به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعات بیشماری افزایش مصرف قند را با چاقی مرتبط کرده است و بسیاری از محققان معتقدند که مصرف نوشیدنیهای شیرین کننده مصنوعی و غذاهای فرآوری شده در بروز بیماری چاقی نقش دارند.
با این حال، اگر این مورد صحیح است، چرا نرخ چاقی حتی پس از کاهش مصرف قند همچنان رو به افزایش است؟ به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۴، نرخ چاقی علیرغم اینکه میزان مصرف قند در بزرگسالان ایالات متحده ۲۵ درصد کاهش یافت، همچنان رو به بالاست.
بیماری همه گیر چاقی بزرگسالان امروز، نتیجه مصرف بالای قند در کودکی است.
در حالی که بیشتر مطالعات بهداشت عمومی بر رفتارها و رژیمهای غذایی کنونی متمرکز شده اند، محققان یک رویکرد جدید انجام دادند و بررسی کردند که آیا رژیمهای غذایی که در کودکی مصرف کرده ایم در حال حاضر در بزرگسالان و بر چاقی تأثیر میگذارد؟
البته و تا به این مرحله، هیچ مطالعهای صریحاً تأخیر زمانی بین افزایش مصرف قند و افزایش نرخ چاقی را کشف نکرده است.
برای پر کردن این شکاف، محققان برای افزایش میزان چاقی بزرگسالان از دهه ۱۹۹۰، به عنوان میراث افزایش مصرف قندهای اضافی در بین کودکان دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، الگوی ریاضیاتی را ابداع کردند.
آنها با استفاده از یک فرآیند تصادفی، مشخص کردند که چگونه افزایش مصرف قند اضافی باعث افزایش چاقی در هر گروه سنی میشود.
به نظر محققان نتایج مصرف قند آمریکا حداقل برای توضیح چاقی بزرگسالان در ۳۰ سال گذشته کافی است.
نتایج نشان میدهند که عادتهای غذایی که توسط کودکان ۳۰ یا ۴۰ سال پیش آموخته شده است میتواند بحران چاقی بزرگسالان را که سالها بعد پدیدار شده، توضیح دهد.
به طور خاص، این مدل نشان میدهد که برای هر گروه سنی، میزان چاقی فعلی نرخ چاقی در سال گذشته به علاوه یک عملکرد ساده از میانگین قند اضافی مصرف شده در سال جاری خواهد بود.
آنها همچنین حدس میزنند که فقر عامل اصلی مصرف بیش از حد قند است. چرا که از نظر اقتصادی، شکر منبع کم کالری است و نوشیدنیهای شیرین بخش قابل توجهی از هزینهها برای خانوادههای کم درآمد را داشته اند.
منبع : شفقنا
انتهای پیام/