به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، محمد ابراهیم محمدی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز گفت: حمله آفت مگس میوه مدیترانهای در باغهای میوه شرق گیلان در حال افزایش است و موجب نگرانی کشاورزان شده است.
او، با بیان اینکه آفت مگس میوه مدیترانهای میتواند به بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی خسارت وارد کند، افزود: فعالیت این مگسها موجب لهیدگی و ریزش میوه میشود، اما هیچ خطری برای سلامت انسان ندارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به اینکه این آفت به درختان میوه سیب، زردآلو، مرکبات، خرمالو، انجیر، گلابی، هلو، شلیل، به، گردو، انجیر، انار و گوجه فرنگی حمله می کند، گفت: درختان نارنگی در بین درختان مرکبات برای مگسهای مدیترانهای بیشترین محبوبیت را دارد.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: خسارت مگس میوه مدیترانه ای از زمان تغییر رنگ و رسیدن میوهها آغاز می شود.
محمد ابراهیم محمدی، با بیان اینکه رفتار تغذیهای مگس میوه مدیترانهای در ساعات روز متفاوت است، ادامه داد: این حشره بیشتر اوایل صبح و اواخر بعداز ظهر از میوه تغذیه میکند.
او، قرنطینه را یکی از راههای کنترل مگس میوه عنوان کرد و گفت: جلوگیری از انتقال میوههای آلوده به مناطقی که آلودگی ندارند می تواند از انتشار آفت جلوگیری کند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان، استفاده از تلههای جذب کننده و کشنده، سم پاشی و جمع آوری میوههای آلوده را از دیگر روشهای مبارزه با این آفت اعلام کرد.
محمد ابراهیم محمدی تصریح کرد: آفت مگس میوه ۳ بار در سالهای ۱۳۵۲، ۱۳۶۹ و ۱۳۸۵ وارد کشور شد و از سال ۱۳۸۵ به علت داشتن میزبانهای زیاد و شرایط آب و هوایی مساعد در باغ های کشور ماندگار شد.
انتهای پیام/م.ع