به گزارش به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس مطالعات انجام شده، مادرانی که اقدام به سقط جنین میکنند بیش از دیگر زنان به رفتارهای ناسالم ازجمله خودکشی، اعتیاد، اضطراب و اختلالات روانی گرایش پیدا میکنند.
دعوا بالا گرفته و مدت هاست مساله سقط جنین به جدالی چند بعدی تبدیل شده است. دین، اخلاق، حقوق، فمینیسم، بهداشت و سلامتی به پای میز بحث آمده اند. فارغ از امکان، مجوز قانونی و حتی مخاطراتی که بر اثر سقط متوجه جسم مادر میشود، روح و روان مادران را تحت تاثیر قرار داده و به شدت به آنها آسیب روحی میزند.
نرخ خودکشی یکی از فاکتورهای بررسی سلامت و بهداشت روان است که از شرایط بحران روانی خبر میدهد. نرخ خودکشی زنان در ۱۲ ماه پس از سقط در مقایسه با زایمان، حدود ۶ برابر در کشورهای اروپای شمالی (اسکاندیناوی) اندازه گیری شده است. در پژوهشهای مشابه در انگلستان و ایالات متحده، نرخهای ۳.۲۵ و ۲.۶ برابر به دست آمده است.
بیماریهای روانی در کمین سقط کنندگان جنین
فاکتور دیگری که بیانگر شرایط بحرانی روان است، تعداد افراد بستری شده در بیمارستانهای روانپزشکی است. پژوهشها نشان میدهد در سه ماه اول پس از سقط جنین نرخ بستری مادران در بیمارستان روان پزشکی، بیش از ۵ برابر جمعیت گواه گزارش شده است.
نتایج پژوهشی که در نیوزیلند انجام شده است حاکی از این است که زنانی که به صورت خودخواسته و عمدی به بارداری خود خاتمه داده اند، بیشتر از زنانی که باردار نیستند و همچنین بیشتر از زنانی که بارداری خود را به پایان میرسانند از مشکلات روانی مانند افسردگی اساسی، اختلالات اضطرابی، تفکرات خودکشی، وابسته شدن به الکل و مشکلات مربوط به مواد رنج میبرند.
مادران سقط کننده و درگیری با اعتیاد
در زمینه مشکلات رفتاری مادران، نتایج آماری نشان دهنده تفاوتهای چشمگیر در ناسازگاریهای رفتاری در میان خانواده است. بر اساس نتایج یک پژوهش کانادایی زنان پس از بحران سقط، اغلب مشکلاتی در ارتباط با فرزندان دیگر خود دارند و ریسک احتمال سوء رفتار با دیگر فرزندان در این زنان بالاتر است. همچنین سقط عمد فرزند با رفتارهای پرخطر و خود تنبیه کننده ناشی از احساس گناه مانند خودعقیم سازی، سوء مصرف مواد مخدر، عادتهای غیرعادی خوردن (که منجر به چاقی یا لاغری غیر طبیعی شده) و افکار خودکشی همبسته است.
از سوی دیگر پس از سقط روابط زن با همسر و دیگر اعضای خانواده اش به طور معناداری دچار تغییر میشود. احساس ترس، ناراحتی، سردرگمی، اضطراب و خدشه دار شدن رابطه با والدین برخی علائم مشاهده شده در دیگر کودکان این خانوادهها است.
درگیری مادران پس از سقط با اضطراب مرگ
یکی از مشکلات اضطرابی زنان پس از سقط جنین انواع فوبیا است. تحقیقات نشان داده اند که زنان با یک بار سقط جنین کمتر از زنانی که بارها به این عمل مبادرت ورزیده اند دچار ترسهای غیرعادی میشوند.
اضطراب مرگ نیز در دوران سوگواری پس از سقط افزایش مییابد. همچنین اختلال اضطراب فراگیر که با احساس نگرانی بدون منبع مشخص و در اکثر ساعات روز همراه است (GAD) در این زنان بیشتر گزارش میشود.
برخی پژوهشها به صورت مقایسهای به مشکلات روحی زنانی که به صورت غیرعمد با سقط فرزندشان روبهرو شده اند با زنانی که به سقط عمدی مبادرت ورزیده، پرداخته اند. در پژوهشی که در سال ۲۰۰۵ به چاپ رسید میزان اضطراب تا یک سال پس از سقط در سقط عمد بسیار بالاتر از سقطهای خود به خودی اندازه گیری شده بود.
سقط و بروز اختلالات خواب
اختلالات خواب، از جمله مهمترین مشکلات زنان پس از سقط است. ۲۳ درصد از زنان رویاهای تکراری اضطراب زا گزارش داده اند، ۴۵ درصد میگویند گویی واقعه را دوباره زنده تجربه میکنند، ۲۹ درصد میگویند خاطرات سقط بارها هجوم میآورد و ۳۵ درصد از زنان تا مدتها از هر آن چه آنها را به یاد سقط فرزندشان انداخته اجتناب میکنند.
زنی ۲۲ ساله در این باره گفته است: روح کودکم را حس میکنم که هر شب به سوی من میآید. برخی رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده بودن فرزند خود و بزرگسالی او میبینند. در کتاب «سقط؛ فقدان و بازیابی هویت» نویسنده کابوسهای خود را با مضمون مرگ یا غرق شدن یک نوزاد در آب تصویر کرده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/