طرح ساخت خانه‌های ۳۰ و ۲۵ متری در حالی ارائه شده که این طرح با سبک زندگی ایرانی - اسلامی ما سازگار نیست.

حل مشکل مسکن یا ایجاد آسیب‌های جدید در جامعه؟ معضل جدید با ساخت خانه‌های ۳۰ متری در راه استبه گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی پیش شهرداری تهران طرحی برای رفع مشکل مسکن در شهر تهران را مطرح کرد، طرح ساخت خانه‌های ۳۰ متری پیشنهادی است که اخیرا از سوی شهرداری به هیئت دولت اعلام شده و دولت نیز از این طرح استقبال کرده است.

به گفته شهرداری با اجرای این طرح مشکل قیمت مسکن با انبوه سازی و متراژ کم کنترل می‌شود و اقشار کم درآمد نیز می‌توانند در تهران صاحب خانه شوند.

اگرچه ساخت خانه‌های ۳۰ متری در کاهش ساخت و ساز و خانه دار شدن تهرانی‌ها می‌تواند تاثیر داشته باشد، اما اجرا شدن این طرح با سبک زندگی ایرانی اسلامی ما سازگار نیست و ما فرهنگ اصیل ایرانی همخوانی ندارد.

اما بعد از اعلام این خبر وزیر راه و شهرسازی ساخت چنین خانه‌هایی را تکذیب کرد و گفت: هیچ برنامه‌ای برای ساخت واحد‌های مسکونی ۳۰ و ۴۰ متری در وزارت راه و شهرسازی وجود ندارد و از چنین ایده‌ای نیز حمایت نمی‌کنیم.

در شرایط فعلی گرفتاری‌های مردم زیاد شده است و دورهمی‌ها و مهمانی‌های خانوادگی از بین خانواده‌های ایرانی کمرنگ شده، اما همچنان پابرجاست و رنگ بوی امروزی به خود گرفته است.

درست است که با رشد فضای مجازی در سطح جامعه خانواده‌ها کمی از یکدیگر دور شده اند، اما هنوز صله رحم در میان ایرانی‌ها قطع نشده است.

توضیحات کارشناسان درباره آسیب‌های ساخت خانه‌های کوچک

جعفر بای آسیب شناس و جامعه شناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آسیب‌های خانه‌های ۳۰ متری اظهار کرد: این مدل اقتباسی از بیگانگان بومی سازی نشده و با فرهنگ ایرانی اسلامی جامعه ما سازگاری ندارد و نظام خویشاوندی را دچار معضلاتی می‌شود.

این آسیب شناس و جامعه شناس ادامه داد: با ساخت خانه‌های کوچک باید به فکر ساخت دارلمجانین برای افرادی که در این خانه‌ها زندگی می‌کنند باشیم چراکه با زندگی در خانه‌های ۳۰ متری مشکلات روحی و روانی برایشان ایجاد می‌شود.

بای بیان کرد: در فرهنگ ایرانی اسلامی روابط عاطفی خانواده صمیمی و رفت و آمد اقوام زیاد است، اما با زندگی در این خانه‌ها باید این روابط به حداقل برسد ارتباطات که کاهش پیدا کند مشکلاتی مانند یأس و ناامیدی، افسردگی و نگرانی، افزایش غم وغصه، کاهش نشاط و شادمانی ارمغان زندگی در این واحد‌ها خواهد بود.

زندگی در خانه‌های کوچک ۳۰ متری و کپی کردن سبک زندگی غربی‌ها علاوه بر مشکلات روحی روانی مانند افسردگی و تمایل به زندگی تنهایی که برای فرد ایجاد می‌کند با منویات مقام معظم رهبری درباره چالش جمعیتی که بار‌ها تاکید داشتند منافات دارد.

رهبر انقلاب بار‌ها در سخنرانی‌های خود تاکید بر افزایش جمعیت داشته اند و زوج‌های جوان را به فرزندآوری تشویق و ترغیب کردند و فرمودند پیر شدن کشور، کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد، از همان چیز‌هایی است که اثرش بعداً ظاهر خواهد شد، وقتی هم اثرش ظاهر شد، آن روز دیگر قابل علاج نیست.

