به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید کریمی، دبیر انجمن رادیولوژی ایران در مورد مشکلات حوزه رادیولوژی و ضرورت رفع این مشکلات اظهار کرد: رشته تخصصی رادیولوژی (پرتو شناسی تشخیصی) مهمترین شاخه پزشکی تشخیصی با کاربردهای روز افزون در مداخلات درمانی غیر تهاجمی است و سونوگرافی یکی از شایعترین خدمات ارائه شده توسط متخصصان رادیولوژی به شمار میرود که سونوگرافی دوران بارداری از مهمترین آنها محسوب میشود.
او با اشاره به اینکه در صورت توزیع مناسب نیروهای متخصص رادیولوژی، کشور کمبودی از نظر متخصص رادیولوژیست ندارد، گفت: در حال حاضر حدود ۲۹۰۰ نفر رادیولوژیست در کشور مشغول به فعالیت و نزدیک به ۱۰۰۰ نفر دستیار رادیولوژی در حال تحصیل هستند که تا ۴ سال آینده تعداد رادیولوژیستهای فعال کشور نزدیک به ۳۹۰۰ نفر خواهد بود.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران تاکید کرد: اگر توزیع این نیروها به درستی انجام شود کشور از نظر نیروی تخصصی رادیولوژی کمبودی در حال حاضر ندارد.
دستیاران خانم رادیولوژی در حال تحصیل ۱۶ درصد بیشتر از مردان است
او در مورد تعداد رادیولوژیستهای خانم بیان کرد: طبق آمار، تعداد دستیاران خانم رادیولوژی در حال تحصیل ۱۶ درصد بیشتر از مردان است، بنابراین طی سالهای آتی درصد رادیولوژیستهای خانم از ۳۰ درصد فعلی به بیش از ۴۰ درصد از کل رادیولوژیستها افزایش خواهد یافت.
کریمی در ارتباط با کیفیت خدمات رادیولوژی تصریح کرد: کیفیت منطبق با استانداردهای جهانی و پاسخگوی نیازهای پزشکی کشور است به طوری که بیماران نیازی به رفتن به خارج از کشور ندارند، اکنون شاهد توانایی جامعه رادیولوژی کشور برای پذیرش بیماران خارجی با توجه به کیفیت بالا و داشتن مزیت اقتصادی هستیم. البته بالانگه داشتن سطح کیفی خدمات نیازمند توجه و تلاش بیشتر هست تا مشکلات اقتصادی باعث کاهش کیفیت خدمات نشود.
رشد تعرفه خدمات رادیولوژی، کمتر از افزایش نرخ تورم است
دبیر انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به افزایش شدید قیمت تجهیزات رادیولوژی به علت تحریم و نوسانات ارزی گفت: رشد تعرفه خدمات رادیولوژی بسیار کمتر از افزایش نرخ تورم کشور است.
کریمی بیان کرد: رشته رادیولوژی به خاطر وابستگی کامل به تجهیزات به روز وارداتی در طول سالهای گذشته بهدنبال افزایش چند برابری قیمت ارز و مشکلات مربوط به تحریمهای تحمیلی ۲ بار دچار شوک شدید شده و قیمت تمام شده تجهیزات رادیولوژی در طول ۱۰ سال گذشته با افزایش ۸ تا ۹ برابری مواجه شده است که قابل جبران با تعرفههای تکلیفی نیست.
او یادآوری کرد: در سال ۱۳۸۹ دستگاه MRI با دلار حدود ۱۰۰۰ تومان وارد میشد و قیمت هر کلیشه MRI حدود ۱۲۲ هزار تومان بود، ولی الان که دستگاه MRI با دلار نیمایی وارد میشود قیمت هر کلیشه MRI ۲۲۰ هزار تومن است، یعنی در طول ۱۰ سال گذشته قیمت دلار که برای خرید MRI لازم است حدود ۱۰برابر افزایش داشته در حالی که قیمت خدمت MRI حدود ۲ برابر شده است این عدم توازن در هزینه و تعرفه در سایر خدمتهای رادیولوژی نیز صادق است.
اگر این عدم توازنها در هزینهها و تعرفهها اصلاح نشود نه تنها تاسیس مراکز جدید رادیولوژی غیرممکن است بلکه ادامه حیات موسسات رادیولوژی موجود هم با خطرات جدی مواجه است.
کریمی گفت: در تعیین تعرفه خدمات پزشکی باید هزینه تمام شده و تورم موجود در اقتصاد کشور لحاظ شود و اگر نیازی به پرداخت سوبسید به بیماران باشد باید دولت پرداخت کننده سوبسید خدمات سلامت باشد نه جامعه پزشکان.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران بیان کرد: برخلاف برخی از احضارنظرها تعداد دستگاه MRI در ایران از خیلی از کشورها بیشتر نیست و با سیاستهای جدید وزارت بهداشت این تعداد در حال نزدیک شدن به آمار کشورهای همسایه است که البته گاهی اوقات اطلاعات غلطی در خصوص میزان دستگاههای رادیولوژی موجود در کشور داده میشود که با واقعیت همخوانی ندارد.
او افزود: در ژاپن به ازای هر یک میلیون نفر ۵۱ دستگاه MRI هست و در آمریکا این تعداد ۳۶ دستگاه MRI به ازای هر یک میلیون نفر که در کشور ما قبلا مجوز نصب MRI دو دستگاه به ازای هر یک میلیون نفر بوده که با تغییر سیاستهای وزارت بهداشت به عدد یک MRI برای ۱۵۰ هزار نفر رسیده است.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران به روز جهانی رادیولوژی و کنفرانس علمی مرتبط با روز جهانی رادیولوژی اشاره کرد و گفت: ۸ نوامبر هر سال به عنوان روز جهانی رادیولوژی ثبت شده است و هرساله به این مناسبت انجمن رادیولوژی ایران متناسب با موضوعی که برای روز جهانی رادیولوژی انتخاب شده کنفرانس علمی برگزار میکند.
انتهای پیام/