به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای اخیر شبکه بی بی سی خبری مبنی بر «ازدواج موقت دختران نوجوان در کشور عراق» را در بخش فارسی، عربی و انگلیسی زبان خود منتشر کرد. خبری که به رغم تبلیغات فراوان و چند رسانهای این شبکه بازدید زیادی خورد و حتی در بخش انگلیسی زبان این رسانه با عنوان «تجارت سکس دختران نوجوان» جرقه جریانی تکراری بی بی سی را زد. جریانی که هرساله در حوالی رویداد جهانی اربعین و با هدف به حاشیه راندن این مراسم با شیوهای جدید از سوی رسانه رسمی بریتانیا به راه میافتد.
به طوری که طی روزهای اخیر بیشترین اخبار این رسانه در خصوص کشورهای اسلامی، درباره بروز برخی ناآرامیها در پایتخت عراق و خبر ازدواج موقت دختران عرب بوده و هیچ خبری در خصوص راهپیمایی جهانی اربعین در صفحه آن دیده نمیشود. بر اساس مطالب منتشر شده در این شبکه خبری، دختران کم سن و سال عراقی برخلاف قانون رسمی این کشور به صورت موقت به صیغه مردان در میآیند. این در حالی است که طبق قوانین اسلامی، ازدواج موقت دارای شرایط خاص و عده بوده و امکان جاری شدن صیغه در زمان عده وجود ندارد.
اما موج پروپاگاندای خبری بی بی سی در مورد ازدواج دختران عراقی در حالی به پا شده که طی سالهای اخیر بالاترین میزان حاملگی و سقط میان نوجوانان به انگلستان اختصاص داشته است. به طوری که با وجود تاکید این رسانه انگلیسی بر ازدواج موقت دختران در عراق، روزانه اخبار متعددی از آمارهای کودک همسری و ازدواج اجباری کودکان در بریتانیا منتشر میشود، اما احتمالا این آمار در میان موج سواری غربیها برای بزرگنمایی این آسیب در کشورهای اسلامی و آسیایی کمتر دیده شده است.
طی سالهای اخیر بسیاری از کودکان اروپا و بیش از همه انگلستان قربانی ازدواج در سن پایین، ازدواج اجباری و حاملگی در سنین نوجوانی شده اند.
کودکانی که ازدواج بسیاری از آنها به صورت غیر قانونی و پنهانی انجام میشود و مصداق بارز ظلم و خشونت علیه آنها جاری میشود، این در حالی است که دختران نوجوان اولین قربانیان این ماجرا را تشکیل میدهند و بسیاری از نوجوانان انگلیسی کودکی خود را با تولد نوزادی غیر مشروع سپری میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی، سال ۲۰۱۷ حدود هزار و ۲۰۰ نفر از کودکان این کشور به صورت اجباری ازدواج کرده اند. این در حالی است که ۱۵.۶ درصد ازدواجهای اجباری بریتانیا در سال ۲۰۱۷ مربوط به افراد زیر ۱۶ سال و ۳۰ درصد آنها برای افراد زیر ۱۸ سال یعنی زیر سن قانونی ازدواج این کشور بوده است.
به علاوه دختران خردسال بیشترین سهم در میان قربانیان کودک همسری داشته و ۷۸ درصد افرادی که در سنین پایین مجبور به ازدواج شده اند، دختر و ۲۲ درصد آنها پسر بوده اند. بر اساس اخبار رسمی بریتانیا، در فاصله بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ بیش از ۲ هزار نفر از کودکان این کشور ازدواج کرده اند به علاوه تمامی این ازدواجها به صورت اجباری بوده و کودکان به دلیل فشار خانواده و فقر تن به زندگی مشترک داده اند.
اغلب این کودکان نیز به دنبال ازدواج اجباری؛ خشونت خانگی، تجاوزهای زناشویی، اجبار به ترک تحصیل و مشکلات بهداشتی حاملگی نوجوانان را تجربه کرده اند. اما این تنها مصداق خشونتهای اروپایی و پنهانی علیه کودکان نیست و آمار حاملگیهای نوجوانان و کودکان به یکی از بحرانهای جوامع غربی تبدیل شده است.
در حالی که رسانههای بیگانه ازجمله بی بی سی دائما در حال انتشار اخباری مبنی بر رقم بالای ازدواج کودکان در ایران و کشورهای اسلامی هستند، انگلستان در میان کشورهای اروپای غربی به عنوان پرچم دار حاملگی نوجوانان خودنمایی میکند.
بر اساس آمارهای رسمی، میزان حاملگی میان نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله انگلیسی در سال ۲۰۱۵ برابر با ۶.۴ درصد میان هر هزار دختر بوده است این در حالی است که این رقم در فرانسه برابر با ۴.۱، آلمان ۳.۶ و در ایتالیا ۲.۱ درصد بوده است. به تعبیر رسانههای غربی، انگلستان در میان دیگر کشورهای اروپایی تا سال ۲۰۱۸ بالاترین رقم حاملگی نوجوانان را به خود اختصاص داده است.
سقط جنین میان نوجوانان انگلستان نیز یکی دیگر از مواردی است که در میان رپورتاژ خبری رسانههای غربی علیه ایران کمتر دیده شده است. به طوری که سال ۲۰۱۷ میزان سقط جنین میان نوجوانان بریتانیا به بالاترین رقم طی ۲۵ سال اخیر رسید و ۵۱.۷ درصد از نوجوانان زیر ۱۸ سال این کشور اقدام به سقط کردند.
به علاوه سال ۲۰۱۸ نیز بیش از هزار و ۲۰۰ مورد سقط جنین توسط دختران زیر ۱۶ سال انگلیسی رخ داده است. کارشناسان و مسئولین غربی معتقدند بسیاری از ازدواجهای کودکان به صورت پنهانی رخ داده و آمارهای آن ثبت نمیشود.
با وجود تبلیغات فراوان رسانههای غربی به ویژه بی بی سی درخصوص شرایط بحرانی ازدواج اجباری دختران در ایران و کشورهای اسلامی آسیا، آمارهای رسمی انگلستان حکایت از وقوع بالاترین میزان تجاوز، ازدواج اجباری، حاملگی و سقط میان کودکان و نوجوانان در این کشور دارد.
آمارهایی که در هیاهوی بازی رسانهای بی بی سی گم میشود و به جای رسانهای شدن زندگی نابود شده دختران انگلیسی بر اثر تجاوز یا حاملگی نامشروع، خبری مبنی بر ازدواج موقت دختران مسلمان در صفحات این رسانه منتشر میشود تا بازی هر ساله و همیشگی بی بی سی همزمان با مراسم اربعین بار دیگر تکرار و افکار عمومی به حاشیه رانده شود.
سناریو تخریب رویداد اربعین توسط بی بی سی تنها به انتشار اخباری مبنی بر ازدواج موقت دختران این کشور ختم نمیشود و نمایش عکسها و گزارشاتی از ناآرامیهای عراق نیز شیوه دیگر این رسانه برای به حاشیه راندن این رویداد جهانی است. به طوری که با وجود بازگشایی مرز خسروی و برقراری امنیت در عراق برای زوار، همچنان تصاویر شلوغیهای این کشور در بی بی سی دیده میشود این در حالی است که در میان لیست اخبار این رسانه، هیچ خبری از جمعیت عظیم زوار عراق به چشم نمیخورد.
منبع: مهر
انتهای پیام/
.هوشیاری ما باید قوی تر و پویاتر باشد