به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان درباره بحث حضور بانوان ایرانی در ورزشگاهها قرار شده است با اخذ مجوزهای لازم بازی امروز تیمهای ملی ایران و کامبوج کمتر از ۴ هزار نفر از بانوان برای تماشای مسابقه در ورزشگاه حضور داشته باشند. برای مهیا شدن این اتفاق که مستقیما با بحثهای زیر ساختی و سخت افزاری حضور بانوان ارتباط داشت تا حدودی شرایط اولیه برای پذیرایی از تماشاگران خانم محیا شد.
موضوع حضور بانوان در ورزشگاهها از میانههای دهه ۸۰ مطرح شد. اما در آن زمان با توجه به شرایط نامناسب زیرساختها و جو فرهنگی نه چندان ایده آل ورزشگاهها، هیچگاه حالت عملیاتی به خود نگرفت.
در سالهای اخیر شاهد بودیم برخی بانوان علاقهمند به فوتبال برای رسیدن به هدف خود با چهره مبدل وارد ورزشگاه شدند؛ که البته این امر به یکی از سوژههای جنجالی رسانهای و فضای مجازی در داخل و خارج از کشور تبدیل شد. لزوم تقویت زیرساختها برای حضور بانوان یکی از مهمترین مباحثی بود که تا زمان فراهم نشدن امکان حضور میسر نبود.
۲۴ مهر ۹۷ و در جریان دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران مقابل بولیوی که با برتری ۲ بر یک شاگردان کارلوس کی روش همراه شد، با نظارت فدراسیون فوتبال حدود ۲۰۰ خانم توانستند برای تماشای بازی وارد ورزشگاه آزادی شوند. پس از این بازی هم در دیدار برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا بین تیمهای فوتبال پرسپولیس - کاشیما آنتلرز و همچنین دیدار دوستانه تیم ملی با ترینیداد و توباگو مجوز حضور تعداد بسیار محدودی از بانوان در ورزشگاه صادر شد. رئیس سوئیسی فیفا که همراه با شیخ سلمان، رئیس AFC برای تماشای بازی پرسپولیس و کاشیما به تهران آمده بودند پس از بازی از اینکه حدود هزار خانم ایرانی توانستند فینال مهمترین رقابت باشگاهی قاره کهن را از نزدیک تماشا کنند از فدراسیون ایران تمجید و اظهار کرد: «بسیار خوشحال شدم که برای اولین بار در سالهای اخیر به تماشاگران زن ایرانی اجازه داده شد تا مسابقه فوتبال را از نزدیک ببینند. اینکه بیش از یک هزار تماشاگر زن توانستند تیم مورد علاقه خودشان را تشویق کنند، حقیقتی بسیار مهم و حائز اهمیت است و باعث میشود این رقابت خاصتر شود.»
بحث اخذ مجور برای چنین موضوع مهمی منوط به تجهیز ورزشگاهها و مواردی مانند بلیت فروشی الکترونیکی، گیتهای بازرسی، دوربینهای مداربسته، صندلیهای شماره گذاری شده بود که میتوانست سبب تسریع این روند شود. از طرفی جداسازی مسیرهای ورود بانوان، تجهیز سرویسهای بهداشتی و مسائلی مانند آن هم جزو دیگر مواردی بود که رعایت آنها برای حضور بانوان در ورزشگاهها الزامی است.
مسئولان ورزش کشورمان و حتی مقامهای دولتی در ماههای اخیر بارها از فراهم بودن زیرساختها برای حضور بانوان خبر دادند. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور ۲۱ شهریور به صراحت اعلام کرد: «در حیاط دولت در تایید حضور خانمها در ورزشگاهها سخن گفتم. حتی در آن قسمت که عنوان کردم در شرایط فعلی به دلیل وجود فحاشی در استادیومها این حضور را به مصلحت نمیدانم، بلافاصله از تمهید وزارت ورزش و جوانان برای تغییر شرایط سخن گفتم و تاکید کردم که دولت وزیر ورزش را مامور کرده تا همین شرایط را نیز مدیریت کند تا خانمهای محترمه علاقهمند به حضور در ورزشگاهها بتوانند در شرایطی مناسب، مسابقات را در استادیوم تماشا کنند. با توجه به اینکه برای بازیهای ملی زیرساختهای لازم فراهم شده، امیدوارم با حسن مدیریت مسئولان، لیدرها و سایر تماشاگران حاضر در ورزشگاهها، این امکان برای بازیهای باشگاهی نیز فراهم شود.»
مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان هم بارها درباره روی فراهم شدن زیرساختها برای ورود بانوان به ورزشگاهها تاکید و این موضوع را مطلوب ارزیابی کرده است.
او ۲۸ شهریور در حاشیه نشست هم اندیشی با روسای فدراسیونهای ورزشی اظهار کرد: زیرساختها در تمام استادیومهای کشور برای ورود زنان به ورزشگاهها آماده است. ورودی جداگانه، جایگاه ویژه زنان، سرویس بهداشتی جداگانه، معبرها و راهروی جداگانه، جایگاه و انتظامات جداگانه همگی آماده است تا زنان با رعایت ملاحظات فرهنگی و شرعی و امنیت کامل وارد ورزشگاهها شوند.
