به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان اظهار داشت: برای ۱۴۷ مورد از این دخل و تصرفها، با مساحت تقریبی ۵۰، ۵ هکتار، پرونده تخلف تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شد.
عرفان مومنپور اضافه کرد: تاکنون ۵۴ مورد این تخلفات با مساحت تقریبی ۱۵، ۲۶ هکتار به وضع سابق بازگشت داده و از دست متصرفان خارج شده ضمن اینکه تلاش برای آزاد سازی باقی تصرفات نیز با مساعدت دستگاه قضایی در دست انجام است.
او به اختصاص ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی بستر رودخانههای استان در سال جاری اشاره کرد و یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون برای ساماندهی و لایروبی بستر و حریم رودخانههای استان ۴۰ میلیارد ریال تخصیص یافته و در حال هزینه شدن است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان خواستار همکاری بیشتر ارگانهای مرتبط برای حفاظت از حریم رودخانهها شد و افزود: در این زمینه با افراد سودجو و متصرفان این منابع ملی به شدت برخورد میشود.
کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی این استان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه (از نظر برداشت آبهای زیرزمینی) محسوب میشوند.
استان کردستان ۹ سد در حال بهره برداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در مرحله مطالعات دارد.
انتهای پیام/ز