در این بسته دانستنی پزشکی درباره باید‌ها و نباید‌های خوردن پوست میوه‌ها و درمان سوختگی زبان گفته‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

میوه با پوست یا بدون پوست؟
افراد بهتر است روزانه مصرف میوه خود را بالا ببرند، زیرا میوه‌ها و سبزیجات از سالم‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شوند. اما یکی از دغدغه‌هایی که اکثر افراد با آن درگیر هستند این است که نمی‌دانند قبل از خوردن میوه و سبزیجات باید پوست آن‌ها را بگیرند یا آن‌ها را با پوست مصرف کنند. کشاورزان معمولا برای جلوگیری از آفت زدگی محصولات خود از سموم شیمیایی استفاده می‌کنند. به همین دلیل برای پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها لازم است پوست میوه‌ها و سبزیجات قبل از مصرف جدا شود، اما از طرفی ممکن است با پوست گرفتن مواد مغذی آن هم از دست برود. پوست میوه و سبزیجات سرشار از مواد مغذی است، اما مقدار مواد مغذی موجود در پوست آن‌ها متفاوت است. میوه و سبزیجاتی که پوست آن‌ها جدا نشده نسبت به آن‌هایی که بدون پوست هستند دارای ویتامین، مواد معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید بیشتری هستند.

آیا چربی‌های حیوانی مضرند؟/ میوه‌ها را با پوست بخوریم یا بدون پوست!

پوست صیفی جات هم حاوی فیبر و آنتی اکسیدان‌های قابل توجهی است؛ بنابراین مصرف میوه و پوست صیفی جات با پوست با توجه به ارزش تغذیه‌ای بالای که دارند برای سلامتی بدن افراد بهتر هستند. پوست میوه و صیفی جات باعث سیری طولانی مدت خواهند شد. مطالعات نشان داده فیبر با ایجاد کشیدگی در معده سرعت خالی شدن آن را کاهش داده یا بر سرعت ترشح هورمون‌های سیری اثر می‌گذارند که هر دو عامل باعث سیری طولانی مدت در فرد خواهند شد.

میوه‌هایی که نمی‌توان با پوست خورد، شامل آووکادو، مرکبات،گریپ فروت، لیمو، لیمو شیرازی، پرتقال، موز، لیچی یا سرخالو، آناناس، پاپایا، سیر، کدو زمستانی سفت، طالبی، پیاز هستند. برخی میوه‌ها مانند سیب، زردآلو، مارچوبه، انواع توت ها، هویج، مرکبات پخته یا رنده شده، گیلاس، خیار، بادمجان، انگور، کیوی، قارچ، زردک وحشی، هلو، گلابی، نخود فرنگی، فلفل، آلو، سیب زمینی، کدوپخته  با پوست قابل خوردن هستند.


بیشتر بخوانید: درمان بی‌خوابی با طب سنتی


خواص گریپ فروت
گریت فروت از خانواده مرکبات است، که با پیوند پرتقال و دارابی به دست می‌آید. گریت فروت مانند لیمو ترش سرشاز از ویتامین C است. در فصل پاییز و زمستان می‌توان از خواص دارویی گریپ فروت بسیار بهره برد، زیرا می‌تواند مانع بروز سرماخوردگی و بیماری‌های آلرژی زا شود. گریپ فروت دارای مواد مغذی مختلفی از جمله پتاسیم و لیکوپن، کلسیم، قند و فسفر است.

آیا چربی‌های حیوانی مضرند؟/ میوه‌ها را با پوست بخوریم یا بدون پوست!

این نوع میوه دارای فیبر زیاد و کالری کم بوده و حاوی بیوفلاونوید‌ها و سایر مواد شیمیایی است که از بیماری‌های جدی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و تومور پیشگیری خواهد کرد. گریپ فروت می‌تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد و سطوح انسولین را کاهش داده و از بدن انسان در برابر خستگی، تب، مالاریا، دیابت، یبوست، سوء هاضمه، مشکلات ادراری و اسیدیته بیش از حد محافظت کند. 

گریپ فروت به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی برای زخم‌های خارجی عمل می‌کند و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. بهترین زمان خوردن گریپ فروت صبح است، چون کم کالری بوده و در طول روز گرسنگی و تشنگی را رفع می‌کند. گریپ فروت به عنوان یک چربی سوز و مهار کننده اشتهای بسیار قوی شناخته شده است.

سوختگی زبان
بسیاری از افراد با خوردن غذا یا نوشیدنی‌های خیلی داغ مانند چای، قهوه و دمنوش ممکن است دچار سوختگی زبان شوند. اگر سوختن زبان شدید باشد، می‌تواند باعث تغییر در حس چشایی شده و درد، قرمزی، تورم و حتی عفونت را ایجاد کند. توجه داشته باشید که سوختگی زبان را نباید با بیماری BMS یا سندروم دهان سوخته یا سوزان که در آن فرد احساس می‌کند که دهانش آتش گرفته، اشتباه گرفت.

هنگام سوختگی زبان افراد سعی کنند با دهان نفس بکشند. اولین کاری که پس از سوختن زبان می‌توانند انجام دهند این است که محتویات دهان را خارج کرده، زبان را بیرون بیاورند و از طریق دهان نفس بکشند تا به خنک‌تر شدن زبان کمک کنند. آب سرد بنوشند.