زندگی کردن در خانه‌هایی که اتاق خواب ندارد علاقه زوج هارا برای فرزندآوری کم می‌کند و این عامل باعث کاهش موالید و پیر شدن جامعه می‌شود.

این آسیب شناس و جامعه شناس گفت: درست است که فکر می‌کنند مشکل مسکن با اجرای این طرح حل می‌شود، اما مشکلات و معضلاتی برای ما ایجاد می‌کند که خروج از این چالش‌ها توانایی زیادی می‌خواهد و از چاله به چاه انداختن خانواده است.

او افزود: زندگی در این خانه‌ها باعث کاهش تحرک بدنی و بی تحرکی در افراد می‌شود که نسلی ضعیف و ناتوان داریم که عوارض زیادی بر فعالیت‌های اقتصادی به همراه خواهند داشت شاید برای مدتی کوتاه آن هم برای زوج‌های بدون فرزند زندگی در این خانه‌ها قابل توجیح باشد، اما خانواده ایرانی تنها در زن و شوهر خلاصه نمی‌شود فرزند و اقوام پیوست خانواده ایرانی است.

بای خاطرنشان کرد: باید قبل از اجرای طرح‌های آزمایش نشده در سطح کلان، در محدوده کوچک صورت آزمایشی طرح‌ها اجرا شود و مشکلات آن بررسی و بومی سازی شود بعد از رفع معضلات آن طرح را توسعه دهیم.

مهدی کلهر گلکر روانشناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آسیب های روانی و اجتماعی خانه های آسیب‌های ۳۰ متری اظهار کرد: آسیب های که خانه‌های ۳۰ متری را در دو حوزه اجتماعی و روانشناختی می‌توانیم بررسی کنیم.

این روانشناس بیان کرد: در حوزه اجتماعی، اگر این خانه‌ها در مکان‌های پر رفت و آمد ساخته شود مشکلات اجتماعی مانند افزایش ترافیک و حجم جمعیت در یک منطقه خاص را ایجاد کرده که به تبع آن مشکلات حمل نقلی نیز ایجاد خواهد شد.

کلهر با اشاره به اینکه بعضی از افراد به دنبال خانه دوم هستند و این خانه‌ها بستری برای آسیب‌های دیگر را فراهم می‌کند، افزود: فردی که  به دنبال خانه‌های ارزان قیمت برای فعالیت غیرفرهنگی و غیرارزشی است  به خرید این خانه‌ها روی می‌آورد که آسیب های مختلفی مانند ازدواج سفید، اعتیاد، فحشا و ... را به دنبال دارد.

این روانشناس درباره آسیب های روانشناختی این خانه ها گفت: در رابطه با بحث روانشناختی معضلاتی ایجاد می‌شود و اگر قرار باشد یک زوج با فرزند کوچکشان در این خانه‌ها زندگی کنند بیشترین آسیب برای کودک است که در این بافت پرورش پیدا می‌کند.

او ادامه داد: کودکی که در حال رشد است به لحاظ حسی حرکتی نیاز به محیط بزرگ برای فعالیت و جنب جوش دارد و محرک‌های محیطی برای رشد کودک باید زیاد باشد تا بتواند استعداد و توانایی خود را بروز دهد زمانی که فضا محدود شود محرک‌های مورد نیاز کودک را کاهش یابد در کارکرد‌ها و فرایند‌های شناختی اثر می‌گذارد.

کلهر با بیان اینکه بین محیط و خواسته‌های فردی باید هماهنگی ایجاد شود، افزود: زمانی که بین محیط و خواسته های فرد تضاد وجود داشته باشد فرد به سمت انزوا و افسردگی می‌رود و گاهی نیز در مقایسه‌های اجتماعی، فرد احساس حقارت می‌کند و محیط برایش قابل پذیرش نیست و به تنهایی روی می‌آورد.

این روانشناس با اشاره به اینکه وقتی محیط محدود باشد و فرد نتواند محیط خود را کنترل کند این عدم کنترل باعث ایجاد خشم و پرخاشگری در فرد می‌شود، اضافه کرد: همچنین این احساس، آسیب‌های غیرمستقیمی را در فرد ایجاد کرده چرا که جنبه‌های روانشناختی در بلند مدت و غیرمستقیم  رخ می‌دهد.

