به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ناصر حاج محمدی شهردار رشت امروز گفت: برای تولید کمپوست از زباله در رشت به ۴۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
او با بیان اینکه، روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن زباله به کارخانه کود آلی رشت وارد میشود، افزود: با توجه به زیرساختهای موجود و فرسودگی ماشین آلات، امکانات فعلی برای تولید کمپوست جوابگو نیست.
شهردار رشت با بیان اینکه، تاکنون به غیر سراوان مکان دیگری برای انباشت زباله رشت معرفی نشده و خالی کردن سکنه اطراف این سایت بسیار هزینه بر و غیر ممکن است، گفت: پردازش پسماند راهکاری کم هزینهتر از خالی کردن سکنه است.
ناصر حاج محمدی افزود: طبق قوانین بالادستی ۳ دستگاه وزارت کشور، سازمان حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی محل دپوی زباله را باید مشخص و آن را به شهرداریها معرفی کنند.
او با بیان اینکه، آغاز عملیات انباشت و دپوی زباله در سراوان از سال ۶۲ است، گفت: لندفیل سراوان به علت تولید آلودگی محیط زیست نیاز به توجه بیشتر داشته و برای بهبود آن نیازمند منابع مالی و مدیریت اجرایی خاص است.
شهردار رشت افزود: تفکیک زباله از مبدأ، تولید زباله کمتر و ایجاد تأسیسات لازم برای تهیه کمپوست، تصفیه شیرآبه و امحای زباله در منطقه لاکان امری ضروری است.
ناصر حاج محمدی با اشاره به اینکه، کشورهای توسعه یافته پس از اجرای طرح تفکیک زباله در شهرها برای بحث تولید زباله صفر در حال برنامه ریزی هستند، گفت: در زمینه تفکیک زباله از مبدأ باید فرهنگ سازی شود تا زبالهها به صورت غیراستاندارد به کارخانههای تولید کمپوست وارد نشود.
او با بیان اینکه، در زمان کنونی بخش زیادی از تودههای کمپوست تولید شده شهرداری رشت به علل مختلف بدون مشتری باقیمانده و کسی برای خرید آن رغبت ندارد، افزود: از شهروندان انتظار داریم با تفکیک زباله از مبدأ با شهرداری همکاری کنند..
شهردار رشت بر اجرای همزمان ایجاد تصفیه خانه شیرآبه و اجرای طرحهای سولههای تخمیر زباله تأکید کرد و گفت: زمین مربوط به زباله سوز در منطقه لاکان تحویل پیمانکار شده است.
ناصر حاج محمدی در پایان تصریح کرد: بزودی ساخت سازههای مربوط به استقرار دستگاههای زباله سوز آغاز میشود.
انتهای پیام / ق