مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، از ارسال پیش‌نویس پرونده جامع ثبت جهانی این منطقه به سازمان جهانی یونسکو خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،پویا طالب‌نیا مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات گفت : با تکمیل کار‌های مطالعاتی ثبت جهانی به همت کارشناسان پایگاه و دفتر ثبت جهانی وزارت میراث و براساس فرم‌های استاندارد جهانی پرونده اورامانات برای بررسی و انجام مقدمات ثبت جهانی ارسال شد.

او با اشاره به اینکه ۸۰ کارشناس و متخصص در حوزه‌های مختلف کار جمع‌آوری این پرونده را انجام دادند، گفت : این مطالعات در قالب مردم شناسی، باستان شناسی و تاریخ، علوم طبیعی، معماری، اسناد تاریخی، هوار نشینی و در سایر زمینه‌های مرتبط با پرونده انجام شده است.

او افزود: ثبت جهانی اورامانات گامی بلند برای توسعه منطقه غرب است و بدون تردید با این اقدام، اورامانات از حمایت‌های سازمان جهانی یونسکو بهره‌مند می‌شود.

مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات با تاکید بر لزوم انجام حمایت‌های بیشتر مدیران استان‌های کردستان و کرمانشاه در روند نهایی شدن ثبت جهانی، تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای ساماندهی بافت‌های باارزش و همراهی مردم و رسانه‌ها را در این میان تاثیرگذار عنوان کرد و گفت: مدیران کل میراث فرهنگی استان‌های کردستان و کرمانشاه همراهی و حمایت مستمری در این خصوص داشته‌اند.

طالب نیا، با اشاره به دستور ویژه رئیس جمهوری برای ثبت جهانی اورامان، از لزوم همراهی مدیران استانی برای تحقق این مهم خبر داد.

او با بیان اینکه ارسال پیش‌نویس هیچ ضمانتی برای ارسال کل پرونده در بهمن ماه ایجاد نمی‌کند، گفت: تکمیل نهایی پرونده مستلزم حمایت مدیران ارشد کشوری و استانی از موضوع ثبت جهانی اورامانات است.

 مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات،گفت: ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان‌های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.

 

 

انتهای پیام/د

تکمیل کار‌های مطالعاتی ثبت جهانی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.