او بیان کرد: زمانی که خانه محدود باشد و عرصه برای ما تنگ شود خشونت، پرخاشگری، ناامیدی، بیماری‌های روانی و ... ایجاد می‌شود همچنین زمانی که فرد در محل کار خود دچار استرس و فشار‌های بیرونی باشد برای کسب آرامش به محیط خانه رجوع می‌کند.

کلهر خاطرنشان کرد: باید قبل از این که این طرح اجرا شود بررسی‌های جامع و گسترده صورت گیرد و از جنبه‌های مختلف خصوصاً جنبه سلامت روان را بررسی کنیم که افرادی که در خانه کوچک و بزرگ زندگی می‌کنند چه تفاوتی با یکدیگر دارند و اگر این بررسی‌ها صورت نگیرد برای حل یک معضل در سطح جامعه زمینه‌ی ایجاد آسیب‌های دیگر راه فراهم کردیم.

صحبت‌های اخیر برای ساخت خانه‌های کوچک

عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران در نشست خبری خود درباره ساخت این خانه‌ها گفت: معاونت شهرسازی آمادگی ارائه مجوز به ساخت آپارتمان‌هایی به متراژ ۲۵ تا ۴۰ متر دارد و موانع ساخت آپارتمان‌های ۲۵ تا ۴۰ متر را برمی‌داریم، در سازمان نوسازی هم ایده آپارتمان‌های کوچک اندازه را پیش برده‌ایم.

