به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بشر از هزاران سال قبل از داروهای گیاهی بهره برده است.محققان همواره به دنبال روشهای درمانی جایگزین بهتری هستند که آنان را بر آن داشته تا در مورد تاثیرات برخی از این گیاهان بازنگری کنند.
در بررسی اخیر به مطالعه روی گیاهانی پرداخته شد که افراد به تاثیر آنها در درمان فشار خون بالا باور دارند. اگرچه رژیم غذایی و تغییر در سبک زندگی میتواند در کنترل فشار خون موثر باشد در برخی از موارد مصرف دارو ضروری است.
داروهای کاهنده فشار خون در برخی از افراد اثربخشی لازم را دارد و میتواند با عوارض جانبی ناخوشایندی همراه باشد به همین دلیل محققان به دنبال راهکارهای جدید برای مقابله با بیماری فشار خون بالا هستند.
گروهی از محققان آمریکایی به بررسی گروهی از گیاهان پرداختند که از سالها قبل به عنوان درمانی برای فشار خون کاربرد داشتهاند. آنان طیف گستردهای از گیاهان همچون اسطوخودوس، عصاره دانه رازیانه، آویشن و بابونه را مورد بررسی قرار دادند.
این محققان در بررسیهای خود مشخصه زیست فعالی را در تمامی عصارههای این گیاهان پیدا کردند. این مشخصه میتواند توضیح دهد چرا برخی از گیاهان خاصیت کاهنده فشار خون دارند.
به گفته محققان این گیاهان کانال پتاسیم موسوم به KCNQ5 را فعال میکنند. این کانال پتاسیم در عضلات صاف عروقی وجود دارد. زمانیکه عضلات صاف عروقی منقبض میشوند فشار خون افزایش پیدا میکند و هنگامیکه این عضلات آرام باشند فشار خون کاهش مییابد.
فعال شدن KCNQ5 به آرامسازی این ماهیچهها کمک میکند. به گفته محققان این شرایط میتواند توضیح دهد چرا برخی از گیاهان دارویی فشار خون را پایین میآورند.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، محققان همچنین بررسیهایی روی انواع دیگری از گیاهان انجام دادند که به عنوان عامل کاهنده فشار خون شناخته شده نیستند. به گفته آنان این گیاهان در فعال سازی KCNQ5 نقشی نداشتند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/