یک متخصص گوارش و کبد گفت: تلخی دهان یکی از مشکلات آزاردهنده است که می‌تواند با بوی بد دهان و رفلاکس همراه باشد.

مهم‌ترین دلایل ابتلا به تلخی دهان +روش‌های درمانشهرام آگاه متخصص گوارش و کبد و رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تلخی دهان اظهار کرد: تلخی دهان یکی از مشکلات آزار دهنده ولی بدون خطر برای افراد است که ممکن است با بوی بد دهان، نفخ و رفلاکس هم همراه باشد.

رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل تلخی دهان رفلاکس معده به مری است، افرادی که به تلخی دهان دچار هستند اغلب به رفلاکس صفرا به تنهایی یا همراه با رفلاکس اسید معده مبتلا می‌شوند.

چگونه می‌توانیم رفلاکس صفرا و اسید معده را از هم تشخیص دهیم؟

او افزود: تشخیص رفلاکس صفرا و اسید معده از هم با pH متری امکان پذیر است، در این روش کاتتر‌های مخصوص را که توانایی اندازه‌گیری pH (مقدار اسیدیته) را دارند از طریق بینی داخل مری می‌گذارند و در طی زمان مشخص (اغلب ۲۴ ساعته)، pH مری اندازه‌گیری می‌شود، اما باید دانست که در بیشتر بیماران انجام این کار ضروری نیست و پزشک بر اساس علائم بالینی درمان لازم را انجام می‌دهد.


بیشتر بخوانید: مهمان ناخوانده‌ای که در پوست سر زندگی می‌کند +روش‌های درمان شوره سر


آگاه تاکید کرد: افرادی به تلخی دهان دچار هستند باید از استعمال دخانیات مانند سیگار پرهیز کنند. این افراد همچنین باید حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهند، مبتلایان به تلخی دهان باید میزان چربی غذای خود را تا حد امکان کم کنند، همچنین از آنجایی که رفلاکس با نوشیدن مایعات زیاد افزایش پیدا می‌کند، افراد دچار تلخی دهان باید در بین غذا آب ننوشند یا به طور کلی کمتر مایعات مصرف کنند.

درمان دارویی افراد دچار تلخی دهان

رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: دارو‌های کاهنده اسید مانند امپرازول در کاهش رفلاکس صفرا و اسید معده موثر هستند، برخی بیماران با مصرف دارو‌های کاهنده اسید به تنهایی بهبود پیدا نمی‌کنند و ممکن است دارو‌هایی را که صفرا را جذب می‌کنند هم برای آنها تجویز شود. 


بیشتر بخوانید: موثرترین ورزش‌ها برای رهایی از استرس


او یادآوری کرد: افرادی که کیسه صفرای آنها برداشته شده است ممکن است به رفلاکس صفرای شدیدتری دچار شوند، بنابراین این افراد باید در مصرف مواد غذایی چرب احتیاط بیشتری کنند.

انتهای پیام/

تلخی دهان با چه عوارض دیگری می‌تواند همراه باشد؟ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۸
اگه صبح دچار تلخی دهان میشید، چربی کم بخورید،شبم قبل خواب ابلیمو بخورین