ساخت این خانه‌ها آسیب‌های جبران ناپذیری را بر جامعه و بنیان خانواده وارد می‌کند حال باید منتظر بمانیم که ساخت این خانه‌ها به چه نتیجه می‌رسد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۴:۵۴ ۰۷ دی ۱۳۹۸
ای داد وبیداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۰۷ دی ۱۳۹۸
بنظرم رای رو برنظر مردم بزارید خونه های 30 متری بسازین و ببینید استقبالش چطوریه نمیشه که پشت میز بشینی و از طرف مردم حرف بزنی
مردم هم حق انتخاب دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۷ دی ۱۳۹۸
فکر کن به جای دو تا اسپیلت و بخاری بزرگ یه اسپیلت و یه بخاری کوچیک داری هزینه خرید وسایل خونه هم پائین میاد
نیازی هم نیست 10 تا فرش بخریم واسه خونه 150 200 متری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۰۷ دی ۱۳۹۸
تازه اینجوری جهیزیه کمتری هم میخواد هزینه والدین هم پائین میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۷ دی ۱۳۹۸
خود اسلام میگه از تجمل گرایی و اسراف پرهیز کنین
کجا اسلام گفته پر توقع و اسراف کار باشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۰۷ دی ۱۳۹۸
کلا سنگ بنای ما ایرانیها رو روی پرتوقع بودن و مصرف گرا بودن گذاشتن اون بر ابیها که تولید میکنن و پیشرفت دارن زندگیشون کم مصرف ساده و کوچیک هستش و با این خلق و خو بزرگ شدن
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۵۵ ۰۷ دی ۱۳۹۸
از نظر نویسنده اگر کسی توان خرید یا اجاره خاانه بزرگ را ندارد همان بهتر که ازدواج نکنه ولی خانه کوچک نداشته باشه. ما خودم موقعی که بچه بودیم در یک ذاطاق ده متری زندگی میکردیم که سرویس بهداشتی با شانزده خانوار شریک بود حمام هم سر کوچه ولی غروب که میشد ولی امکان نداشت کسی احساس تنهایی بکند از بس همسایه ها همدل بودند. مشکل از جای دیگه هست نه متراژ کم
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۲:۵۱ ۰۷ دی ۱۳۹۸
پس دلیل اینکه درآمد های مردم نسبت به خرجشون نمیخونه ، اینه که خواستید از غرب الگو نگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۷ دی ۱۳۹۸
توی گوگل خونهای 30 متری لوکس رو سرچ کنین تا ببینید چقد نازن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۷ دی ۱۳۹۸
هر کی خواست یه حرف جدید و پیشنهاد جدید بده همین مدیرا میگفتن (کجای دنیا رو دیدی این جوری کار کنن) . حالا که همه دنیا خونه های کوچک شیک دارن میگن مگه ما مثل اونا هستیم
هر مسئولی یه طوری داره ضربه میزنه به این مردم نازنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۷ دی ۱۳۹۸
یعنی ژاپنی ها افسرده هستن که تو خونه های جمع و جور زندگی میکنن کاش ما هم افسرده بودیم و وضعیت اقتصادیمون مثل ژاپن بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۷ دی ۱۳۹۸
اونایی که برجها ساختن و روی دستشون میمونه از این قضیه ناراحتن وگرنه خیلی ها صاحب خونه میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۷ دی ۱۳۹۸
احتمالا وزیر راه و شهرسازی و اون روانشناسه حقوق بالای 10 میلیون دارن که این حرفارو میزنن همه رو از منظر خودشون میبینن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۷ دی ۱۳۹۸
جیب خالی و پز عالی درامد زیر خط فقر خونه 200 متری
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۷:۳۰ ۰۷ دی ۱۳۹۸
اینکه نوشتید الگویی از غرب خیلی خیلی خنده داره. چون تو آلمان خونه زیر ۱۵۰ متر نیست. چون تو امریکا ۹۰ درصد خونه هاشون دوبلکس ویلایی هست.البته تو پاریس میتونی پنجاه متری پیدا کنی.از این هم نباید گذشت که ما تو خرید همین پنجاه متری توی تهران باز موندیم.
Iran (Islamic Republic of)
مرصاد
۱۴:۵۷ ۰۷ دی ۱۳۹۸
منظورت ؛ همون خانه هایی هست ، که مرد و زن صبح تا شب ، باید کار کنند و مالیات هنگفت بدن و هیچ وقت هم نتونن صاحب خونه ای یشن که در گرو بانکه ؟!!!
Germany
ناشناس
۰۳:۲۶ ۰۷ دی ۱۳۹۸
به نظرشمایعنی بهترازاین نیست تااونی که مستاجره وهرروزبایدجاش عوض بشه واسباب کشی کنه واونی که اتاق کرایه میکنه خودتون مقایسه کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۹ ۰۷ دی ۱۳۹۸
خوب مردم اندازه پولشون ملک وخونه میخرندحتما ندارند که فروشنده یاهمون سازنده مسکن خونه سی متری میسازه چون اندازه قدرت خریدمردمومیدونه همینم خداروشکربایدکردواقعا تواین بی خونه ایی واجاره خونه های بالا غنیمته!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۲ ۰۷ دی ۱۳۹۸
مگه خونه مجردی؟ خودتون از اون خونه ها دارید یا فقط اتاقای خونتون اینقده
موقع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۰ ۰۷ دی ۱۳۹۸
