حسن یوسفی افشار پس از معرفی به عنوان رئیس انستیتو فدراسیون کشتی، توضیحاتی راجع به برنامه هایش جهت سیستماتیک کردن ورزش اول کشور داد.

به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح امروز و در محل فدراسیون کشتی مراسم تودیع و معارفه رئیس انستیتو کشتی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور علیرضا دبیر رئیس و سید جلال عسگری دبیر فدراسیون کشتی برگزار شد، حسن یوسفی افشار به عنوان رئیس جدید انستیتو کشتی معرفی و از زحمات و تلاش‌های حبیب اله اخلاقی سرپرست پیشین انستیتو قدردانی به عمل آمد.

یوسفی افشار پس از معارفه در خصوص مشکلات تاریخی کشتی ایران گفت: طی هفتاد سال گذشته، بر خلاف کشور‌هایی که امور کشتی در آن‌ها بصورت سیستماتیک مدیریت می‌شود، هیچگاه ورزش اول ایران تکلیف مشخصی نداشته و شیوه‌های انتخاب مربیان از باشگاه گرفته تا تیم‌های ملی، انتخاب ملی پوشان، شیوه‌های تمرینی و آماده سازی و ... حساب و کتابِ مشخصی نداشته و در این میان یا قانون مُدَونی وجود نداشته و یا اینکه قوانین، "همه فهم" نبوده و تغییرات خارج از قاعده را به خود دیده و به همین خاطر است که هیچ گروهی موفق به تدوین قوانینی مانا نشده تا گروه بعدی بتواند به ارتقای آن بپردازد و با تغییرات کلان در سطح مدیریت، همه برنامه‌های قبلی مردود اعلام شده و برنامه‌های جدید به کار گرفته شده است. در صورتیکه کشور‌هایی از جمله روسیه و امریکا کشتی را "سیستم محور" پیش می‌برند و اشخاص مجری سیستم هستند؛ نه "فرد محور"؛ که با رفتن یک شخص، کل برنامه‌ها از نو و به فراخور سواد و سلیقه افراد جدید، تدوین و اجرا شود!


بیشتر بخوانید: غیبت عجیب سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در رقابت‌های قهرمانی کشور


او در ادامه افزود: از آنجا که میزان موفقیت یک ورزش، تعداد مدال‌های طلای المپیک بشمار می‌رود، نباید فراموش کنیم که تعداد کل طلا‌های المپیکی کشتی ما طی هفتاد سال، به اندازه تنها سه قهرمان روس است و متاسفانه معتقدم که کشتی ما با سال‌ها پرداختن به حواشی، از اصل خود که آموزش و ارتقای سطح کشتی گیران و مربیان است، غافل مانده و در چنین فضایی، هر تیمی و هر تصمیم گیرنده‌ای با برنامه‌های سلیقه‌ای خود کار کرده و هیچ اسلوب و اساس مشخصی در کشتی ایران به چشم نمی‌خورده و نمی‌خورد؛ که امروز به تبعیت از آن بتوان کار را پیش برد و به همین خاطر است که همه روزه در دنیای مجازی شاهد انتقاد و گله‌های بی پایان مربی، کشتی گیر و ... از یکدیگر هستیم؛ چون هیچکس از برنامه‌ها خبر ندارد و هم تصمیم گیری‌ها و هم انتقادات، سلیقه‌ای است.

یوسفی افشار خاطرنشان ساخت: به عنوان مثال چه کسی می‌تواند بگوید شیوه گزینش مربیان ملی طی هفتاد سال گذشته بر چه اساسی بوده است؟ ملاک و معیار چه بوده؟ ساختن شاگردان قهرمان؟ گذراندن دوره‌های تخصصی؟ قبولی و عبور و از فیلتر‌هایی خاص که قابلیت و اجازه رقابت را به سایر مربیان هم داده؟ بی شک هیچکدام از موارد یاد شده، حکم به گزینش مربیان ملی در دهه‌های گذشته نداده است و هیچکس ملاک و معیاری مشخص و "همه فهم"، در این خصوص نداشته و ارائه نداده است و در طول تاریخ کشتی، سرمربی با هر شخص یا اشخاصی که احساس راحتی کرده، آن‌ها را به عنوان کادر خود معرفی کرده است.

مربی دارای حکم درجه یک بین المللی اتحادیه جهانی کشتی گفت: چگونگی انتخاب ملی پوشان هم همواره به همین شکل بوده و از گذشته تا همین امروز، بی شمار هستند افرادی که معتقدند حق آن‌ها در خصوص شیوه‌های انتخاب و انتصاب خورده شده است.

وی افزود: طی ساعت‌ها گفتگو با جناب آقای دکتر علیرضا دبیر در خصوص چهار محور اصلی:

یک: چگونگی آموزش (در قالب‌های فنی و طراحی تمرینات) و گزینش مربیان از سطح باشگاه تا تیم‌های ملی

دو:چگونگی انتخاب سیستماتیک کشتی گیران ملی پوش و مربیان تیم‌های ملی

سه:چگونگی اجرای طرح همسان سازی تمرینات در سراسر باشگاه‌های کشور

چهار:چگونگی ایجاد تعامل فنی میان مربیان رده‌های سنی مختلف تیم‌های ملی

صحبت کرده و طرح‌های از پیش تدوین شده را با حضور ایشان مورد بررسی قرار دادیم و به این جمع بندی رسیدیم که انستیتو کشتی قابلیت آن را دارد که قلب تپنده فدراسیون کشتی در امور علمی باشد و اشتیاق بالای جناب آقای دکتر دبیر در خصوص ورود علمی به مسائل، ما را هم دلگرم کرد که چنین پروژه سنگینی می‌تواند ضمانت اجرایی داشته باشد. البته نباید فراموش کنیم که "انقلاب" در امور علمی نیاز به حرکتی عظیم دارد و تا آستانه المپیک، "حفظ وضعیت موجود"، در دستور کار قرار داد تا تیم‌های ملی بابت تداخل در کارها، دچار مشکل نشوند.

یوسفی افشار خاطرنشان کرد: یکی دیگر از موارد مهم ایجاد کسب درآمد پایدار برای فدراسیون کشتی است که باید با تحقیقات میدانی گسترده و بررسی‌های دقیق به این هدف مهم دست یابیم.
وی افزود: قطعا کشتی بعنوان ورزش اول و ملی کشور این پتانسیل را دارد که بتوانند از طرق مختلف درآمدساز باشد و این مورد در دستور کار ما در انستیتو کشتی قرار دارد.

رئیس انستیتو کشتی در پایان خاطرنشان کرد: از همینجا اعلام می‌کنم که دست تک تک خانواده کشتی را برای پیشبرد امور می‌فشارم و معتقدم با خرد جمعی می‌توان کار‌ها را به نحو مطلوب تری پیش برد و آماده شنیدن نظرات تمامی دوستان هستم.

انتهای پیام/

آخرین اخبار از کشتی ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار