مسئله باشند، زیرا مصرف متوسط این چربیها مضر به نظر نمیرسند. چربیهای ترانس مصنوعی ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهند. نتایج برخی مطالعات نشان میدهد که سطح کلسترول بد خون در افرادی که به جای مصرف چربیهای سالم و کربوهیدراتها از چربیهای ترانس مصنوعی استفاده میکنند افزایش مییابد، اما کلسترول خوب آنها تغییری نمیکند، در حالی که مصرف بسیاری از چربیهای دیگر معمولا هر دو کلسترول خوب و بد خون را افزایش میدهند.
نتایج برخی مطالعات حیوانی حاکی از آن است که مصرف زیاد چربیهای ترانس میتواند به عملکرد انسولین و گلوکز در بدن آسیب رسانده و به افزایش مقاومت به انسولین، چربیهای شکمی و قند خون منجر شود.
برای کاهش مصرف چربیهای ترانس توصیه میشود برچسب محصولات را با دقت بخوانید و از مصرف غذاهای حاوی هر گونه مواد هیدروژنه جزئی خودداری کنید. بنابراین بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که میزان مصرف غذاهای فرآوری شده در رژیم غذایی خود را کاهش دهید.
انتهای پیام/
خواص و فواید گریپ فروت؛ میوه فصل سرد
وسمپاشى ميوه ها هم كه باعث ميشود بجاى اثر سلامت زايى بيمارى زايى داشته باشند.
اين دو مسئله در ارتباط با ميوه اگر حل نشودپولى كه به بسيارى ازميوه ها ميپردازيم دور ريخنه ايم.!!