به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بطلیموس جغرافیدان یونانی یک شهر را با نام ماندگار در تاریخ ثبت کرده است. او معتقد بود این شهر یکی از آبادترین شهرها در تاریخ است. در اینجا باید گفت شهری که با نام ماندگار در تاریخ ثبت شد، امروز با نام مرند شناخته میشود.
مرند یکی از شهرهای بزرگ استان آذربایجان شرقی است. این شهر که در ۶۵ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده، در گذشته با نامهای موروندا، مارآت و مروند شناخته میشد. بر اساس نوشتههای تورات، مادر حضرت نوح در شهر مرند دفن شده است. برخی تصور میکنند نام مرند از یک فعل لغت ارمنی به معنای تدفین اشتقاق یافته است. برخی دیگر کلمه مرند را نتیجه تغییر کلمه مادوند و مارند به معنای محل زندگی مادها میدانند. در هر صورت سابقه شهرنشینی در مرند به اواسط هزاره سوم قبل از میلاد میرسد. این شهر در دوره پادشاهی مادها رونق زیادی داشت. از صنایع دستی این شهر میتوان به قالیبافی، سبدبافی، فانوسکا بافی، سفالگری و سرامیکسازی اشاره کرد.
قلعه مانداگارانا، مسجد جامع مرند، تپه باستانی سیوان، بازار کوزهفروشان، کاروانسرای عباسی مرند و مسجد بازار از جاذبههای گردشگری شهر مرند به حساب میآیند. از جاذبههای گردشگری دیگر این شهر میتوان از قلعه چراگاه امیر، بنای هرزندجدید، قلعه هولاگو، گورستان عریان تپه، گورستان هزاره اول، قلعه میاب، قلعه دوکجان، حمام قاضی، کاروانسرای قینر، حمام حاجی موسی، گورستان یکان سعدی، امامزاده علمدار و امامزاده احمد نام برد.
محلههای قدیمی شهر مرند با نامهای رفیع آباد، یالدور نخودبیگ، قنبرچشمه، بازار، یوخاری کوچه، ایستگاه، قره آغاج، دولر، مومنلر، سیدلر، زمینّی لر، چهل گز و قوشا دکانلار، آغ زمی شناخته میشدند.
گفتنی است مرند بزرگترین تولیدکننده خشکبار در کشور است.
انتهای پیام/