(کودکی که در حال رشد است به لحاظ حسی حرکتی نیاز به محیط بزرگ برای فعالیت و جنب جوش دارد و محرک‌های محیطی برای رشد کودک باید زیاد باشد تا بتواند استعداد و توانایی خود را بروز دهد)
هههه چقدر که ما با استعداد شدیم که تو خونه 400 متری بزرگ شدیم
بنظرم که این طرح خوبیه واسه تازه عروس و داماد ها منتها هر کاری میکنن که جلوی این سنت پیغمبر رو بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۰۷ دی ۱۳۹۸
با این خونه ها کی ازدواج می‌کنه کی بچه دار میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۰ ۰۷ دی ۱۳۹۸
این کارشناسان این را نگفتند که نداشتن خانه چه بلایی سر خانواده میآورد خود من بخاطر مسکن با یه بچه از همسرم جدا شدم رفتار مسؤلان کشور برای جمعیتی بین سه تا چهار میلیون نفره نه برای هشتاد میلیون نفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۷ دی ۱۳۹۸
(رفتار مسؤلان کشور برای جمعیتی بین سه تا چهار میلیون نفره نه برای هشتاد میلیون نفر )
بنازم گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۲ ۰۶ دی ۱۳۹۸
اتفاقا نساختنش اسیب های بیشتری را به جامعه وارد میکند به خدا بعضی حاضرند فقط ۱۵ متر باشد ولی صاحب سرپناه باشند.
Iran (Islamic Republic of)
یعقوب
۲۱:۳۰ ۰۶ دی ۱۳۹۸
بازم کوچکتر میشود حالا کجاشودیدین حقوق ۱۰۰ دلاری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۰۶ دی ۱۳۹۸
همین 30 یا 40 متری هم تا عمر داریم نمیتونیم بخریم.
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۲۱:۱۸ ۰۶ دی ۱۳۹۸
کجای کارید واقعا ما حتی اجاره کردن خانه ۳۰ متری برای مان بسیار دشوار هست حال انکه بتوانیم بخریم با احتساب متری ۳۰ تومن یه خانه ۳۰ متری نزدیک ۱ ملیارد پولشه تازه خونه کوچکتر به مراتب گرانتر فروخته میشود.
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۲۰:۵۱ ۰۶ دی ۱۳۹۸
تاوان ویلاهای لاکچری آقازاده‌ها رو مردم باید بدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۶ دی ۱۳۹۸
یخچال گاز.کابینت.کمد.تلویزیون.ظروف اشپزخونه.رخت خواب.کتاب.کهواره بچه رو ببریم داخل.دیگه خودمون باید بریم توخیابون بخابیم.یا اینکه اونا رو ببریم تو خیابون خودمون بریم داخل.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۰۷ دی ۱۳۹۸
نیازی نیست جهیزیه 200 میلیونی که بابات برات گرفته ببری و بچپونی توش با 30 میلیون جهیزیه سبک جای زندگی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۰۶ دی ۱۳۹۸
شما کجای کاری؟اقای خبرنگار خونه 40متری از قبل بوده،ما چندساله تو 40متری هستیم خیلی هم شادیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۰۶ دی ۱۳۹۸
ما 4نفر در خانه 40متری هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۷ دی ۱۳۹۸
متراژ خونه خاله ما 45 متره 2 تا دختر دارن الان دکتر شدن من هم تو خونه 250 متری بزرگ شدم و بیکارم و درس خون هم نشدیم بس که پر توقع بودیم
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۹:۵۸ ۰۶ دی ۱۳۹۸
این کارا اصلا خوب نیست کل ایران رو متمرکز کردید توی تهران، آخه این چه وضعیتیه، به جای این که امکانات رو ببرند همه ی شهرستان ها و شهرها، و کل کشور رو عادلانه توسعه بدند، همه رو متمرکز کردید توی یک شهر، تا کی این اشتباهات استراتژیک می خواد ادامه پیدا کنه، از اون طرف شهرداری شعار می ده تهران شهری برای همه.
کافیه یک زلزله قوی بیاد کل کشور فلج می شه.عرضه ی مدیریت هم که نیست.
تا کی اهمال کاری، تا کی ؟؟؟؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علی
۰۷:۳۲ ۰۷ دی ۱۳۹۸
فکر کردید تهرانم خیلی آباد و درسته و همه شاد و خوشبختن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۰۶ دی ۱۳۹۸
درصد کمی از خانه ها خوبه متراژ کمی داشته باشند . یعنی در هر ساخت و ساز از ۲۵ متر شروع تا ۱۱۰ متر . منتها فکر سایر امکانات رو هم بکنند
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۹:۴۶ ۰۶ دی ۱۳۹۸
الگویی از غرب چیه؟؟؟؟ با این درامدا نمیشه خونه خرید. همینن خونه 30.. 40 متری رم شاید با بدبختی بشه یکاریش کرد. شما اقتصادو درست کن توان خرید باشه کی از خونه 100 میری 200 متری بدش میاد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۰۶ دی ۱۳۹۸
نگو خونه بگو لونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۰۶ دی ۱۳۹۸
وقتی دستمزدها و حقوق ها زیر خط فقر است، همین متراژ ها رو هم نمی شه تهییه کرد.
چه کسی از خونه بزرگ و ماشین خوب بدش می یاد؟
چه کسی از تفریح کردن بیزاره؟
ولی وقتی دست آدم خالی باشه، باید همه اش با حداقل ها ساخت دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۰۶ دی ۱۳۹۸
خانه نیست.لونه موشه.
آخرین اخبار