به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، محمود بهمنی امروز در همایش گرامیداشت روز ملی مزرعه با محوریت «مدیریت بهینه پرورش میگو» در بوشهر بیان کرد: لکه سفید یکی از بیماریهایی است که در میگوهای پرورشی رخ میدهد و در دهه ۸۰ تلفات زیادی را به دنبال داشت.
او ادامه داد: در سالهای اخیر با توسعه فعالیتها به ویژه افزایش دانش پرورش دهندگان، تحقیقات در حوزه مدیریت پرورش میگو و توجه به بحثهای اقلیمی این بیماری به طور تقریبی کنترل شده و تلفات چندانی ندارد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی افزود: سالانه ۴۰ تا ۵۰ هزار جفت مولد نیاز صنعت پرورش میگوی کشور است که هم اکنون با تلاش تکثیر کنندگان و بخش واردات تامین میشود.
بهمنی گفت: در پژوهشکده میگوی کشور در چند سال گذشته، نخستین مرکز اس پی اف (میگوهای عاری از بیماری) راه اندازی شده که سالانه حدود چهار هزار جفت مولد میگو تولید میکند که این میزان ۱۰ درصد نیاز کشور است.
او عنوان کرد: تولید میگو در سالهای اخیر افزایش قابل ملاحظهای یافته و به طوری که پارسال، ۴۷ هزار تن میگو در کشور تولید شد که براساس ارزیابی اولیه ارزش آن بیش از هزار و ۹۰۰ میلیار تومان بوده است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی گفت: با توجه به ظرفیت خوب صادراتی این صنعت، میگوی پرورشی میتواند یکی از موضوعهای مهم در آبزی پروری کشور به شمار رود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی افزود: علاوه بر استانهای جنوبی که خاستگاه میگوی پرورشی هستند در منطقه گمیشان استان گلستان نیز پرورش میگو در دست اجراست.
بهمنی عنوان کرد: سابقه پرورش میگو به استان بوشهر برمیگردد و برای نخستین بار محققان موسسه علوم شیلاتی کشور توانستند با وارد کردن میگوی وانومی این صنعت را در کشور شکل دهند.
او گفت: یکی از کارهای مهم که در صنعت پرورش میگو باید صورت گیرد فرآوری و استفاده از فرآوردههای جانبی است که در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ادامه داد: اگر چه این موسسه و بخش خصوصی کارهای زیادی انجام دادهاند، اما باید بتوانیم تحول جدیدی برای اقتصادیتر کردن این صنعت در کشور ایجاد کنیم.
بهمنی بیان کرد: پروبیوتیکها یکی از ترکیباتی هستند که از دستگاه گوارش میگو به صورت اختصاصی استخراج میشوند و محققان پژوهشکده میگوی کشور، دو پروبیوتیک را توانستند استخراج کنند.
او افزود: از ابتدای سال تاکنون بیش از پنج تن محصول پروبیوتیک به بخش خصوصی فروخته شده و دانش این محصول در اختیار یک شرکت دانش بنیان قرار گرفته است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، یکی از مهمترین دستاوردهای پرورش میگو را در این چند سال مولد سازی میگو خواند و ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک پروبیوتیکهای اختصاصی دیگری که بتواند به رشد و تقویت شبکه ایمنی میگوی پرورشی کمک کند در دستور کار قرار گیرد.
بهمنی گفت: آمادگی داریم تا این دانش و فناوری را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا شاهد خودکفایی در تولید مولدهای عاری از بیماری میگو در کشور باشیم.
او همچنین با اشاره به اینکه پرورش دهندگان میگو بخشی مهم از تولید خود را صادر میکنند، کشورهای حوزه دریای خزر از جمله روسیه و آذربایجان و برخی کشورهای اروپایی را مقصد میگوهای ایرانی عنوان کرد.
انتهای پیام/ک