ساعت10/چربی های ترانس را بیشتر بشناسید/پوست همه میوه ها خوب است یا خیر؟/همه چی درباره بهترین خوراکی زمستانی

زمانی که سوختگی زبان درمان نشده توصیه می‌شود که از مواد غذایی سرد و خنک مانند میوه ها، ماست و بستنی استفاده کنید تا زبان شما تاول نزند و درد آن کاهش یابد. زبان را با آب نمک بشویید. جوش شیرین و دمنوش بابونه به عنوان دهانشویه استفاده کنید. گفته می‌شود که دمنوش بابونه دارای خواص ضد التهابی است و درد و التهاب ناشی از سوختگی زبان را بهبود می‌بخشد.


بیشتربخوانید : تَرَک‌های پوستی درمان دارد؟ / راهکار‌هایی برای رفع چاقی ران 


چربی های ترانس را بیشتر بشناسید

مصرف چربی‌های ترانس مضرات زیادی برای سلامتی بدن خواهد داشت. چربی‌های ترانس نوعی چربی اشباع نشده هستند که به دو فرم طبیعی و مصنوعی یافت می‌شوند. چربی‌های ترانس طبیعی یا حیوانی در داخل گوشت و لبنیات حیوانات نشخوار کننده مانند گاو، گوسفند و بز وجود دارند که هنگام هضم علف توسط باکتری‌ها در معده این حیوانات به صورت طبیعی تولید می‌شوند و معمولا ۲ تا ۶ درصد چربی موجود در لبنیات و ۳ تا ۹ درصد چربی موجود در گوشت گاو و گوسفند را تشکیل می‌دهند.

با این وجود افرادی که در مصرف گوشت و لبنیات این حیوانات زیاده روی نمی‌کنند لازم نیست نگران این مسئله باشند، زیرا مصرف متوسط این چربی‌ها مضر به نظر نمی‌رسند. چربی‌های ترانس مصنوعی ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد که سطح کلسترول بد خون در افرادی که به جای مصرف چربی‌های سالم و کربوهیدرات‌ها از چربی‌های ترانس مصنوعی استفاده می‌کنند افزایش می‌یابد، اما کلسترول خوب آن‌ها تغییری نمی‌کند، در حالی که مصرف بسیاری از چربی‌های دیگر معمولا هر دو کلسترول خوب و بد خون را افزایش می‌دهند.

چربی های ترانس را بیشتر بشناسید/ آیا خوردن پوست میوه ها ضرر دارد؟/همه چیز درباره بهترین خوراکی

نتایج برخی مطالعات حیوانی حاکی از آن است که مصرف زیاد چربی‌های ترانس می‌تواند به عملکرد انسولین و گلوکز در بدن آسیب رسانده و به افزایش مقاومت به انسولین، چربی‌های شکمی و قند خون منجر شود.

برای کاهش مصرف چربی‌های ترانس توصیه می‌شود برچسب محصولات را با دقت بخوانید و از مصرف غذا‌های حاوی هر گونه مواد هیدروژنه جزئی خودداری کنید. بنابراین بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که میزان مصرف غذا‌های فرآوری شده در رژیم غذایی خود را کاهش دهید.

انتهای پیام/

خواص و فواید گریپ فروت؛ میوه فصل سرد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۰۷:۳۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
روغن دنبه و مخصوصاً روغن زرد خیلی گرونه و هر کسی توانایی خرید اون رو نداره
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۰:۰۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
چرا فقط حرف دکترا میزنید اخه بابا من دارم دنبه وشحم گاو استفاده میکنم ولی مریض نمیشم هیچ درمون هم شدم
Iran (Islamic Republic of)
Daraei
۲۰:۱۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
چيدن و عرضه وسيع بسيارى از ميوه ها بصورت نارس صورت ميگيرد .نمونه اش نارنگى هاى سبز كه اسيد خالى وبدون قند است .اينكار بخاطر اينست كه ميوه نارس به دليل بافت سفت، مدت طولانى ظاهر خودرا حفظ ميكند ودر صورت دير فروش رفتن ميوه فروشان متضرر نميشوند.درحاليكه ارزش خوراكى وويتامين وقند موجود دران بسيار ناچيزاست.
وسمپاشى ميوه ها هم كه باعث ميشود بجاى اثر سلامت زايى بيمارى زايى داشته باشند.
اين دو مسئله در ارتباط با ميوه اگر حل نشودپولى كه به بسيارى ازميوه ها ميپردازيم دور ريخنه ايم.!!
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۰:۰۴ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
بله درست گفتید امیدوارم مردم بیدار بشن که این همه میوه زیاد شده ومصرفش زیاده پس چرا مریضی کاهش نداره پس ایراد کار تو سم وکود وغیره وتراریختگی هست
Iran (Islamic Republic of)
شیرین
۱۸:۳۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
بله من ندیدم از قدیمی هامون که روغن حیوانی یا روغن شحم گاو خورده باشن کسی بیماری های قلبی ناجور یا حتی سرطان های مختلف که الان اومده بگیرن،حالا با تبلیغات بیش از اندازه اغراق آمیز روغن های مایع ببینید تغذیه نادرست و در نتیجه بیماری های عجیب غریب و نادر
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۵:۰۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
از دیدگاه طب سنتی روغن حیوانی کره حیوانی برای بدن بسیار مفید میباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
چربی حیوانی(روغن دنبه)هیچ ضرری نداره
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۰:۰۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
احسنت.منم دنبه مصرف میکنم دیگه به پزشکی غربی اعتماد ندارم
آخرین اخبار