به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،حجتالاسلام علی لقمان پور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با بیان اینکه در استان قم ۴۲ مکان تدفین شهدای گمنام وجود دارد،گفت: در استان قم ۸۶ مزار شهید گمنام وجود داشته که از بین این ۸۶ شهید دو نفر احراز هویت شده هستند.
حجت الاسلام لقمان پور با تأکید بر اهمیت وجود یادمانها، افزود: ۲۵ یادمان در ۴۲ محل دفن شهدای گمنام ساخته و به بهرهبرداری رسیده است که ۱۸ یادمان در حال ساخت بوده که بهزودی رونمایی میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم یادآورشد: از این ۴۲ یادمان سه یادمان در فضای شهری مانند کوه خضر نبی (ع) و پردیسان قرار دارد، همچنین دو شهید در جعفریه، دو شهید در دستجرد، دو شهید در قنوات، دو شهید در سلفچگان و دو شهید در روستای فردو در بخش کهک مدفون هستند.
لقمانپور یکی از تأثیرگذارترین مکانها برای یادمانهای شهدا را مراکز علمی برشمرد و گفت: دانشگاه قم، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه آزاد و پیام نور نیز از یادمانهای شهدای گمنام بیبهره نبودهاند و همچنین مجتمع یاوران مهدی و اردوگاه ولایت نیز دارای یادمان شهدای گمنام است.
او با ارائه آماری از مزارهای شهدا در قم، ادامه داد: در مراکز حوزوی چهار یادمان شهید، در مراکز نظامی مثل سپاه علی ابن ابیطالب (ع) و تیپ ۸۳ امام صادق (ع)، صنایع بعثت، سایت هسته فردو، مرکز اندیشه امام علی (ع) و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی نیز یادمانهای شهدای گمنام وجود دارد.
حجت الاسلام لقمان پور قم را یکی از مهمترین استانها در زمینه الگوسازی برشمرد و افزود: حملات هوایی در استان از ۲۴ آذر ۶۵ تا ۲۲ اسفند ۶۷ در بیش از ۵۰ نقطه موشکباران و یا بمب باران شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم یادآورشد: قرار است اماکنی که مورد اصابت بمب و موشک قرار گرفتهاند یادمانی ساخته شود که این مهم نیازمند کمیتهای متشکل از میراث فرهنگی قم، شهرداری قم و حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم ادامه داد: پشتیبانی یادمان محل شهادت شهید زینالدین و یادمان فکه به عهده استان قم بوده و باید با تجمیع مدیریت استان قم نقش قم در فرهنگسازی مقاومت مشخص شود.
انتهای پیام/ح