به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس صبح امروز در مراسم سومین کنگره بینالمللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات که در
دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: شعار سومین کنگره بینالمللی ساخت بیمارستان و تجهیزات پزشکی در زمینه ایجاد عزم ملی برای هماهنگی نهادهای ذی ربط و افزایش میزان مشارکتهای مردمی و خیرین در ساخت بیمارستان است و طرحهای نوآورانه در زمینه راه اندازی بیمارستانهای ایمن یکی از اهداف مجمع خیرین سلامت است.
او ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور تأمین منابع مورد نیاز یکی از موضوعات مهم حوزه سلامت محسوب میشود که استفاده از ظرفیتهای خیرین در نظام سلامت میتواند مشکل مسائل مالی را در حوزه بهداشت و درمان برطرف کند، یکی از وظایف ما این است که راه حلهای تأثیر سرمایهگذاری در حوزه سلامت و افزایش بهرهوری را به گونهای اجرا کنیم تا افراد بیشتری تشویق به سرمایه گذاری در حوزه سلامت شوند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرد: در حال حاضر مجمع خیرین سلامت بیش از ۷۱ هزار میلیارد ریال در حوزه سلامت سرمایهگذاری کردهاند و امروزه بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ واحد بهداشتی درمانی با هماهنگی وزارت بهداشت در مناطق مختلف کشور به وسیله خیرین راه اندازی و تجهیز شده است.
او اظهار کرد: افزایش مشارکتهای مردمی در حوزه پیشگیری و پژوهش یکی از سیاستهای مجمع خیرین است، ما قصد داریم افراد خیر به سمت ساخت بیمارستان و تجهیز مراکز بهداشتی – درمانی بروند.
شهریاری ادامه داد: یکی از اهداف مجمع خیرین سلامت تشکیل کارگروههای مختلف تخصصی در زمینه تبیین و توسعه مشارکتها است که باید در این زمینه برنامهریزی بهتری انجام شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: امیدواریم نتایج این کنگره در ارتقای سلامت نقش پررنگی را ایفا کند و باعث افزایش امید به زندگی در کشورمان شود.
شهریاری در مراسم سومین کنگره بینالمللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات در جمع خبرنگاران گفت: در برخی از مناطق کشور به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت تنها ۷ دهم تخت بیمارستانی داریم که باید برای اصلاح این موضوع هر چه سریعتر برنامهریزی دقیقی انجام شود.
او ادامه داد: متأسفانه امروزه در برخی از شهرهای کوچک بیمارستانهای حاکمیتی ۵۰ تختخوابی ساخته شدهاند که نیروی متخصص در این مراکز درمانی حضور ندارند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه در سالهای اولیه راه اندازی بیمارستانهای کوچک ۵۰ تختخوابی پزشکان مشغول ارائه خدمات بهداشتی – درمانی به بیماران و مراجعه کنندگان بودهاند، اما در همان بیمارستان ماندگار نشدهاند، افزود: بر اساس قانون آموزشی که در سال ۹۲ در مجلس به تصویب رسید ۳۰ درصد از سهمیه نیروهای متخصص جهت پذیرش افراد بومی هر منطقه قرار گرفته است و فارغالتحصیلان تا پایان گذراندن مدت زمان تعهدشان حق جابجایی و فعالیت در بیمارستان دیگری ندارند، مدارک این افراد پس از پایان دوران تعهد داده میشود. خوشبختانه از سال آینده این افراد فارغ التحصیل میشوند.
شهریاری گفت: به دلیل کمبود منابع مالی دولت برخی از بیمارستانها ساخته شده است، اما تجهیزات پزشکی و سایر زیرساختهای لازم در آن مراکز درمانی فراهم نشده است به همین دلیل با اینکه متخصص برای این بیمارستانها جذب شده است، اما به دلیل نبود تجهیزات پزشک و بیمار به شهرهای بزرگ مراجعه میکنند.
انتهای پیام/
فراهم نشدن تجهیزات باعث مهاجرت پزشک و بیمار به شهرهای بزرگ میشود