به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، عرب نژاد مدیرکل بهزیستی استان گفت: از جمعیت ۲۳ هزار و ۵۳۹ نفری دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی استان، ۳ هزار و ۸۴۱ نفر دچار نوعی از اختلالات شنوایی هستند که ۵۰ درصد ناشنواییها علت ژنتیکی و مادرزادی دارند و این ناشی از ازدواج فامیلی است.
او با اشاره به اینکه ۹۰ درصد کودکان ناشنوا از مادران سالم به دنیا میآیند افزود: تشخیص زودرس، اقدامات درمانی و پیگیریهای پزشکی، آموزش خانواده، برنامه تربیت شنیداری برای کودک ناشنوا، گفتارخوانی، حرفه آموزی، اشتغال و کاریابی، سیر روند اقدامات توانبخشی برای معلولان کم شنوا از ابتدای طفولیت است.
عرب نژاد گفت: پس از تشخیص و انجام آزمایشات تخصصی، تاییدیه کمیسیون تشخیص معلولیت، دریافت سمعک و حضور مستمر در مرکز، در صورت عدم پیشرفت، به کلینیک کاشت حلزون معرفی و در صورت تایید تیم کاشت، خانواده نسبت به واریز وجه به هیات امنای ارزی اقدام و با ارائه فیش واریزی به سازمان، از کمک هزینه کاشت حلزون بهرهمند خواهند شد.
مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: کودکان سنین زیر شش سال با کمک یارانه دولتی به مبلغ ۶ میلیون تومان نسبت به عمل کاشت اقدام میکنند و سنین بالای شش سال به صورت آزاد و با پرداخت مبلغ ۳۰ میلیون تومان صورت خواهد پذیرفت.
او گفت: در سال گذشته ۵۵ نفر از کودکان کاشت شده از کمک هزینه کاشت حلزون و کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات بهرهمند شدهاند.
انتهای پیام / ط ا