اصغر عطایی مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت نیروهای کارگری اتباع بیگانه در حوزه خدمات شهری، گفت: در حال حاضر ۱۴ هزار نفر عوامل کارگری خدمات شهری در حوزه پاکسازی معابر مشغول به فعالیت هستند و در کنار این آمار نیز ۱۸ هزار نفر مسئولیت نظافت فضای سبز پایتخت را به عهده دارند.
مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران افزود: تمامی این افراد زیرنظر پیمانکاران مشغول به فعالیت هستند که این پیمانکاران نیز تحت قرارداد و نظارت شهرداری تهران هستند.
عطایی در پاسخ به این سوال که آیا مدیریت شهری پایتخت در حوزه جمعآوری پسماند به دلیل مهاجرت اتباع بیگانه از کشور دچار چالش شده است یا خیر، گفت: نوع کار در گذشته به شکلی بود که افراد ایرانی برای کارگری در حوزه خدمات شهری رغبتی از خود نشان نمیدادند، اما امروزه با گذشت زمان و افزایش حقوق و مزایای آنها بیشتر عوامل مدیریت شهری در حوزه نگهداشت فضای سبز از کارگران ایرانی هستند.
او تصریح کرد: اگر به دلیل افت ارزش پول ملی تعدادی از اتباع بیگانه از کشور خارج شدهاند، اما باید اعلام کنم که چند برابر افراد خارج شده، کارگرانی هستند که در لیست ثبتنام منتظر پذیرفته شدن و دریافت شغل در حوزه خدمات شهری هستند.
مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به ماهیت شغل جمعآوری پسماند در پایتخت، گفت: همواره به دلیل ماهیت این شغل، تعداد کارگران اتباع بیگانه از کارگران ایرانی بیشتری بوده است که ما تلاش کردیم با افزایش حقوق این حوزه تعداد کارگران ایرانی را برای فعالیت در این حوزه ترغیب کنیم.
عطایی در پاسخ به این سوال که حقوق کارگران حوزه خدمات شهری امروزه چه مبلغی است، گفت: در گذشته حقوق کارگران حوزه خدمات شهری رقمی نزدیک به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که امروزه این رقم به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای یک شیفت کار افزایش پیدا کرده است و باید به این نکته توجه کرد که به دلیل ماهیت شغل، ساعت فعالیت کارگران این حوزه کمتر از زمان یک شیفت کاری است.
بیشتر بخوانید: اصلاح سیستم مدیریت پسماند شغل زباله گردی را حذف میکند/ برای شهر دوستدار کودک ردیف بودجهای نداریم
او با اشاره به افزایش رغبت ایرانیان برای کار در حوزه خدمات شهری، گفت: ما امروز در سازمانی، چون بهشت زهرا (س) از کارگران ایرانی برای نگهداشت این سازمان استفاده میکنیم و تلاش میکنیم به سمتی حرکت کنیم تا به افزایش تعهدات پیمانکاران در دیگر حوزهها نیز بتوانیم از کارگران ایرانی استفاده کنیم.
مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران تأکید کرد: اگر مدیریت شهری از کارگران افغانی برای نگهداشت شهر استفاده میکنند، باید بدانیم که این افراد جزء کسانی هستند که به صورت قانونی وارد کشور شده و دارای مجوز کار هستند.
عطایی تصریح کرد: دو نکته در بحث به کارگیری کارگران ایرانی در حوزه خدمات شهری مورد توجه است که نکته اول این است، به دلیل پرداخت حقوق کم به کارگران افغانی، کارفرمایان راغب به جذب کارگران ایرانی نیستند که به اعتقاد ما این عیب بزرگی در حوزه خدمات شهری است و نکته دیگر ماهیت شغل است که باید به گونهای عمل شود که کارگران ایرانی نیز به حضور در حوزه خدمات شهری به ویژه جمعآوری پسماند ترغیب شوند.
انتهای پیام/