سلطانی فر افزود: امیدواریم با هماهنگی که با نهادهای مرتبط و ذیربط به عمل خواهد آمد به مرور بتوانیم ابتدا شاهد حضور زنان در رقابتهای ملی باشیم و کم کم عرصه را گسترش دهیم.
بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم بارها با تاکید بر لزوم تقویت زیرساختهای حضور بانوان در ورزشگاهها را حق طبیعی آنها دانسته اند.
طیبه سیاوشی، نماینده تهران و رئیس کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جدیدترین اظهارات خود درباره حضور بانوان در ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی ایران و کامبوج گفت: متاسفانه به عنوان هوادار و تماشاگر در چهار دهه اخیر با وجود اینکه منع قانونی وجود نداشته، اما این فرصت برای بانوان وجود نداشته که بتوانند در ورزشگاه حضور داشته باشند. برای اولین بار است که برای بازی ایران و کامبوج خانمهای ایرانی میتوانند با یک عقبه چهل ساله مطالبه تاریخی خود را وصول و بلیت خریداری کنند. مهمترین و بزرگترین معضل که درباره حضور زنان در استادیومها مطرح میشود خروج آنها از استادیوم است.
در سفر اخیر نمایندگان فیفا به تهران برای بررسی شرایط ورزشگاه آزادی بحث زیر ساختهای ورزشگاه مورد تایید قرار گرفت و حتی مصوب شد برای اولین بار بانوان با خرید بلیت الکترونیکی به ورزشگاه بیایند. اهمیت حضور بانوان ایرانی در این دیدار به حدی است که اینفانتینو در مراسم اخیر برترینهای فوتبال جهان بار دیگر روی این موضوع تاکید کرد و گفت: در بازی بعدی ایران که در تاریخ ۱۰ اکتبر در ورزشگاه آزادی برگزار میشود، بانوان به ورزشگاه خواهند آمد. این امر مهمی برای ما است. در سالهای گذشته این اتفاق در ایران نیفتاده است مگر در برخی از بازیها به صورت استثنا بانوان وارد ورزشگاه شدند.
اکنون چهار جایگاه برای بازی ایران و کامبوج در اختیار بانوان قرار گرفته و حضور چهار هزار بانوی ایرانی در این بازی قطعی است. همچنین یوری ژورکائف ستاره سابق تیم ملی فرانسه هم در صدر هیئت اعزامی فیفا برای بررسی روند ورود بانوان ایرانی و ارائه گزارش به مقامهای بالاتر وارد ایران خواهد شد.
تاکنون چهار جایگاه A ۶، A ۷، A ۸ A ۹ در طبقه اول ورزشگاه آزادی برای حضور حدود ۴ هزار خانم در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه آنها باید از درب شرقی ورزشگاه وارد شوند. بانوان میتوانند از پارکینگهای ۱۹ و ۲۰ ورزشگاه آزادی استفاده کنند و به دنبال عبور از پنج گیت بازرسی که در ضلع شرقی ورزشگاه موجود است حدود ۵ دقیقه پیاده روی کرده و از طریق تونل شماره ۲ و در جایگاههای در نظر گرفته شده مستقر شوند. همچنین در این جایگاهها دوربینهای چهره زن نصب و با استفاده از حفاظهای آهنی بین جایگاه بانوان و آقایان جداسازی شده است. شنیده میشود قرار است نزدیک به ۲۰۰ پلیس زن هم در جایگاه مخصوص بانوان مستقر شوند.
در روزهای اخیر شورای تامین استان تهران برای فراهم شدن تمام شرایط این موضوع و کنترل دقیق حضور بانوان، جلسات مختلفی برگزار کرده است و به نظر میرسد با تمهیدات در نظر گرفته شده مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.
سایت فدراسیون فوتبال نحوه ورود بانوان به ورزشگاه را اعلام کرد:
«بانوان جهت حضور در ورزشگاه آزادی باید از طریق پارکینگ اتوبوسرانی جنب درب شرقی استادیوم آزادی در این مجموعه حضور یابند.
بانوان گرامی جهت حضور در استادیوم آزادی باید با همراه داشتن کارت ملی و پرینت بلیت مسابقه از ساعت ۱۳:۳۰ وارد پارکینگ اتوبوسرانی ضلع شرقی ورزشگاه شوند.
بدیهی است، اشخاصی که موفق به خرید بلیت نشده اند به هیچ عنوان نمیتوانند در ورزشگاه حضور یابند.»
انتهای پیام/
4 ویژگی بر عقبگرد و انحطاط دولتها دلالت میکند.
1- ضایع و تباه کردن مسائل اصلی
2- پرداختن به مسائل فرعی
3- پیش انداختن اراذل و فرومایگان
4- عقب راندن اهل فضیلت
اما ورود پسرای مجرد ممنوع باشه
چ فرهنگسازی میشد؟؟؟؟
آیا جوانان ما دغدغه، ازدواج، اشتغال و.... ندارند. مساله حضور آنان در ورزشگاه چه مشکلی از مشکلات جوانان را حل می کند.